SPORTURI  »  HANDBAL  »  BARAJ CM 2019

EXCLUSIV Xavi Pascual a plecat! Tehnicianul Barcelonei a renunțat la ”naționala” României după două campanii ratate: Euro 2018 și CM 2019

Articol de - Publicat miercuri, 13 iunie 2018 20:57

Naționala României a ratat aseară calificarea la Campionatul Mondial din 2019. "Tricolorii" au învins la Cluj-Napoca Macedonia, cu 26-25, insuficient însă pentru a întoarce scorul de acum patru zile de la Skopje, 24-32!

După meci, antrenorul catalan Xavier Pascual, cel care pregătește România din vara lui 2016, a anunțat că renunță la colaborarea cu Federația Română de Handbal. În momentul în care a acceptat oferta venită de la București, catalanul a anunțat că obiectivul său este crearea unei echipe cu care să lupte să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Două campanii ratate

Xavier Pascual a stat pe banca României în cei aproape doi ani, la două campanii de calificare: Euro 2018 și Mondialul din 2019. Deși la Euro "tricolorii" au început cu două victorii, până la urmă românii au terminat pe ultimul loc în grupă, suferind apoi patru înfrângeri consecutive.

Pentru Mondialul de anul viitor, "tricolorii" au acces în play-off, trecând de grupe, dar au fost eliminați acum de Macedonia.

Barca i-a impus

Surse apropiate de antrenorul catalan spun că acesta nu a renunțat la echipa României pentru că a fost nemulțumit de evoluția jucătorilor sau că nu a funcționat colaborarea cu federația. Doar că echipa de club la care activează, FC Barcelona, i-a impus să renunțe la România. Oficialii catalani i-au reproșat faptul că, de când antrenează România, Pasqi a neglijat formația barceloneză. Aceasta a ratat calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor și în 2017 și în 2018!

Rămâne acum de văzut pe cine va numi federația antrenor. Se va merge tot pe mâna unui "stranier" sau se va reveni la varianta autohtonă?

7 victoriiși 10 înfrângeri e palmaresul lui Xavier Pascual pe banca României. În meciurile oficiale, bilanțul este de 3 victorii și 5 înfrângeri

 

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (2)
maxp
maxp  •  14 Iunie 2018, 07:04

Cred ca ambele parti puteau reprosa acelasi lucru, si Barcelona si FRH. E greu sa faci fata pe 2 fronturi in 2 tari straine, se poate daca antrenezi nationala tarii unde activezi si la club, altfel e greu. Calificarea la JO a fost o ineptie, nu stiu cine a gandit-o, nu stiu pe ce s-a bazat. Sigur, de selectionat nu prea ai ce selectiona in nationala, nivelul din Liga Nationala e unul foarte slab, nu exista jucatori de clasa pe-afara, dar parca nici ce a jucat nationala ieri nu e normal, mai ales cu un nume ca Pascual pe banca. Exceptand forta de aruncare a catorva jucatori, nationala a jucat mai slab ca o echipa de juniori 3 a caror componenti fac handbal de 6 luni. Nicio combinatie, tot meciul, asa ceva totusi nu stiu dac-am mai vazut. Defapt cam asa ceva vedem si la echipa campioana din Liga Nationala daca stau sa ma gandesc, ceea ce spune tot.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  13 Iunie 2018, 22:12

ca la fotbal. poate sa vina si Mourinho si degeaba. cand nu ai calitate trebui sa schimbi sistemul din temelii, de la copii si juniori...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează