SPORTURI  »  HANDBAL  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

Florentin Pera, luat tare la TV: „Cum este posibil ca un campionat foarte puternic precum al nostru să nu producă o națională de semifinale?”

Florentin Pera, selecționerul României // foto: Raed Krishan +23   FOTO
Florentin Pera, selecționerul României // foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 noiembrie 2022 21:35 / Actualizat miercuri, 16 noiembrie 2022 23:01

După înfrângerea de astăzi cu Germania, 28-32, România a încheiat Campionatul European de handbal feminin pe locul 12. Întrebat de jurnalistul Remus Răureanu „Cum este posibil ca un campionat precum al României să nu producă o națională de semifinală”, Florentin Pera a oferit mai multe explicații.

După România - Germania, ultimul meci al „tricolorelor” la ediția de Campionat European din acest an, Florentin Pera a fost întrebat de jurnalistul GSP Remus Răureanu „Cum este posibil ca un campionat foarte puternic precum al nostru să nu producă o națională de semifinală sau finală de EURO?”

Selecționerul României a răspuns că în campionatul intern „sunt mult prea multe jucătoare străine” și spune că președintele Federației de Handbal, Constantin Din, plănuiește măsuri pentru a rezolva acest aspect.

Echipa României pregătea un protest nemaivăzut la meciul cu Germania, dar a dat înapoi și l-a „mutat” la vestiare!
CAMPIONATUL EUROPEAN
Echipa României pregătea un protest nemaivăzut la meciul cu Germania, dar a dat înapoi și l-a „mutat” la vestiare!

Florentin Pera: „În campionatul României sunt mult prea multe jucătoare străine”

„Este foarte adevărat că în ultimii ani nu am mai contat pentru fazele superioare. Am preluat echipa într-un moment relativ greu, eram în urna a treia valorică. Locurile nu erau deloc meritorii și la nivelul așteptărilor.

Am venit într-un moment dificil și din acest motiv grupa a fost foarte grea. Am nimerit într-o grupă extrem de dfiicilă.

Într-adevăr, campionatul României este unul dintre cele mai bogate din Europa, dar nu generează foarte multe jucătoare românce. Este o problemă și faptul că au fost multe absențe. Apoi, sunt mult prea multe jucătoare străine în campionatul României.

Sunt jucătoare din naționalele Franței, Spaniei sau altele care joacă în campionatul României, dar foarte puține jucătoare românce care joacă la echipe de Champions League și cupele europene”, a precizat Pera la emisiunea „DigiSport Special”.

Florentin Pera, selecționer România: „Trebuie gândită o strategie”

„Am avut o discuție pe această temă cu dânsul (n.r. - Constantin Din). Sunt foarte mulți oameni de handbal care solicită diminuarea numărului, parcă am ajuns campionatul cu cele mai multe jucătoare străine din Europa, iar asta nu are cum să facă bine echipei națioanle.

Sper ca în timp să se găsească cele mai bune soluții. Sigur, trebuie îmbunătățite condițiile, infrastructura, centrele olimpice de excelență. Trebuie să se pornească de jos, dar trebuie gândită o strategie și în ceea ce privește jucătoarele românce senioare.

A fost o regulă U21, U23 care a adus niște jucătoare tinere care sunt acum la echipa națională, dar a fost scoasă. Vom vedea ce va fi pe viitor. Trebuie gândit foarte bine, dacă dorim să ne luptăm în continuare pentru performanță la nivel european și mondial”, a mai punctat selecționerul României.

Cele mai tari cadre din România - Germania, ultimul meci al „tricolorelor” de la Campionatul European de handbal

+19 FOTO

Mai multe știri din handbal: 

Cristina Neagu, interviu incendiar după România - Germania! Atacă din nou arbitrajele: „N-ai cum să joci handbal așa! S-a văzut cu ochiul liber că a fost o furăciune”

Crina Pintea, în lacrimi după România - Germania: „Ce rost are să mai faci sacrificii dacă totul se întâmplă în spate? Sunt jocuri de culise! EHF nici nu ne-a lăsat să protestăm”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
fotbalminim00
fotbalminim00  •  17 Noiembrie 2022, 22:46
Postat de Cormiz pe 16 Noiembrie 2022, 23:56

L-aș întreba pe domnul Pera de ce nu a selecționat nici o jucătoare de la Gloria Buzău Care este pe locul fără înfrângere, mai ales ca se plângea de multe indisponibilități. Ir noua conducerea a federației a început cu stângul în Europa, Locul18 la junioare(ce rușine), și locul12 la senioare. Parca începe să-mi fie dor de domnul Dedu care a fost contestat de toți foștii.

domnu dedu a tau a condus Federatia 8 ani ,astia abia au venit sa repare ce a facut dedu si antrenorii aia de top care au fost pe la nationale,plus ca as vrea sa stiu ce a facut dedu pentru handbal?a incasat un salariu baban si atat

misu50
misu50  •  17 Noiembrie 2022, 19:25

La intrebarea pusa lui Pera am vazut un raspuns excelent in alt articol de pe GSP si raspunsul e tot cu o intrebare: De ce campionatul englez, cel mai puternic din lume, nu da o echipa de semifinale sau finala din 1966 incoace?

misu50
misu50  •  17 Noiembrie 2022, 19:19
Postat de Cormiz pe 16 Noiembrie 2022, 23:56

L-aș întreba pe domnul Pera de ce nu a selecționat nici o jucătoare de la Gloria Buzău Care este pe locul fără înfrângere, mai ales ca se plângea de multe indisponibilități. Ir noua conducerea a federației a început cu stângul în Europa, Locul18 la junioare(ce rușine), și locul12 la senioare. Parca începe să-mi fie dor de domnul Dedu care a fost contestat de toți foștii.

Pt. ca nu au vrut sa se vaccineze si era obligatoriu!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează