SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINAL FOUR

"Fuck! E o echipă puternică" » Cum arată duelul CSM București - Gyor din semifinalele Ligii Campionilor

Articol de - Publicat marti, 17 aprilie 2018 20:30

CSM București va juca împotriva unguroaicelor de la Gyor,  semifinalele Final Four-lui, care se va juca la Budapesta. Cele două echipe au făcut parte din aceeași grupă și și-au împărțit victoriile. E reeditarea finalei din 2016, când româncele au câștigat după aruncările de la 7 metri.

Tragerea la sorți a semifinalelor Ligii Campionilor, la feminin, a stabilit în această seara partidele din careul de ași în Final Four-ul de la Budapesta, 12/13 mai. 
Nora Mork (Gyor), Amanda Kurtovic (CSM București), Vladena Bobrovnikova (Rostov Don) și Andrea Penezici (Vardar Skopje) au fost prezente la Budapesta pentru eveniment. 

Componentele celor patru formații prezente în Final Four au vorbit despre actualul sezon, despre așteptările pe care le au în Final Four, dar și, înainte de tragere, despre adversarii pe care și-i doresc sau nu în semifinale.

"Nu mi-aș dori CSM București, o echipă foarte puternică", a spus Nora Mork, interul dreapta care e accidentat și nu va juca în partidele din 12 și 13 mai. "Nu contează pe cine întâlnim, dacă vrem să luăm trofeul, trebuie să câștigăm două meciuri", a adăugat Andrea Penezici.

Croata a vorbit și despre atmosfera de la Skopje, acolo unde echipa și-a luat la revedere de la fani după meciul cu Midtjylland, din "sferturi", toate jucătoarele urmând să plece la finalul sezonului. "A fost foarte emoționant, fanii au venit să ne mulțumească. Au fost șase ani frumoși, cu multe bucurii. E greu să-ți iei la revedere! Tocmai de aceea ne-am dori să câștigăm trofeul".

Prima echipă extrasă: CSM București

Andrea Penezici a extras prima bilă din bolul aflat în fața președintelui Federației Europene de Handbal, Michael Wiederer. Și pe bilețelul din bila galbenă a stat scris numele campioanei României, CSM București.

A doua echipă extrasă a fost cea a echipei care va juca în semifinala a doua, organizatorii încercând să mărească suspansul. A fost trasă Rostov Don, astfel că, pentru CSM rămâneau Gyor sau Vardar Skopje. Campioana Macedoniei fusese adversara din semifinale și în 2016, și în 2017, câștig de cauză având pe rând, CSM București, respectiv Vardar. Cine venea acum?

"FUCK!", primul gând al Amandei Kurtovici

Când Vlada Bobrovnikova a scos din urnă adversarul CSM-ului, interul dreapta Amanda Kurtovic a fost sinceră și a spus primul gând care i-a venit în minte: "Fuck!", a spus tare norvegianca. S-a și explicat. "Gyor e o echipă foarte puternică, le-am mai întâlnit, joacă acasă, dar avem șansa noastră. Când joci cu Gyor trebuie să lupți de la un capăt la altul. Cred că avem destul timp să pregătim meciul", a declarat Amanda.

Colega sa din echipa națională, Nora Mork, s-a gândit la finala din 2016. Atunci când CSM a trecut de Gyor în cea mai palpitantă finală de Liga Campionilor din istorie, singura de când se joacă Final Four care a avut nevoie de aruncări de departajare de la 7 metri! "Îmi pare rău că nu voi fi pe teren, dar cred că putem câștiga din nou trofeul. Voi fi lângă fete și le voi susține din tribună", a adăugat Nora.

Deși a fost extras drept primul joc, ordinea semifinalelor nu e încă stabilită. Televiziunile care transmit evenimentul vor decide care se va juca prima.

"Îi așteptăm pe suporterii noștri în număr cât mai mare la Budapesta. CSM are cei mai tari fani din lume. Vom încerca să trăim o mare bucurie împreună, la Final Four" Amanda Kurtovic (CSM București)

"Visul nostru nu trebuie să se oprească aici. Suntem pentru prima dată în Final Four și cred că avem șansa de a câștiga trofeul" Vlada Bobrovnikova (Rostov Don)

"Nu ne-am întâlnit niciodată cu Rostov. Va fi foarte interesant. Cred că au o echipă puternică. Așa cum am spus însă, mi-ași dori să ne despărțim de Vardar, de fanii noștri cu trofeul în brațe. Am merita la a cincea prezență consecutivă în Final Four" Andrea Penezici (Vardar Skopje)

"Cel mai mult urăsc că nu voi putea fi pe teren. Dar cred că Gyor are prima șansă, vom avea fanii lângă noi, aveam experiența unor astfel de meciuri. Îmi aduc aminte de finala de anul trecut când am câștigat în prelungiri cu Vardar. Vreau să retrăiesc acele momente, fie și din tribună" Nora Mork (Gyor)

Întâlnirile Gyor-CSM București în Liga Campionilor

2016 Gyor-CSM București 28-22
2016 CSM București-Gyor 22-24
2016 Gyor-CSM București 26-29 (finala Ligii)
2016 CSM București-Gyor 24-27
2016 Gyor-CSM București 33-25
2018 CSM București-Gyor 28-22
2018 Gyor-CSM București 28-24
TOTAL: 2 victorii CSM, 5 înfrângeri

Programul semifinalelor, 12 mai

CSM București-Gyor
Rostov Don-Vardar Skopje
* ordinea meciurilor va fi stabilită ulterior, orele de start fiind 16:15 și 19:00

Citește și: Cristina Neagu, analiză la sânge a adversarei din semifinalele Ligii: "Va fi un infern! Aici e cheia meciului. Gyor are un mare avantaj"

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
ray51
ray51  •  18 Aprilie 2018, 11:40

Gyor este echipa care ne va ajuta sa castigam Liga Campionilor de anul acesta. Hei-rup luptatoarelor, frumoaselor, desteptelor !

razvyyc
razvyyc  •  18 Aprilie 2018, 10:13

Se pare ca acest gen de comportament este contagios in clubul bucurestean. Mehmedovic înjură ca la usa cortului arbitrii, primeste rosu si o etapa suspendare, Cristina Neagu procedeaza la fel (atat arbitrii cat si FRH sunt indulgenti iar sportiva este sancționată cu minimul prevăzut de regulament), Manea si Varzaru au înjurat oficialii, Vasiliu înjură ca un birjar si ameninta arbitrii (la el este o chestie specifică, el are alt "pedigri" ), acum s-au virusat si nordicele. Deja comportamentul asta a devenit emblematic pentru club.

cneius
cneius  •  18 Aprilie 2018, 07:46

"***"...??? Asa incepeti un articol ???

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează