SPORTURI  »  HANDBAL  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

Nicușor Negru nu s-a retras de la echipa națională!

Nicușor Negru în acțiune la CE 2024 FOTO Imago Images
Nicușor Negru în acțiune la CE 2024 FOTO Imago Images

Articol de - Publicat joi, 07 martie 2024 15:39 / Actualizat joi, 07 martie 2024 16:05

Extrema stânga de la Dinamo a anunțat în scris Federația Română de Handbal (FRH) că nu va participa la stagiul de pregătire de la Brăila al echipei naționale din cauza unor probleme personale și a suprasolicitării, nicidecum că renunță la națională.

După anunțarea lotului de 20 de jucători pentru cantonamentul de la Brăila, noul selecționer George Buricea a făcut precizări pe pagina de Facebook a FRH, cu privire la modul în care a gândit selecția și a explicat de ce unii jucători lipsesc.

Simona Halep, întrebată frontal: „Ce mesaj ai pentru Serena Williams?” » Răspunsul fără echivoc oferit pe aeroport
HALEP, VICTORIE LA TAS
Simona Halep, întrebată frontal: „Ce mesaj ai pentru Serena Williams?” » Răspunsul fără echivoc oferit pe aeroport

„Am convocat jucătorii pe care i-am considerat că sunt în acest moment în cea mai bună formă, cu mențiunea că Nicușor Negru, Cristian Ghiță și Vlad Rotaru au ales să nu mai participe la acțiunile naționalei”, a declarat George Buricea.

Din declarația selecționerului, suporterii României au înțeles că Rotaru, Ghiță și Negru s-au retras de la națională.

Dacă în cazurile lui Ghiță și Rotaru se confirmă faptul că s-au retras de la națională, surse federale au admis pentru GSP că Nicușor Negru nu a scris că renunță la națională în hârtia trimisă federației.

Acesta a transmis doar că: „...din cauza unor probleme personale, a uzurii, a suprasolicitării” nu mai poate onora prezența la națională și nu va participa la cantonamentul de la Brăila, care se va încheia cu două meciuri de pregătire împotriva Macedoniei de Nord în 15 și 16 martie.

Retragere temporară

Surse dinamoviste au confirmat pentru GSP că Negru nu vrea să se retragă de la națională și a luat această hotărâre pentru o perioadă de timp nespecificată.

Nicușor Negru a fost constant selecționat la toate loturile României începând de la juniori. El are 29 de ani și a fost titular în extrema stânga în reprezentativa Românei din 2020 pentru care a jucat 44 de meciuri și a marcat 111 goluri.

Pentru cantonamentul de la Brăila, George Buricea îi are la dispoziție în extrema stânga pe Sabin Constantina de la Steaua și pe Alexandru Andrei de la CSM Constanța.

Lotul național se pregătește pentru barajul mondial cu Cehia, meciuri care se vor juca în 8 și 11 mai.

  • Portari: Ionuţ Iancu (CSA Steaua), Dan Vasile (CSM Constanţa), Alin Cozmaciuc (CS Dinamo Bucureşti)
  • Extreme dreapta: Ionuţ Nistor Ioniţă (CSM Constanţa), Roland Thalmaier (AHC Potaissa Turda)
  • Interi dreapta: Demis Grigoraş (Benfica Lisabona), Nicuşor Ungureanu (CSA Steaua);
  • Centri: Daniel Stanciuc (CS Dinamo), Liviu-Emil Caba (CSM Constanţa), Andrei Drăgan (CSM Constanţa), Călin Căbuţ (CSM Constanţa);
  • Interi stânga: Robert Militaru (CS Dinamo), Gabriel Ilie (CSM Constanţa), Andrei Buzle (CB Granollers), Tudor Botea (CS Minaur Baia Mare)
  • Extreme stânga: Sabin Constantina (CSA Steaua), Alexandru Andrei (CSM Constanţa)
  • Pivoţi: Călin Dedu (CS Dinamo), Robert Nagy (CS Minaur Baia Mare), Zavi Dumitrana (HC 2012 Buzău)

Citește și:

Încă un pas înapoi pentru Rafael Nadal » Fostul lider mondial s-a retras și de la Indian Wells
ATP
Încă un pas înapoi pentru Rafael Nadal » Fostul lider mondial s-a retras și de la Indian Wells
U-BT Cluj și-a aflat adversara pentru un loc în semifinalele Eurocup » Calificarea se joacă într-un singur meci, la Cluj! 10.000 de bilete vândute în 3 ore!
EUROCUP
U-BT Cluj și-a aflat adversara pentru un loc în semifinalele Eurocup » Calificarea se joacă într-un singur meci, la Cluj! 10.000 de bilete vândute în 3 ore!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
adrian.7
adrian.7  •  07 Martie 2024, 20:22

Domnul Prună a avut întotdeauna grijă de vorbele sale atunci când a vorbit de galeriile echipelor Dinamo și Rapid, inclusiv în discuțiile despre folosirea banilor publici la cele două cluburi nu a fost NICIODATĂ virulent.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează