SPORTURI  »  HANDBAL  »  TROFEUL CARPAȚI

Naționala de handbal masculin a României a câștigat ”Trofeul Carpați”!

Foto: Facebook/@FRH-Federația-Română-de-Handbal-Official
Foto: Facebook/@FRH-Federația-Română-de-Handbal-Official

Articol de - Publicat sambata, 06 ianuarie 2018 23:34

”Tricolorii” au trecut în finală cu 26-23 de reprezentanții Portugaliei, iar evoluția trioului Popescu-Șimicu-Grigoraș a ieșit în evidență.

România a câștigat sâmbătă seara la Călărași, o nouă ediție a ”Trofeului Carpați”, la masculin, turneu care nu mai are însă prestigiul de altă dată. Asta și pentru că ”tricolorii” nu mai reușesc să intre în lumea bună a handbalului, să-și verifice forțele în compania unor adversari care se pregătesc pentru Europene sau Mondiale.

În aceste condiții federația a invitat două echipe din afara Europei (Bahrain și Tunisia), plus Portugalia, echipă care nu reușește nici ea prezențe constante la turneele finale.

Mai mult decât atât, Tunisia, cel mai sonor nume de la actuala ediție, nu a venit în România cu prima garnitură! În aceste condiții, România și Portugalia s-au calificat fără emoții în finală, unde au jucat cu trofeul pe masă.

Echipa lui Xavier Pascual a făcut o primă repriză excelentă, apărându-se exact și plecând de fiecare dată când a avut ocazia pe contraatac. Portarul Mihai Popescu a fost, încă o dată, cel mai bun jucător de pe teren, iar România a condus la pauză cu 15-10.

Diferența s-a mărit în partea a doua, iar România s-a bazat foarte mult, pe lângă Popescu, pe linia de 9 metri, în care au excelat Alexandru Șimicu și Demis Grigoraș. Lusitanii au încercat să se apropie pe final, dar românii nu le-au dat emoții celor 1.500 de suporteri care au umplut sala din Călărași.

S-a terminat 26-23, un rezultat de moral pentru români, care vor juca între 11 și 13 ianuarie, la Bolzano (Italia), turneul de calificare în play-off-ul Campionatului Mondial din 2019.

România va juca în compania Italiei, Insulelor Feroe și Ucrainei, doar prima clasată ajungând la dubla decisivă pentru turneul final din Danemarca și Germania. 

România 26: Grigoraș 5, Șimicu 5, Humet 3, Racoțea 3, Ad. Rotaru 2, Thalmaier 2, Negru 2, Gabi Bujor 2, Soare 1, Fenici 1. Antrenor: Xavier Pascual

Portugalia 23: Maghalaes 4, Silva 3, Salina 3, Branquinho 3, Portela 2, Ferraz 2, Duarte 2, Baros 1, Borges 1, C. Martins 1, Batista 1. Antrenor: Paulo Perreira

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1819121944979915
Costel Preoteasa  •  07 Ianuarie 2018, 18:08

Cu asemenea adversari suntem tari !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează