SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / PLAY OFF

Două cunoscute, două necunoscute » Steaua și Potaissa Turda sunt primele echipe calificate în semifinalele Ligii Naționale. Ultimele două formații se vor decide în jocul decisiv

Constănțenii lui Sandu Iacob le mulțumesc fanilor pentru susținere FOTO sportpictures.eu
Constănțenii lui Sandu Iacob le mulțumesc fanilor pentru susținere FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat joi, 19 aprilie 2018 20:45

HC Dobrogea Sud Constanța și CSM București au împins meciurile din sferturile de finală ale Ligii Naționale în decisiv după ce au câștigat joi seara.

Pe Bega, CSM s-a impus dramatic 19-18, iar pe litoral, Constanța a trecut la pas de campionii de la Dinamo, 27-20, luându-și într-un fel revanșa după succesul la scor al "câinilor" din primul meci, 36-27. Semifinalistele se vor decide în meciul 3, pe 29 aprilie, la București, CSM și Dinamo rămânând favorite.

Steaua și Potaissa Turda au pus însă capăt meciurilor după jocul 2, câștigând în deplasare, la Baia Mare, respectiv Călărași.

Meci crâncen la Timișoara

După ce au dat lovitura la București, în primul meci, câștigând după aruncările de la 7 metri, 29-28, bănățenii nu au reușit să obțină punctul decisiv pentru semifinale în Sala "Constantin Jude".

CSM București a condus de la un capăt la altul, desprinzându-se în partea a doua la patru goluri diferență. Echipa pregătită acum de selecționerul Portugaliei, Paulo Jorge Pereira, a avut însă momente incredibile de cădere, perioade de 7-8 minute fără gol marcat. De la 14-18, Poli a reintrat în joc, la 17-18. Mai erau 6 minute.
Goce Georgijevski a dus difernța la două lungimi, dar bănățenii au sperat la încă o revenire ca în primul meci.

Fenici a marcat când mai era un minut, CSM a pierdut mingea, iar pe faza a doua, tot centrul "naționalei" României, Fenici, a fost faultat de Onyejekwe. Cartonaș roșu direct pentru extrema dreapta, nu și aruncarea de la 7 metri! Degeaba a protestat antrenorul Pero Milosevici, cuplul de arbitri Belean și Călina au rămas fermi pe poziție, dictând doar 9 metri.

Marjanovici a mai avut o oportunitate, dar din unghi mort, de pe extremă, și l-a mai făcut o dată remarcat pe omul meciului, portarul croat Mate Sunjici. CSM împinge meciul în decisiv și e acum din nou favorită la calificarea în semifinale, având avantajul terenului propriu.

Minaur nu a rezistat

Steaua s-a calificat și ea în semifinale, trecând în minimum de jocuri de Minaur. Maramureșenii au trebuit să alerge în permanență în spatele echipei care a terminat pe primul loc sezonul regulat. Portarul Tudor Stănescu și pivotul Ghiță Irimescu au fost eroii "militarilor", care s-au impus cu 23-21. Milos Dragas, sârbul venit de la Odorhei, a fost cel mai bun om al gazdelor.
Miercuri seara, prima echipă care se calificase în semifinale a fost Potaissa Turda. Ardelenii au tremurat un pic, pe final, la Călărași, dar s-au impus în cele din urmă cu 26-25. 

Rezultate:
Minaur Baia Mare-Steaua 21-23 (scor general 0-2)
Dunărea Călărași-Potaissa Turda 25-26 (scor general 0-2)
Poli Timișoara-CSM București 18-19 (scor general 1-1) *
HC Dobrogea Sud-Dinamo 27-20 (scor general 1-1) *
* meciurile decisive au loc pe 29 aprilie, la București

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează