SPORTURI  »  HANDBAL  »  METZ - CSM BUCUREȘTI, DUMINICĂ, 18:00, DIGI, TELEKOM ,GSP

METZ - CSM BUCUREȘTI // Detaliu important înainte de returul sferturilor Ligii Campionilor: nimeni nu a reușit asta în istorie » Ce zice Kurtovici de meciul cu Metz

Articol de - Publicat vineri, 13 aprilie 2018 12:48

CSM București va juca pe terenul celor de la Metz, duminică, de la ora 18:00, în returul sferturilor Ligii Campionilor la handbal feminin. Meciul este liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TV Digi Sport și TV Telekom Sport. În tur, bucureștencele au câștigat cu 34 la 21. 

Jucătoarele de la CSM București pot sta liniștite. Nicio echipă în istoria Ligii Campionilor nu a reușit să întoarcă rezultatul și să se califice după ce a pierdut prima manșă la o diferență de 13 goluri!

Au fost răsturnări de scor spectaculoase, de la 9 și 10 goluri diferență, dar niciodată de la 13. "Suntem favorite, asta e clar, dar nu trebuie să ne considerăm calificate. Mai e un meci și trebuie să-l tratăm ca atare", spune Iulia Curea, extrema stânga de la CSM București.

Și Amanda Kurtovic rămâne concentrată la jocul de la Metz. "13 goluri sunt multe, dar nu și în handbal! Aici se poate întâmpla orice, o astfel de diferență se poate remonta. Tocmai de aceea nu vreau să vorbesc de Final 4 decât după disputa de la Metz", a declarat norvegianca.

Nu au pierdut acasă!

Metz este o echipă extrem de puternică, mai ales pe teren propriu. În actuala ediție a Ligii Campionilor, campioana Franței a câștigat toate cele 6 meciuri! Chiar și Vardar Skopje, finalista ultimei ediții a Ligii, a pierdut în Franța, pentru macedonence fiind, de altfel, singura înfrângere a sezonului.

"Ne dorim măcar o victorie de palmares. În meciul tur, la București, am cedat prea ușor pe final. Nu ne-a ieșit nimic. E adevărat că am întâlnit o echipă foarte bună, care a jucat extraordinar", a declarat pivotul Laurisa Landre. Campioana mondială cu naționala Franței, Landre a jucat la Craiova, în România. "A fost o perioadă foarte frumoasă, m-am simțit extraordinar în România. Am prieteni și acum, vorbesc cu ei, țin legătura", a mărturisit Laurisa. 

"Nu mergem la Metz să apărăm cele 13 goluri din tur. Mergem să câștigăm pentru că suntem mai bune decât ele. Apoi putem vorbi de Final 4" Iulia Curea

Programul meciurilor din "sferturi"

Sâmbătă
16:00 Rostov Don-FTC Budapesta (în tur: 31-29)
18:00 Vardar Skopje-Midtjylland (în tur: 24-23)
20:00 Gyor-Buducnost Podgorica (în tur: 26-20)

Duminică
18:00 Metz Handball-CSM București (în tur: 21-34)

12 și 13 maisunt zilele în care va avea loc Final Four-ul Ligii Campionilor la feminin. Pentru al 5-lea an consecutiv, turneul final se dispută la Budapesta, în "Laszlo Papp" Arena

Soț și soție în Final 4!

Camille Ayglon Saurina și soțul ei, Guillaume Saurina, ar putea fi primii handbaliști, soț și soție, care vor participa, în același an, în Final Four-ul Ligii Campionilor, la feminin și masculin. Dacă interul stânga de la CSM București și-a asigurat participarea la Budapesta, soțul ei, Guillaume mai are de trecut un hop.

Fost jucător la CSM București, Guillaume s-a transferat în acest sezon la Nantes și va juca în "sferturile" Ligii Campionilor contra celor de la Skjern Handball, danezii care au eliminat Veszprem în "optimi". "Ar fi uimitor să reușim acest lucru. Aș merge și eu să-l văd, la Koln! Împreună cu copilul nostru", a spus Camille. "Pentru el ar fi cel mai frumos mod de a-și încheia cariera", a mai spus Camille, sugerând că Guillaume s-ar putea retrage la finalul sezonului, francezul împlinind 37 de ani în august. 

25-33e cea mai drastică înfrângere suferită de CSM București în Liga Campionilor în istoria sa. S-a întâmplat în ediția trecută, la Gyor, în faza grupelor

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
1584491041831474
Ioan Ciocian  •  14 Aprilie 2018, 16:40

Nu bă grăbiți cu calificarea,Kurtovic este realistă.O calificare este făcută la momentul ultimului fluier de arbitru,și atunci cînd,ai diferența de goluri în favoarea ta.Restul sînt numai vorbe aruncate în vînt.Avem niște ziariști(unii)care habar nu au de sport,scot niște pronosticuri din mintea lor bolnavă.

ray51
ray51  •  14 Aprilie 2018, 10:22
Postat de ludasmatyi pe 13 Aprilie 2018, 13:55

Valoarea trebuie demonstrata in Final 4. Acolo cu siguranta nu va faca CSM un +13. Nu cumva norocul si fie dejucat tocmai de acest nr. 13 !!

Draga concetatene, norocul face parte din joc. Numai ca el se consuma la un gol-doua diferenta, la un 7 m in ultima secunda ori o eliminare in ultimul minut sau o parada 'diavoleasca' a unui portar de elita. Noroc la 13 goluri diferenta n-am vazut!

1391972634181505
Adrian Popescu  •  13 Aprilie 2018, 15:41

@ludasmatyi sunt curios ce ai votat la alegerile de pe Nisa: Fidesz sau Jobbik...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează