SPORTURI  »  HANDBAL  »  MĂGURA CISNĂDIE

Măgura Cisnădie, transferuri pentru Cupa EHF! 9 jucătoare au venit la echipa de pe locul 4

Dijana Ujkic
Dijana Ujkic

Articol de - Publicat miercuri, 22 mai 2019 15:05

Măgura Cisnădie, calificată în premieră în grupele Cupei EHF, are același obiectiv și în sezonul viitor după ce a terminat pe locul 4 în România.

Măgura Cisnădie și-a schimbat aproape în totalitate lotul de jucătoare pentru sezonul viitor. Au plecat braziliencele Dias Moreschi, Larissa da Silva și Larissa Araujo, plus muntenegreanca Jasna Boljevici. Oana Apetrei, pivotul echipei din ultimele sezoane, a ales și ea să schimbe peisajul, semnând cu Gloria Buzău.

Formația pregătită de Alexandru Weber a transferat în schimb nouă jucătoare, trei „straniere” și șase românce. Repatrierea Adrianei Țăcălie-Crăciun (30 de ani) este cel mai sonor transfer al echipei sibiene, interul stânga revenind în România după două sezoane la Fleury (Franța).

Dijana Ujkici (22 de ani) are 25 de selecții în naționala Muntenegrului. Evoluează pe postul de extremă dreapta și a participat cu Buducnost Podgorica la două ediții de Final Four ale Ligii Campionilor. A marcat 40 de goluri în Liga Campionilor în ultimele două participări.

Tamara Smbatian este un centru din Ucraina, care a jucat însă în Polonia. Tamara a cucerit medaliile de bronz cu Energia Koszalin, marcând 103 goluri pentru echipa sa. Are 24 de ani și e componentă a naționalei Ucrainei.

Ultima „stranieră” pe lista sibienilor este brazilianca Jaqueline Anastacio (31 de ani). Inter stânga, Jaqueline a adunat 39 de selecții în "naționala" Braziliei, deși evoluează pe același post cu Eduarda Amorim de la Gyor și Samara da Silva, de la SCM Rm. Vâlcea. A fost cel mai bun inter stânga de la Jocurile Pan Americane din 2015. În cariera sa a trecut pe la Dinamo Volgograd (Rusia), BBM Bietigheim (Germania) și Maccabi Rishon (Israel).
Două foste câștigătoare de Liga Campionilor

Pe lângă Adriana Țăcălie Crăciun, care a câștigat Liga Campionilor cu Buducnost, Măgura Cisnădie va mai avea în lot în sezonul viitor o handbalistă cu aceeași performanță. Pivotul Cristina Nan (29 de ani) a cucerit trofeul Ligii pe când juca la CSM București. A fost practic un „schimb” de pivoți între Cisnădie și Buzău, cu Apetrei și Nan.

Tot de la Buzău vor ajunge la Cisnădie surorile Diana (24 de ani) și Mădălina Predoi (27), prima fiind extremă dreapta, iar a doua extremă stânga.

Un alt transfer important este, fără îndoială, cel al Valentinei Panici (30 de ani), fostul căpitan al Zalăului, o jucătoare care poate evolua oriunde la linia de 9 metri. Fostă handbalistă la Zalău, Andreea Stângă (21 de ani) face parte și ea din vederile antrenorului Alexandru Weber.

„Ne dorim să ajungem din nou în grupele Cupei EHF. Anul acesta am avut un lot subțire numeric și am avut de suferit din acest punct de vedere. Am învățat însă din greșeli. În întrecerea internă Măgura se va bate în continuare pentru o clasare între primele patru formații”, a declarat Weber.

La Măgura vor rămâne în continuare jucătoarele care au dus „greul” și în acest sezon: Ada Moldovan, golgeterul echipei, Roxana Gatzel, Oana Țiplea, Elena Voicu sau Cynthia Tomescu. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close