SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Finala din jurul cifrei 5! Spania are o nouă ocazie să rupă blestemul finalelor, Suedia își poate consolida recordul

foto: EHF
foto: EHF

Articol de - Publicat sambata, 27 ianuarie 2018 19:05

Suedia și Spania vor juca duminică, ora 21:30, în direct la TVR, pentru aurul continental. Suedia poate câștiga a 5-a coroană, iar Spania încearcă, tot a 5-a oară, să câștige ultimul act.

Franța și Danemarca porneau favorite în semifinale, în fața Spaniei, respectiv Suediei, dar outsiderele au răsturnat calculele.

Spania s-a impus cu 27-23 în fața campionilor mondiali, dar ibericii au condus și la 9 goluri diferență. De partea cealaltă, dramatism maxim în cea de-a doua semifinală! Suedezii au condus cu 28-25, dar au primit trei goluri în ultimele două minute! S-a intrat în prelungiri, acolo unde, în cele din urmă, tot Suedia a câștigat: 35-34.

5 titluri sau primul aur?

Suedia e singura echipă care are 4 titluri europene în palmares (1994, 1998, 2000, 2002). Nordicii se întorc însă într-o finală continentală după o pauză de 16 ani. Palicka, Ekberg, Appelgren, Tollbring pot readuce echipa în vârf, acolo unde Lovgren, Wislander, Vranjes, Gentzel sau Olsson au ținut-o, atâta vreme!

Spania e marea ghinionistă de pe semicerc. Ibericii au jucat patru finale până acum, dar de fiecare dată au pierdut. Și s-a întâmplat, ca de fiecare dată, să piardă cu alt adversar: Rusia (1996), Suedia (1998), Franța (2006) și Germania (2016). Spaniolii își fac curaj și spun că ghinioanele se vor termina acum, mai ales că în fața Suediei au mai pierdut o finală.

Retragerea celor mai buni arbitri români!

În meciul pentru bronz, de la ora 19:00, vor juca Danemarca și Franța. Partida va fi arbitrată de cuplul român Constantin Din și Sorin Dinu, care astfel își vor face retragerea din scena internațională.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează