SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLANDA - FRANȚA 21-27

OLANDA - FRANȚA 21-27 // VIDEO + FOTO România și-a aflat adversara din finala mică! Meciul pentru aur este reeditarea partidei de debut

FOTO: Reuters +3   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 14 decembrie 2018 23:26

Franța s-a impus în fața Olandei, scor 27-21, și o va înfrunta pe Rusia în finala Campionatului European de handbal feminin. România joacă în finala mică împotriva Olandei. 

  • România și Olanda se înfruntă duminică în finala mică, de la 15:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TVR 1 și TVR HD.
  • Marian Ursescu, expert in handbal și șef departament Sporturi la GSP, este trimisul Gazetei la Euro, de unde transmite cele mai proaspete informații.

Franţa-Olanda, a doua semifinală de la Euro 2018, a fost parcă o copie la indigo cu prima semifinală, România-Rusia.

Olanda a ţinut aproape în primele 30 de minute, după care gazdele au ridicat ştacheta şi s-au distanţat. 16.000 de fani din Paris Bercy şi-au împins favoritele spre prima finală la Campionatele Europene.

A fost 27-21 pentru Franţa, care are posibilitatea să facă dubla: campioană mondială-campioană europeană. O dublă pe care Franţa a mai deţinut-o, la masculin.

Finala de duminică, de la ora 18:30 va fi o dispută istorică între cei mai titraţi antrenori din handbalul feminin, Olivier Krumbholz şi Evgheni Trefilov. Nu va fi prima întâlnire, Franţa învingând Rusia în finala mică la Euro 2002 (27-22). Rusia şi-a luat revanşa la Mondialul din 2009, în marea finală, 25-22.

Franţa-Rusia e meciul care va închide Euro 2018, dar a fost şi disputa care a deschis Europeanul. Cele două echipe s-au întâlnit în jocul inaugural, în grupe, Rusia câştigând atunci cu 26-23.

 Olanda - Franța 21-27 

S-a terminat! Franța este în finală.

min. 58: Sala din Paris erupe. Fanii gazdelor sunt în picioare și aplaudă prestația favoritelor. 20-27
min. 46:
Olanda riscă tot și atacă fără portar, dar fără izbândă. Franțuzoaicele sunt în zi de grație. 17-22
min. 40:
Helle Thomsen cere time-out după ce formația sa a primit gol în superioritate numerică.  14-18
min. 37:
Dembele e senzațională în extrema stângă. Olandeze reatează din poziții facile. 14-16
min. 34:
Pineau transformă o lovitură de la 7 metri. 13-14

A început repriza secundă!

S-a terminat prima repriză. Franța conduce cu 12-11.

min. 28: Olanda plimbă din ce în ce mai bine mingea și punctează din extremă. Nze Minko nu se lasă mai prejos. 10-12

min. 22: Contraatac în viteză finalizat de Groot. 8-10
min. 16:
Niombla aruncă necruțător de la 9 metri. Olandezele repun rapid și surprind defensiva gazdelor. 5-8
min. 7:
Jocul se încinge, 6 goluri fiind marcate în ultimele 120 de secunde. Dembele Pavlovic finalizează un contraatac. 3-4
min. 2:
Abbingh, fosta jucătoare de la Baia Mare, deschide scorul din lovitură de la 7 metri. 1-0

A început partida!

Franța, campioana mondială en-titre și țara gazdă a competiției, a avut emoții mari pentru calificarea în penultimul act. Franțuzoaicele au revenit incredibil în partida cu Suedia din faza grupelor principale și au smuls un rezultat de egalitate, scor 21-21. Un eșec le-ar fi trimis în partida pentru locurile 5-6.

Olanda a câștigat grupa II principală, cea din care a făcut parte și România. Formația pregătită de Helle Thomsen, fosta antrenoare a celor de la CSM București, a suferit un singur eșec, contra Norvegiei.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
maxp
maxp  •  15 Decembrie 2018, 11:07
Postat de tennisfan86 pe 15 Decembrie 2018, 10:28

Hai sa fim cinstiti, multi preziceau de la inceputul grupelor principale aceasta finala. E pacat ca am jucat slabut in semifinale, este clar vina antrenorului Martin care nu stie sa-si motiveze echipa in momentele dificile. Pe de alta parte, sa nu uitam ca pana la meciul cu Ro, si Rusia a pierdut doua meciuri cu echipe mai slab cotate. Finala cu Franta va fi una mai putin echilibrata decat credem.

Tu critici exact ce a aratat cel mai bine. Pai ca atitudine merita nota 10, cum nu stie sa le motiveze?! Ce vina a antrenorului, la materialul pe care il are performanta e peste asteptari. Tot asteptam sa ne faca antrenorii minuni dar noi n-avem grija de ingredientele necesare. Cam despre asta vorbea Tadici la un moment dat si toti veneau si-l faceau depasit.

maxp
maxp  •  15 Decembrie 2018, 11:05
Postat de phlorinn pe 15 Decembrie 2018, 10:05

Franta si Rusia au un sistem de joc au antrenori care cunosc echipa si jucatoarele, fac schimbari cind trebuie, nu tin pe teren o jucatoare care nu stie nici sa paseze. Handbalul e sport de echipa nu ai nevoie de o super vedeta ci ai nevoie de 16 jucatoare.

Franta si Rusia au jucatoare de un alt nivel decat Romania, nu mai cautati explicatii SF. Sunt echipe mult mai complete ca acoperire a fiecarui post. Centru cu explozie, viteza in joc, coparativ cu lentoarea lui Buceschi. Pe dreapta Lacrabere fata de Dragut sau Geiger, de extreme cred ca nici n-are rost sa vorbim. Sunt echipe de 7 jucatoare pe teren, noi avem 3-4. Restul sunt sustinatoarele lor. Cam asta e diferenta.

tennisfan86
tennisfan86  •  15 Decembrie 2018, 10:28

Hai sa fim cinstiti, multi preziceau de la inceputul grupelor principale aceasta finala. E pacat ca am jucat slabut in semifinale, este clar vina antrenorului Martin care nu stie sa-si motiveze echipa in momentele dificile. Pe de alta parte, sa nu uitam ca pana la meciul cu Ro, si Rusia a pierdut doua meciuri cu echipe mai slab cotate. Finala cu Franta va fi una mai putin echilibrata decat credem.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează