SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

Explicațiile unui management falimentar » Cine l-a adus la CSM pe antrenorul care a băgat echipa în groapă

Articol de GSP - Publicat luni, 15 octombrie 2018 16:29

După rezultatul de la Bietigheim, 28-30, e clar că suedezul Magnus Johansson va fi schimbat! CSM București caută înlocuitor, dar toată lumea fuge de echipa ”devoratoare” de tehnicieni.

Cu un lot stelar, format numai din jucătoare de mare valoare, vârfurile echipelor naționale la care evoluează, CSM București nu arată deloc bine pe teren. E cel mai slab start de sezon pentru campioana României din ultimii 5 ani! "Tigroaicele" au suferit deja trei înfrângeri în cele 8 partide oficiale disputate, dar ceea ce lasă de dorit este jocul și atitudinea echipei.

O situație ingrată pentru antrenorul Magnus Johansson, suedezul adus în vară de la ocupanta locului 9 în campionatul Norvegiei, Molde HK!

Gabriela Szabo, directorul general al CSM București, a lăsat să se înțeleagă în momentul numirii, că Johansson a fost ales din mai mulți tehnicieni și pe considerente financiare. "Nu e ușor de ales din mulțimea de CV-uri pe care le-am avut pe masă. Negocierea cu unii antrenori s-a oprit pentru că au cerut contracte foarte mari și nu ne permiteam să le plătim salariile", a anunțat în vară Szabo.

Pe bani mai puțini, Magnus Johansson este arătat acum cu degetul, de toată lumea. Atitudinea pasivă, fără să facă schimbări, în momentul în care jocul nu merge, nemulțumește. Jucătoarele care nu au avut șansa să joace deloc în unele meciuri, se răzvrătesc și ele. Atmosfera e gata să explodeze la CSM București. Ce e de făcut?

Cine l-a adus pe Johansson?

Când l-au ales pe Johansson ca antrenorul uneia dintre cele mai bogate echipe din Europa, cu unul dintre cele mai bune loturi, conducătorii CSM nu s-au gândit la faptul că tehnicianul de 48 de ani nu mai trăise și nu mai antrenase până acum o echipă de asemenea calibru.

Fusese secundul lui Per Johansson, pe banca Suediei, antrenase Savehof, campioana Suediei, dar niciodată nu lucrase sub presiune. "Eu am venit aici să-mi fac treaba cât pot de bine și să mă bucur de fiecare zi petrecută pe banca unei mari echipe", au fost primele cuvinte ale suedezului.

Nu va mai avea prea multe zile de "bucurie" pe banca bucureștencelor, în condițiile în care soarta sa pare pecetluită! Directorul general al CSM, Gabi Szabo, anunța nu demult că "își dorește stabilitate pe banca tehnică a CSM" și că "antrenorii nu vor mai fi schimbați așa ușor, la prima înfrângere!". Numai că, directorul clubului patronat de Primăria Capitalei a dat înapoi duminică seara, după înfrângerea de la Bietigheim.

"Am spus că este nevoie de continuitate și stabilitate, dar cred că interesul clubului este mai presus de orice. Sunt dezamăgită. În următoarele zile aștept soluția din partea staffului tehnic", a fost declarația oficialului bucureștean.

Cu alte cuvinte, liber la schimbare, cu condiția ca echipa să se redreseze. Rămâne de văzut ce antrenor va accepta să vină să lucreze la București, în condițiile în care nici unul nu a rezistat de la un capăt la altul într-un sezon! Dacă va fi schimbat, Magnus Johansson va fi al 10-lea tehnician al echipei în ultimii 5 ani!

Cu echipa și programul făcut!

CSM București a fost ultima echipă din Liga Campionilor care și-a anunțat antrenorul, vara trecută. Abia pe 6 iulie, cu o săptămână înainte de reunirea lotului, Magnus Johansson a fost prezentat oficial! Când suedezul a venit, echipa era deja făcută, transferurile fuseseră efectuate, iar suedezul nu a avut nici un cuvânt de spus.

El trebuia să lucreze cu "marfa" care-i fusese dată. Mai mult decât atât, programul echipe era deja conturat. Magnus Johansson nu a dat cu pumnul în masă (nu e genul, urmăriți-l pe banca tehnică), ca să se schimbe ceva. A acceptat tot ceea ce i s-a oferit și propus.

Așa s-a ajuns ca CSM București să aibă doar două amicale înainte de startul oficial! Și de aici, problemele care au apărut, cu înfrângerea din Supercupa României, și parcursul poticnit din campionat și din Liga Campionilor.

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
ceaiuri
ceaiuri  •  17 Octombrie 2018, 20:29

se pare ca suedezul e de domeniul trecutului,daca o sa vina francezul ce a trecut pe la rostov ,e o alegere buna

caminero
caminero  •  15 Octombrie 2018, 23:13

Hai să fim serioși ... te pomenești că o fi în pericol calificarea în grupele principale, și noi nu știm .... Pfff ....

1635028856730231
Marco Boos  •  15 Octombrie 2018, 20:07

singurul antrenor care ar pune la punct pe vedeta Neagu este Ghiță tadici

Vezi toate comentariile (6)
Comentează