SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

EXCLUSIV Primăria București pornește haosul la CSM! I-a cerut lui Gabi Szabo să închidă anumite secții + scandal la echipa de handbal

CSM Bucuești // FOTO: Cristi Preda
CSM Bucuești // FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 29 iulie 2019 09:27

Reprezentanții Primăriei București i-au transmis Gabrielei Szabo, directorul general de la CSM, că trebuie să ia măsuri drastice pentru că bugetul nu mai ajunge pentru toate cele 14 secții.

Situația financiară precară de la CSM București este departe de a fi stabilizată. Clubul a plătit salariile restante ale handbalistelor, dar nu a rezolvat și problemele restului sportivilor! Practic, în afară de handbal feminin, toți ceilalți performeri din clubul patronat de Primăria Capitalei au cel puțin trei luni restanțe! 

Tomas Ryde a amenințat că pleacă

Se spune că suedezul Tomas Ryde, noul antrenor al echipei feminine de handbal, a avut un mare rol în plata salariilor restante la handbal. Tehnicianul nordic a aflat de la fetele cu vechime la CSM, în discuțiile individuale, despre problemele financiare prin care trece clubul. Fetele l-au anunțat chiar că vor refuza să se mai antreneze și că-și vor depune memorii. Ryde a fost la club, dar și la Primărie, și a amenințat că va pleca de la echipă dacă nu se va rezolva problema cu salariile. „Nu pot să antrenez o echipă nemulțumită și să mai fac și performanță!”, ar fi spus Ryde. 

Nu același noroc l-au avut însă și celelalte secții. Reprezentanții Primăriei București i-au pus în vedere directorului general al CSM București, Gabriela Szabo, să trimită în scris măsurile pe care le va lua pentru a micșora cheltuielile.

gabriela szabo 

Se desființează echipa de rugby?

Practic, pentru că s-a ajuns, se spune, la un buget cu aproape 40% mai mic decât în sezonul trecut, trebuie desființate cu totul câteva secții. Prima vizată ar fi cea de rugby, acolo unde se cheltuiesc destul de mulți bani cu echipa de primă ligă. „Tigrii” din echipa de rugby și-au început pregătirile la CSM, dar nu știu nimic despre viitorul lor. Cert este că nu se va mai continua cu antrenorul Lașa Tavartkiladze, cel cu care CSM a încheiat sezonul trecut.

Tăieri de buget se vor face la toate secțiile, urmând ca în viitorul sezon CSM București să se canalizeze doar pe echipa feminină de handbal. În rest, se pare că se va merge la limită, pe cheltuieli cât mai mici, cu jucători autohtoni și antrenori români. 

Nu vrea să semneze transferurile

Deși la începutul acestei luni șefii de secție au fost anunțați de diminuarea bugetelor, comunicându-li-se sumele pe care se vor baza pentru anul competițional 2019-2020, acum lucrurile au luat o altă întorsătură. Oamenii au început să-și facă echipe, să încerce să transfere jucători, totul în bugetul anunțat. Când a fost vorba însă ca Gabi Szabo să semneze, aceasta a refuzat. Motivul? Bugetul întregului club e și așa depășit, mai trebuie ajustat încă o dată! De altfel, în momentul de față, clubul caută bani pentru plata chiriilor jucătoarelor de la handbal, chirii care se ridică la 600 de euro/lună, pentru fiecare dintre fete. 

Puci împotriva Gabrielei Szabo?

Șefii de secție de la CSM București sunt total nemulțumiți de colaborarea cu directorul general al CSM, Gabriela Szabo. Ei se plâng de faptul că Szabo nu face nimic pentru a rezolva situația financiară a clubului, acceptând doar măsurile transmise de Primăria Capitalei.

Șefii de secție cred că Gabriela Szabo este principala vinovată pentru faptul că s-a ajuns aici, lăsând să se adune datorii care acum nu mai pot fi plătite. Se vorbește în club chiar de un puci împotriva directorului general, așa cum s-a întâmplat și în iulie 2017, la numirea fostei mari atlete. Atunci, șefii de secție au semnat o hârtie prin care cereau primarului Gabriela Firea înlăturarea Gabrielei Szabo. Numai că Firea a sprijinit-o atunci pe Szabo, iar șefii de secție contestatari au fost înlăturați, rând pe rând, de Szabo din club. 

Vezi și:

FOTO Reunire fără Neagu » CSM București a început pregătirea pentru noul sezon

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (15)
110742643367090
Tiberiu Bogdan  •  30 Iulie 2019, 14:01
Postat de slobozia1974 pe 29 Iulie 2019, 15:46

Acest "club" dubios trebuie desfiintat de urgenta. Sustineti cluburile de traditie!

Mai ciudatule,atâta timp cât face sport,chiar performantă,de ce să-l desfințăm,că vrea mintea unor frustrați,orice club are loc sub soare,de tradiție sau nu,nici nu contează!

2147531708893044
Mircea Ionescu  •  29 Iulie 2019, 15:55

Se cheltuie banii buni pentru a susține echipe lipsite de valoare, sunt secții inutile!

poli_4_ever
poli_4_ever  •  29 Iulie 2019, 15:50

Incompetenta si ***, „solutie” tipic romaneasca. In loc sa *** si sa atraga sponsori prefera sa desfiinteze echipa de rugby.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează