SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ / HC ZALĂU-DUNĂREA BRĂILA 27-26

Gheorghe Tadici nu a avut puterea să se bucure pentru victoria dramatică a echipei sale în ultima secundă. Coronavirusul l-a schimbat

Gheorghe Tadici s-a schimbat radical: din tehnicianul coleric, tot timpul agitat, acum e un antrenor liniștit și foarte calm FOTO Dan Potor
Gheorghe Tadici s-a schimbat radical: din tehnicianul coleric, tot timpul agitat, acum e un antrenor liniștit și foarte calm FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat vineri, 30 octombrie 2020 21:38 / Actualizat sambata, 31 octombrie 2020 01:48

Fetele din Zalău i-au dedicat victoria tehnicianului lor, Gheorghe Tadici, care a trecut prin momente grele în spital, în lupta cu coronavirusul. Dindiligan a marcat 12 goluri din 12 aruncări!

10 jucătoare de la HC Zalău, plus antrenorii Elena și Gheorghe Tadici, au fost depistați pozitivi cu coronavirus nu cu mult timp în urmă. Zalăul a pierdut la "masa verde" disputa cu Minaur Baia Mare, neputând alinia o echipă pe 14 octombrie, la Ploiești, în prima etapă.

Soții Tadici erau atunci internați în spital, la Zalău, fetele au stat și ele în carantină, echipa nu s-a antrenat. Doar cu câteva zile înainte de turneul de la Sf. Gheorghe zălăoancele s-au reunit. Și aseară, în etapa a 3-a a Ligii Naționale, au produs o mare surpriză. Au trecut de Dunărea Brăila, formație care pornea înainte de meci drept mare favorită.

Dăruire și ambiție

Zalăul a condus în cea mai mare parte din timp, dar Brăila a dat semne că poate întoarce partida. Totul s-a jucat pe final, în ultimele secunde. De la 26-24, Dunărea a reușit să egaleze, dar Alexandra Severin nu a fost de acord cu un singur punct. A luat mingea și aruncarea sa de la 12 metri s-a oprit în plasă. Bucurie de nedescris pentru zălăoance, care i-au dedicat succesul profesorului Gheorghe Tadici. Tehnicianul a privit calm pe bancă jocul foarte bun al elevelor sale, ambiția cu care au luptat pentru fiecare minge. Nu a mai avut parcă putere nici să se bucure la final pentru prima victorie în actuala ediție. Gheorghe Tadici resimte încă zilele de spitalizare pentru SARS CoV-2, dar nu a putut sta departe de handbal și de echipa căreia i-a dedicat toată viața sa.

Gheorghe Tadici nu a avut puterea să se bucure pentru victoria dramatică a echipei sale în ultima secundă. Coronavirusul l-a schimbat
Alexandra Dindiligan plutește spre poarta brăileană și spre un nou gol FOTO Dan Potor

Alexandra Dindiligan, Alexandra Severin și Mouna Jlezi, dar și portarul Paula Vișan, pe final, au fost jucătoarele care au adus, în mare măsură, victoria Zalăului. La Brăila, doar "stranierele" Dmitrovici și Sazdowska au fost parcă focusate pe meci.

Revenire și victorie pentru Bistrița în fața Rapidului

Un alt meci extrem de disputat în etapa a treia, de la Sf. Gheorghe, a fost și cel dintre Rapid și Gloria Bistrița. Giuleștencele au început excelent partida, au condus cu 5-1 și au fost mereu în fața adversarului. Eliza Buceschi, centrul echipei naționale, a avut din nou o zi extraordinară, terminând partida cu 10 goluri marcate. A fost 13-10 pentru bucureștence la pauză, dar în partea a doua Bistrița a jucat mult mai exact, apărarea și-a intrat în rol, iar interii Ilina, Vasileuskaia, Tetean și-au regăsit precizia. Extrema stânga a naționalei, Elena Dincă a fost însă omul meciului pentru ardelence, cu 8 goluri marcate. S-a terminat 27-25, o victorie extrem de importantă pentru bistrițence, care au punctaj maxim după 3 etape.

Gheorghe Tadici nu a avut puterea să se bucure pentru victoria dramatică a echipei sale în ultima secundă. Coronavirusul l-a schimbat
Gloria Bistrița, fericire în echipă FOTO Dan Potor

Concurs de goluri între CSM București și Vâlcea

Marile favorite la titlu s-au impus fără probleme în etapa de ieri în fața a două nou-promovate. CSM București a făcut scor cu CSM Galați, 41-29 pentru echipa lui Adi Vasile, cu "tricolorele" Crina Pintea, 10 goluri, Bianca Bazaliu, 5, Laura Chiper-Moisă, 4, în prim-plan. SCM Rm. Vâlcea a trecut de Crișul Chișineu-Criș cu 40-23. Florentin Pera a jucat cea mai mare parte din timp cu handbalistele tinere. Sara Rus a stat 60 de minute în poartă, iar pe teren au ieșit în evidență Corina Lupei,6 goluri, Daniela Marin, 6, dar și "veteranele" Ann Grette Norgaard, 7 reușite, și Kristina Liscevici, 8. CSM și Vâlcea au și ele maximum de puncte.

Slatina a "întins" și Baia Mare

CSM Slatina a dat mari emoții celor de la Minaur Baia Mare prin modul cum a început partida. A condus cu 9-5 după 15 minute, dar parcă dintr-odată jocul elevelor Victorinei Bora s-a scurtcircuitat. Maramureșencele au ridicat nivelul în apărare, iar în ofensivă au avut doi interi într-o seară de senzație: Kovacevici 9 goluri și Lavko 7 goluri. Pe final, Minaur s-a desprins decisiv și a câștigat până la urmă destul de clar, 28-22. Urmează meciul cu SCM Rm. Vâlcea, dispută între favoritele 2 și 3 la titlu. Dar handbalul se va relua la Sf. Gheorghe duminică, după ce azi jucătoarele au pauză.

Rezultatele etapei a 3-a

Gloria Buzău-U Cluj Napoca 28-19 
ZActiv Ploiești-Măgura Cisnădie 19-27 
ZCSM București-CSM Galați 41-29 
ZDacia Mioveni-SCM Craiova 25-28 
ZCrișul Chișineu-Criș-SCM Rm. Vâlcea 23-40 
ZRapid București-Gloria Bistrița 25-27 
ZCSM Slatina-Minaur Baia Mare 22-28

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DIN HANDBAL: 

Nicușor Dan a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu CSM București după ce a devenit primarul Capitalei: „Angajamentul va continua cel puțin până la vară”

Daria Bucur: „Aștept de 11 luni să joc! E o victorie specială pentru mine”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (1)
2620121098014131
Călin Poenaru  •  31 Octombrie 2020, 02:28

"zălăoancele"

Vezi toate comentariile (1)
Comentează