SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

"Ministrul apărării" dinamoviste, despre meciul cu Wisla Plock: ”Jucam două săptămâni și nu ne băteau!”

Articol de GSP - Publicat luni, 15 octombrie 2018 13:27

Dan Savenco, ”ministrul apărării” în echipa campioană, povestește cum a trăit de pe teren victoria cu Wisla Plock, 24-21, a patra pentru Dinamo în cele 5 meciuri disputate!

Dinamo București are un parcurs de senzație în grupa D a Ligii Campionilor. Duminică seara, "alb-roșiii" au făcut cel mai bun joc al lor în actualul sezon, trecând mai clar decât o arată scorul de polonezii de la Wisla Plock. Dinamo a condus și la 8 goluri pe tabelă, în partea a doua, în fața unei echipe cu mulți handbaliști de valoare, care e o obișnuită a meciurilor din Liga Campionilor.

- Dane, a patra victorie a lui Dinamo în Ligă. Cum a fost?
- A fost o seară incredibilă, o victorie spectaculoasă. Am intrat foarte motivați, determinați și asta cred că s-a văzut. I-am luat tare de la început, ne-am bătut pentru orice minge. Asta e Liga Campionilor, te motivează, îți dă putere. Plus că avem fanii în spate. Avem cea mai frumoasă galerie alături, oamenii ăștia sunt incredibili, cântă și te încurajează 60 de minute! Le mulțumim.

- Prin prisma scorului, ați condus și cu 8 goluri diferență, a părut cel mai lejer adversar!
- Doar a părut. Repet, noi am început bine, am avut 4-0, ei au fost un pic debusolați. Apărarea a funcționat, zic eu, acum la cote înalte. Și poarta ne-a ajutat enorm meciul ăsta. Eram obișnuiți să luăm peste 30 de goluri, am primit și în campionat 27, 28 de goluri de la echipe slab cotate, precum Bacău, Cluj. Dar acum a fost altfel.

- Asta în condițiile în care ați avut 10 eliminări de 2 minute, practic ați jucat 20 de minute în inferioritate!
- Și asta spune totul despre dorința noastră! Cred că polonezii ne-au și luat un pic de sus, ne-au desconsiderat. Noi până acum nu ne arătasem adevărata valoare în nici un joc, nu evoluasem bine de la un capăt la altul. Aveam doar momente. Duminică seara a fost altfel. În fața unei echipe cu nume, cred că cea mai galonată din grupa noastră.

- Tu ai fost comandantul apărării. Dar, sincer, nu v-ați temut când au venit de la 8 goluri la doar 3, pe final? Nu ați intrat un pic în panică?
- Nu, chiar deloc! Am avut o serie de greșeli și pe fondul acesta s-au apropiat. Dar victoria era securizată. Am avut sentimentul că puteam să jucăm două săptămâni și nu ne pot învinge. Am avut pe teren acel confort de siguranță.

- Următorul meci va fi la ei. Probabil că vă vor aștepta pe alte poziții?
- Sigur, ei de pe 3 și noi pe 1! Glumesc! Sigur își vor lua măsuri, nu ne vor mai trata cu superficialitate. Va fi foarte greu, dar mergem să ne batem. De asta și discutam cu băieții, noi trebuie să ne luăm, în primul rând, punctele de acasă, că de afară se scot greu!

- Acum vă gândiți și la ieșirea din grupă, nu?
- De ce nu? Avem patru victorii, cred că cel mai bun parcurs din ultimii ani. Ar fi prima dată pentru Dinamo de când e acest format. Mai e mult de muncă, dar sperăm. Și vom juca la fel, cu determinare și hotărâre, tocmai să ne îndeplinim acest vis.

Dinamo 24
Bannour 7, Kuduz 4, Negru 4, Alouini 3, Gavriloaia 2. Mousavi 2, Komogorov 1, Szasz 1.
Antrenor: Constantin Ștefan
Wisla Plock 21
Zabici 5, Daszek 4, Mihici 4, De Toledo 3, Racoțea 2, Krajewski 1, Moya Florido 1, Sulici 1.
Antrenor: Xavier Sabate

Clasament grupa D
1. Dinamo București 5 4 0 1 145-141 8
2. Ademar Leon 5 3 1 1 128-126 7
3. Wisla Plock 5 3 0 2 143-121 6
4. Elverum 5 3 0 2 140-137 6
5. Riihimaen Cocks 5 0 2 3 121-139 2
6. Wacker Thun 5 0 1 4 138-151 1
Etapa a 6-a: Cocks-Elverum, Wisla-Dinamo, Ademar Leon-Thun (3 noiembrie)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
madalin_eivissa
madalin_eivissa  •  15 Octombrie 2018, 22:40

BRAVO BĂIEȚI! DE AR FI ȘI ECHIPA DE FOTBAL MĂCAR PE JUMĂTATE DIN VALOAREA VOASTRĂ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează