SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

Dinamo câștigă fără emoții și returul cu Silkeborg și se califică în „sferturile” EHF European League. Următoarea adversară

Dinamo a câștigat și returul cu Silkeborg, scor 27-24, și s-a calificat în „sferturile” EHF European League.
Dinamo a câștigat și returul cu Silkeborg, scor 27-24, și s-a calificat în „sferturile” EHF European League.

Articol de , - Publicat marti, 02 aprilie 2024 21:23 / Actualizat marti, 02 aprilie 2024 21:45

Dinamo a câștigat și returul cu Silkeborg, scor 27-24, și s-a calificat în „sferturile” EHF European League, unde va da peste danezii de la Skjern. Meciul tur va avea loc la București.

Dinamo a abordat meciul retur de la Silkeborg cu gândul de a nu trece prin fluctuațiile experimentate în prima partidă, cea de la București. Au avut atunci campionii României avantaj copios, și de 8 goluri, dar la final tabela a arătat doar 3 în favoarea lor.

Victoria e victorie, iar returul deschis. Începutul de meci a fost exploziv pentru oaspeți, cu doi dinre jucătorii care au evoluat bine în tur repetând istoria.

Portarul Vladimir Cupara a primit primul gol abia în minutul 8, zăpăcindu-i până atunci pe adversari, care pur și simplu nu au găsit nicio fisură în barajul său. De asemenea, puternicul pivot Miklos Rosta, foarte prezent, găsit oportun de colegi, dar și el demarcându-se inteligent și devenind principalul marcator al lui Dinamo.

Până în minutul 15, antrenorul lui Silkeborg, Patrick Westerholm, ceruse deja două timeout-uri. Scorul urcase fantastic până la 11-2, timp în care Dinamo strălucise și cu o aeriană finalizată de Javier Humet, și cu sângele rece al lui Akimenko de la 7 metri. Xavi Pascual a mizat pe Humet mai mult, după ce Kasparek nu a părut inspirat în inter dreapta.

Cupara a apărat în continuare formidabil chiar și pentru standardele sale exigente, având 12 intervenții din 17 aruncări adverse la un moment dat. 14-4 pentru Dinamo în minutul 24, tabela din Jysk Arena sclipea trădător pentru gazde, iar campioana României rotunjea cea mai bună și surprinzătoare repriză a sa din acest sezon european – ținând cont și de faza competiției, și de adversar.

Au reacționat și danezii până la urmă, rapidul centru Hallback, puternicul inter dreapta Nielsen sau veteranul Lauge Schmidt reușind rara ispravă de a-l învinge pe Cupara.

La pauză era 16-8 pentru Dinamo, care înregistra cea mai mare diferență de la București, iar portarul-fenomen închidea repriza cu 15 parade din 23 de aruncări (65,22% eficiență!). În meciul tur, avusese 13 intervenții în total.

Rămânea de văzut cum continuau lucrurile în partea secundă, dar Dinamo era la plus 11 înaintea ultimelor 30 de minute ale dublei pentru sferturile de finală.

Repriza a doua a pornit cu 4 minute de secetă pentru ambele echipe, apoi însă gazdele parcă au mâncat foc. Dinamo a pornit pe o cale de rezolvare individuală mai degrabă a multor faze, iar ratările au afectat eficiența.

De partea cealaltă, danezii au recuperat rapid și au înscris în jumătate de repriză cât în prima per total. Și s-au apropiat la 4 goluri în minutul 44. Lucrurile au continuat în aceeași manieră, chiar dacă alb-roșiii au avut o tresărire, iar gazdele au sugrumat avantajul oaspeților până aproape de anulare: 2 goluri în minutul 54.

Dinamo sclipește însă suficient, prin Akimenko, rapid pe contraatac, prin Cupara, care a mai apărat o aruncare de la 7 metri, prin pasele lui Cindric sau Kukic, și menține un avantaj de câteva goluri.

Se impune și în deplasare, 27-24, tot la 3 goluri, și merge în sferturi de finală. Bucuria de final s-a îndreptat spre cele câteva zeci de spectatori care au mers în Danemarca. Și care vor fi acolo și la meciul cu Skjern.

22 de parade reușitedin 46 de aruncări a avut portarul Cupara.

Marcatori pentru Dinamo: Akimenko 7, Rosta 6, Humet 4, Kukic 3, Pascual 3, Dedu 1, Cindric 2, Zein 1.

FINAL. Silkeborg - Dinamo 24-27

  • Final de meci
  • min. 57: Akimenko marchează pe contraatac. 23-26
  • min. 56: Cindric aruncă puternic și îl învinge peportarul danezilor. 22-25
  • min. 56: Akimenko marchează dintr-o lovitură de pedeapsă. 21-24
  • min. 54: Ilsoe îl învinge pe portarul dinamovist. 21-23
  • min. 53: Lynggaard reduce din diferență. 20-23
  • min. 52: Hallback înscrie din apropiere. 19:23
  • min. 50: Garcia marchează cu o aruncare frumoasă. 18-23
  • min. 49: Akimeno scapă pe contraatac și marchează. 16-22
  • min. 47: Rosta punctează cu o aruncare din apropiere. 16-20
  • min. 45: Lauge înscrie din nou, iar danezii se apropie pe tabelă. 16-19
  • min. 43: Luage marchează cu o aruncare superbă. 14-19
  • min. 40: Tânărul Ilsoe înscrie în urma unui contraatac. 12-18
  • min. 39: Rosta înscrie pentru „dulăi”. 10-18
  • min. 38: Bogojevic marchează cu o aruncare puternică. 10-17
  • A început repriza secundă!
  • Final de primă repriză
  • min. 29: Cindric reușește o aruncare superbă. 7-16
  • min. 27. Hallback marchează pe contraatac. 7-14
  • min. 25: Aruncarea lui Bogojevic îl învinge pe portarul „dulăilor”. 5-14
  • min. 22: Nielsen punctează de la 7 metri. 4-13
  • min. 20: Friden reduce din diferență cu o aruncare puternică. 3-11
  • min. 17: Același Akimenko transformă o lovitură de pedeapsă. 2-10
  • min. 16: Akimenko profită de ieșirea portarului și înscrie în poarta goală. 2-9
  • min. 14: Dinamo majorează diferența prin Humet. 2-7
  • min 12: Akimenko înscrie dintr-o lovitură de la 7 metri. 2-6
  • min.12: Lauge reduce din diferență. 2-5
  • min. 10: Pasqual înscrie printre picioarele portarului. 1-5
  • min. 8: Lynggaard marchează cu o aruncare puternică. 1-4
  • min. 4: Rosta marchează printre picioarele portarului advers: 0-3
  • min. 2: Kukic înscrie cu o aruncare frumoasă: 0-2
  • min.1: Rosta deschide scorul pentru Dinamo. 0-1
  • A început partida!

Citește și:

România se poate califica la EURO 2024 cu punctaj maxim! » Ultimele meciuri din grupă se joacă săptămâna aceasta
PRELIMINARII CE
România se poate califica la EURO 2024 cu punctaj maxim! » Ultimele meciuri din grupă se joacă săptămâna aceasta
Ultimul meci al lui Karabatic spulberă recordul de audiență în handbalul francez » Ce plan are PSG
Karabatic se retrage
Ultimul meci al lui Karabatic spulberă recordul de audiență în handbalul francez » Ce plan are PSG

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (17)
MaxiP
MaxiP  •  04 Aprilie 2024, 10:34
Postat de Championman pe 03 Aprilie 2024, 18:48

pai fix aia este faza ca,cu nordeland am jucat pe bune si daca nu inventa arbitru un penalty,se ajungea la penaltyuri si eliminam echipa care era de zece ori mai buna ca silkeborg.

Am vazut meciul tur cu Nordsjelland, aici nu e vorba numai de cine a trecut sau nu mai departe, de arbitraje etc. Tin minte ca ati avut superioritate numerica vreo 30 minute. Imi amintesc cum s-a jucat, ok, rezultatul meciului a fost 0-0, dar modul in care dominau nordicii a fost impresionant. Dupa ce au luat "rosu", a devenit portarul jucator activ, au continuat sa va paseze cu atata lejeritate, nu si-au mai asumat mari riscuri, atata tot. Eu cred ca si astea trebuiesc observate, ok, treceati de ei, de cate mai treceati? Nici acum FCSB nu joaca mare lucru, care sunt perspectivele in cupele europene sezonul viitor? Da, vin echipele nordice si ne dau lectii de cum se practica acest sport, tuturor echipelor romanesti, cu asta ramanem. Cu Sillkeborg la fel, ca au fost rezerve sau nu (in retur a fost primul 11, un meci ati jucat cu rezervele), ce conteaza? Erau rezervele, nu juniorii. Au dominat clar, au batut 5-0. Ok, intri cu rezervele, iti asum sanse mai mici, de la meci in care esti favorit te bat aia, nu stiu, 2-1, se vede lipsa calitatii fata de titulari, mai vezi o greseala in plus, o constructie mai grea, dar nu te bate o echipa mica cu 5-0. Dominand cat se poate de clar, avand ocazie dupa ocazie. Pai ma asteptam cand am vazut ca incep cu rezervele sa aibe o sansa in plus, am zis ca e sansa lor sa traga la a fi titularizati mai des, erau si astia noi veniti gen Rusu si Miculescu, isi primeau sansa. Nu e nicio scuza, crede-ma.

Championman
Championman  •  03 Aprilie 2024, 18:48
Postat de MaxiP pe 03 Aprilie 2024, 11:01

Legat de acel meci (desi nu stiu de ce se vorbeste de el cand in articol e vorba de o echipa care chiar scoate capul in Europa), pai e si mai umilitor sa joci cu rezervele intr-o competitie superioara celorlalte competitii in care joci. Nu e nicio scuza, e ca si cu oamenii beti, care de multe ori cand fac prostii se scuza ca erau beti. Nu e scuza, e circumstanta agravanta. Cei care au decis sa se joace cu rezervele erau oamenii beti. Si apropo, ce rezerve? Ca toti aveau meciuri in picioare pe atunci, se mai rulau intre ei, hai ca n-au venit cu juniorii la meciul ala. Si asta a fost in tur, in retur acelasi scor, cam aparusera titularii in teren. Le-au dat clasa, ca au fost rezerve sau titulari. Cam asta e fata echipelor romanesti in Europa la ora actuala in fotbal, nordicii i-au executat pe romani pe unde i-au prins. Si cu Nordsjelland s-a jucat cu rezervele? Ok, echipa mai buna, hai ca nu-s nici aia echipa de Champions League, de altfel nici n-au avansat exagerat de mult in cupele europene sezonul acesta.

pai fix aia este faza ca,cu nordeland am jucat pe bune si daca nu inventa arbitru un penalty,se ajungea la penaltyuri si eliminam echipa care era de zece ori mai buna ca silkeborg.

Championman
Championman  •  03 Aprilie 2024, 18:46
Postat de sadiku_is_back pe 03 Aprilie 2024, 16:03

da *** ai dreptate :))))))))))))))))))))))))))))))))) FCSB: Târnovanu – Crețu, Haruț, Bouhenna, Pantea – Olaru, Edjouma, Oaidă – Cordea, Compagno, Popescu Rezerve: Vlad, Stoica, Miculescu, Dumiter, Tănasă, Moraru, Dulca, Boboc, Musi, Radaslavescu, Rusu

tibi iq 33,din nou te-ai facut de rusine. ai nu ai luat cele 2 meciuri la pachet? acum le pui seprata. in cele 2 meciuri in peste 75% din timp am jucta cu rezervele,ca au intrat pentru cateva minute cativa titulari amestecati cu rezervele,aaia nu conetaza ca s-a terminat deja meicul. p.s.:alea sunt singurele 2 meciuri pe care nu le-am vazut niciodata,cand am vazut ca baga rezervele era clar pentru oricine care are ochi.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează