SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

I-a luat pe locul 7 și i-a făcut campioni » Serie incredibilă pentru Dinamo

Articol de - Publicat vineri, 01 iunie 2018 15:24

Constantin Ștefan e tehnicianul care i-a făcut din nou pe ”câini” să creadă în forța lor.

Dinamo a cucerit joi seara al treilea titlu consecutiv de campioană și al 15-lea din istoria clubului. "Alb-roșiii" au sărbătorit triumful după ce au trecut în meciul decisiv al finalei cu 22-19 de marea rivală Steaua.

Un sezon încheiat triumfător pentru "alb-roșii" care au avut însă mari sincope în acest an. După ce echipa a debutat curajos în Liga Campionilor, parcă și-a pierdut suflul, iar în campionat a început să piardă pe bandă rulantă. Startul cu 6 victorii a fost urmat de o serie de 9 meciuri, cu 6 înfrângeri în campionat, plus alte 8 în Liga Campionilor.

În ianuarie 2018, Eliodor Voica a fost schimbat pe banca tehnică de Cosntantin Ștefam. tehnicianul care fusese schimbat după ce pierduse titlul în 2015, Dinamo fiind eliminată atunci de Minaur Baia Mare.

"Am venit la Dinamo pentru că am de luat o revanșă. Pentru mine obiectivul este unul singur, câștigarea campionatului", a anunțat Constantin Ștefan, care tocmai avusese o experiență nefastă la CSM Roman, la feminin.

Serie de 11 meciuri fără înfrângere

A debutat cu un egal pe teren propriu, 26-26 cu Călărași, dar jocul echipei s-a schimbat mult în bine. Dinamo a început să lege victoriile. De pe locul 7, echipa a ajuns la finalul sezonului regulat pe locul 3 după 11 meciuri fără înfrângere, între care 9 succese.

"Am muncit mult, am luat echipa de pe locul 7, era în derivă, dar am avut jucători valoroși care s-au antrenat foarte bine și au respectat ce le-am spus în cele 5 luni de zile de când suntem împreună", a declarat Ștefan.

Luase titlul cu HCM Constanța în 2012, ca antrenor și cu Dinamo, ca jucător, dar nimic nu se compară cu o medalie de aur pe banca echipei sale de suflet. "Este cea mai mare satisfacție a mea, mi-era dor de medalia de aur, am mai câștigat-o cu Constanța, dar nu o câștigasem cu Dinamo de peste 10 ani. Am fost campion doar ca jucător cu Dinamo. Acum e altceva", a spus Constantin Ștefan.

"La pauză le-am spus să aibă încredere în ei pentru că diferența de trei goluri este mincinoasă. Am ratat de două ori cu poarta goală, apoi un contraatac, deci trei situații clare care ar fi adus egalul. Le-am zis să intre cu încredere, curaj, să fie mai determinați în apărare. Și așa au făcut"
Constantin Ștefan

15 victorii 2 egaluri și 2 înfrângeri e palmaresul lui Constantin Ștefan pe banca lui Dinamo în acest sezon, de când a preluat echipa

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează