SPORTURI  »  HANDBAL  »  NAȚIONALA MASCULINĂ

VIDEO Confuzie totală la conferința FRH » Într-un final, George Buricea a fost anunțat selecționer: „Probabil el va prelua frâiele”

Conferința Federației Române de Handbal. De la stânga la dreapta: Viorel Mazilu, Xavier Pascual, Constantin Din, George Buricea
Conferința Federației Române de Handbal. De la stânga la dreapta: Viorel Mazilu, Xavier Pascual, Constantin Din, George Buricea

Articol de , , - Publicat miercuri, 31 ianuarie 2024 13:51 / Actualizat miercuri, 31 ianuarie 2024 14:35

Constantin Din, președintele Federației Române de Handbal, a susținut astăzi o conferință de presă, în cadrul căreia a confirmat dezvăluirile GSP.ro, anume că George Buricea (44 de ani) va fi instalat ca selecționer al naționalei de handbal masculin. Conferința din care am aflat că Xavi Pascual va rămâne consilier tehnic a fost învăluită de confuzie.

Din august 2021 selecționer al naționalei României de handbal masculin, Xavi Pascual nu va continua în această funcție după Campionatul European pe care „tricolorii” l-au încheiat pe locul 22 din 24.

Jucătorul dorit de Gigi Becali în această iarnă, prezentat oficial la echipa din Serie A: „Bine ai venit!”
ITALIA
Jucătorul dorit de Gigi Becali în această iarnă, prezentat oficial la echipa din Serie A: „Bine ai venit!”

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat Constantin Din, președintele FRH, Xavi Pascual, Viorel Mazilu și George Buricea, decizia a fost anunțată oficial.

Evenimentul a fost marcat de o confuzie generală, pentru că în prima fază, Din a spus că „există posibilitatea ca domnul Pascual să continue, dar și posibilitatea să se oprească”.

Ulterior, la insistențele reporterilor, președintele FRH a lămurit situația: în acte, Pascual este în continuare selecționer, dar urmează a-i fi reziliat contractul, chiar la solicitarea lui. Odată ce asta se va întâmpla, George Buricea, antrenorul de la CSM Constanța, va fi numit selecționer, așa cum GSP.ro v-a anunțat în exclusivitate.

Confuzie totală la conferința în care Constantin Din a anunțat despărțirea de Xavier Pascual

„Ca președinte, sunt nu doar mulțumit, ci foarte mulțumit de modul în care domnul Xavier Pascual și-a făcut datoria pentru echipa națională masculină. Implicarea dânsului în handbalul românesc a pus bazele redresării acestuia. Faptul că am reușit să ne calificăm la un Campionat European după 28 de ani este un început al redresării despre care noi am vorbit.

Chiar dacă poate jocul nu este suficient de mulțumitor pentru anumiți iubitori ai handbalului, la nivel de organizare și implicare acest lucru s-a văzut și se va vedea în continuare. Jucătorii noștri au realizat că avem nevoie de mai multă muncă și disciplină. Aici, domnul antrenor Xavi Pascual excelează.

Atmosfera în interiorul echipei este foarte bună, nu pot decât să-i mulțumesc domnului Xavier Pascual pentru ceea ce a făcut pentru această echipă”, a afirmat în prima fază președintele FRH.

Au urmat declarațiile care au creat rumoare în sală:

Au existat discuții despre renunțarea domnului Xavier Pascual. Indiferent ce se va întâmpla în următoarea perioadă, va fi alături de noi, are ce sfaturi să ne dea în continuare, iar eu personal voi ține cont de fiecare dată de aceste sfaturi.

Această decizie s-a luat la propunerea domnului Xavi Pascual, spre binele echipei naționale. Am cântărit împreună ce este mai bine, dacă este mai bine să continue sau nu.

Există posibilitatea de a continua, dar și posibilitatea să se oprească și să ajute din exterior, și să lăsăm pe altcineva să conducă echipa națională masculină pentru a obține rezultatele de care avem nevoie.

Există varianta ca domnul Xavi Pascual să se oprească, să nu mai fie antrenorul principal al echipei naționale. Am discutat două opțiuni, ca domnul Xavier Pascual să rămână și pentru dubla cu Cehia și să regândim ce se va întâmpla la finalul contractului, adică în iunie, sau să se oprească acum și să oferim această șansă unui alt antrenor, care să vină cu alt suflu?

George Buricea este noul selecționer al naționalei de handbal masculin. Xavi Pascual, consilier tehnic al președintelui FRH

În acel moment, reporterii i-au solicitat lămuriri președintelui FRH, ca acesta să anunțe clar cine va conduce echipa națională.

„Am luat decizia ca în următoarea perioadă, de activitatea echipei naționale de handbal să se ocupe domnul antrenor George Buricea.

În acest moment, domnul Xavi Pascual este selecționer. Domnul George Buricea va fi. Urmează să se întâmple niște contracte, hârtii, discuții, negocieri. Domnul Xavi Pascual va rămâne consilier tehnic. Personal, al meu.

Frâiele, probabil, vor fi preluate de domnul George Buricea. Spun probabil pentru că este nevoie de contract ca să fie 100%. Nu a semnat încă contractul.

Urmează ca după această conferință de presă să demarăm procesul actelor, ca domnul Xavi Pascual să-și înceteze contractul cu FRH, iar naționala să o preia domnul George Buricea. Contractul domnului Pascual va înceta probabil astăzi sau mâine”, a răspuns șeful FRH.

Xavier Pascual: „Sunt obosit, este nevoie de o schimbare”

Anterior, Xavi Pascual luase cuvântul. El a transmis că se simte obosit și că plănuia de mult să părăsească banca naționalei.

„Eu cred că toată lumea a vorbit mult. Cel mai important este handbalul românesc. Eu vreau să ajut și cred că decizia mea nu este luată acum. Am vorbit cu președintele, sunt obosit, vorbim despre asta din martie anul trecut. După acest Campionat European, cred că este nevoie de o schimbare, să înceapă alt ciclu la echipa națională.

Confuzie totală la conferința FRH » Într-un final, George Buricea a fost anunțat selecționer: „Probabil el va prelua frâiele”
Xavi Pascual // Foto: Imago

George Buricea: „Dacă nu credeam că ne putem califica la Mondial, nu aș fi fost aici”

„Nu m-a surprins că s-a apelat la mine. Dintotdeauna a fost visul meu să antrenez naționala României. Mi se pare un lucru frumos ce se întâmplă acum, ca eu și domnul Xavi Pascual să fim împreună în fața dumneavoastră.

Dacă suntem favoriți cu Cehia? Nu știu, mai ales ținând cont că returul se va juca în Cehia, iar ei au jucători cu foarte mare experiență. Dar dacă nu credeam că putem face asta, nu aș fi fost astăzi aici, în fața dumneavoastră.

Am fost un luptător ca jucător, nu m-am schimbat ca antrenor. Nu pot promite calificarea, dar pot promite că vom da totul pe teren”.

Buricea își va începe mandatul cu o „dublă” de foc. Pe 8 și 12 mai, România va înfrunta Cehia în barajul pentru Campionatul Mondial din 2025. „Tricolorii” ar putea reveni la turneul final după o pauză de 14 ani.

Tot din handbal:

Campion european, reținut pentru tentativă de viol!
CAMPIONATUL EUROPEAN
Campion european, reținut pentru tentativă de viol!
Bucuria Franței și dezamăgirea daneză după finala Campionatului European: „Mi s-a părut dezgustător!”
CAMPIONATUL EUROPEAN
Bucuria Franței și dezamăgirea daneză după finala Campionatului European: „Mi s-a părut dezgustător!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
ceaiuri
ceaiuri  •  31 Ianuarie 2024, 20:28

miscari previzibile si anticipate(poate ma asteptam la un alt antrenor roman)

dixxl
dixxl  •  31 Ianuarie 2024, 16:58

Ce sa zic? Mi e frică de domnul Buricea ca nu va executa cum trebuie activitatea de selecționer pentru ca nu a dovedit ca s ar pricepe, fără supărare... Are echipa bună, valoroasă ce joaca aproape singură. Sa l vedem cum aduna el orgoliile laolaltă, figurile, ca avem și din astea... N as prea crede în rezultatele lui... Vedem cât de repede cu Cehia, sper sa nu zică ca i de acomodare și din astea

MaxiP
MaxiP  •  31 Ianuarie 2024, 14:57

Eu nu inteleg un lucru. Se incepuse un proiect cu Rares Fortuneanu la care s-a renuntat dupa un an. Vine Pascual care dupa 2 ani spune ca e obosit, ba chiar ca e obosit de un an. Atunci pentru ce a fost pus in functie? Nu poti schimba selectionerii la 1-2 ani, nu ajungi nicaieri asa. Asta se intampla si la fete, culmea ca cel mai slab dintre ei momentan e cel mai longeviv. Nu vreau sa-i contest din calitatile de antrenor lui Xavi, dar totusi sa vrei sa creezi impresia ca a reusit un miracol prin calificarea la Euro e prea mult. Cred sincer ca o reusea si Fortuneanu, au fost o serie de factori avantajosi, grupa din calificari fiind totusi una accesibila. Pentru ca in momentul in care a dat de Macedonia de Nord pentru Mondiale, ba de fapt pentru ultimul baraj pentru Mondiale, deci inca departe de turneul final, nu a reusit niciun miracol. Nici nu are cum sa reuseasca.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează