SPORTURI  »  HANDBAL  »  GERMANIA

Momentul istoric de la Berlin la Mondialul de handbal! Ce s-a întâmplat la meciul Germania - Coreea

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 11 ianuarie 2019 11:03

Germania a deschis Mondialul de handbal în faţa echipei reunite a Coreei. Jucătorii s-au cunoscut pentru prima dată în cantonamentul naţionalei, de luna trecută, dar acum joacă împreună.

La Berlin, într-o sală plină, Germania a întâlnit, în premieră, echipa reunită a Coreeei de Sud şi a celei de Nord. Patru jucători nord-coreeni de la Academia Navală s-au alăturat lotului Coreei de Sud pe 22 decembrie, anul trecut, intrând cu echipa în pregătire.

Şi în tribune, cei 250 de fani asiatici au purtat tricouri cu harta unei singure ţării, una reunită. "Bad Boys", cum sunt supranumiţi nemţii, nu au avut însă probleme în faţa echipei care a primit wild-card pentru a participa la Mondiale.

A fost un galop pentru elevii lui Christian Prokop care s-au impus cu 30-19. Au ieşit în evidenţă, deşi germanii au rulat întreg lotul, portarul Andreas Wolff, cu un procentaj de 56 la sută, dar şi golgeterul Uwe Gensheimer, care a marcat de 7 ori în cele 27 de minute jucate. Coreea a încercat să ţină aproape de una dintre favoritele actualei ediţii şi în mare parte a reuşit. Portarul Jaeyong Park, cu cele 18 intervenţii ale sale, a limitat mult proporţiile scorului.

"Este o zi istorică. Am văzut echipa reunificată a Coreei în Berlinul reunificat. Toată lumea zâmbeşte împreună, iar mesajul meu către ei a fost să se distreze şi să joace meciurile vieţii lor la acest Mondial", a declarat Alex Gehrer, cel care se ocupă de delegaţia coreeană din partea federaţiei germane.

Categorii diferite

Cealaltă gazdă a Mondialului, Danemarca a avut o partidă şi mai facilă. Nordicii au întâlnit reprezentativa statului Chile, una antrenată de fostul campion mondial Matteo Garalda, tehnicianul care a trecut şi prin România, antrenând la Bacău. În prima repriză, jucătorii lui Nikolaj Jacobsen nu au avut milă.

Au marcat de 22 de ori şi au primit doar patru goluri! Vedeta Mikkel Hansen a jucat doar 18 minute, dar a avut timp să marcheze de 7 ori. Golgeterul meciului a fost însă Casper Mortensen, care a reuşit un gol mai mult. 

Rezultate
Grupa A: Germania-Coreea 30-19
Grupa C: Danemarca-Chile 39-16

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
maistor_kokir
maistor_kokir  •  11 Ianuarie 2019, 13:36

Korea n-a primit wild card, ci Japonia (pt ca va gazdui Jocurile Olimpice in 2020). Oricum Korea nu mai e ce era acum 10 ani, plus ca la mondiale in general de-a lungul timpului n-au venit f bine pregatiti. De pilda acum zece ani la Beijing la Jocurile olimpice, au castigat o grupa cu Germania si Danemarca. Legat de prezenta unei echipe unite, e doar un gest de fatzada, fara nimic solid in spate. Cele 2 Korei nu sunt in relatii amiabile, aceasta echipa unita la handball, e doar o incercare superficiala de a ascunde lucrurile serioase.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează