SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF / DOBROGEA SUD CONSTANȚA-FC PORTO 29-35

Pierduți printre uriași » Dobrogea Sud Constanța a pierdut duelul cu FC Porto din Cupa EHF

foto: telegrafonline.ro
foto: telegrafonline.ro

Articol de - Publicat sambata, 16 februarie 2019 23:37

Dobrogea Sud Constanța a cedat clar în duelul cu FC Porto, o echipă mult superioară din punct de vedere tactic și fizic.

Planul constănțenilor de a trece de grupele Cupei EHF începe să devină o simplă himeră după doar două meciuri. Și nu neapărat din cauza rezultatelor, ci a jocului mult sub așteptări. 

Dacă în runda inaugurală, la Holstebro, au cedat în fața danezilor după un final dezastruos, prima apariție pe teren propriu a fost un adevărat coșmar. Elevii lui Zvonko Sundovski au pierdut fără drept de apel în fața celor de la FC Porto, 29-35, dar diferența de pe tabela de marcaj nu arată decât în mică măsură superioritatea oaspeților. Primul șoc s-a produs încă de la intrarea pe teren a celor două combatante. 

În comparație cu portughezii, gazdele păreau niște juniori aflați la vârsta pubertății. Înalți, masivi, cu o musculatură de culturiști, adversarii au creat panică încă din start. Și s-au instalat la conducere din primele minute, mai ales datorită paselor minunate inventate de "ochelaristul" Rui Silva. Descumpăniți în fața superiorității fizice evidente a portughezilor, constănțenii au pierdut și duelul tactic. Condusă de pe bancă de fostul mare handbalist suedez Magnus Andersson, FC Porto a scos tot timpul portarul pe faza ofensivă și a hărțuit apărarea prin cei doi pivoți uriași, Iturizza și Hernandez. Drept urmare, avantajul oaspeților a crescut constant, ajungând la șase lungimi.

Au scăpat de umilință

La reluare, constănțenii au forțat din nou, au reușit să înscrie mai des și mai ușor, dar lipsa de agresivitate din defensivă le-a blocat orice șansă de revenire, în ciuda paradelor lui Mitrevski și Iancu. Mai mult, diferența a luat proporții, crescând la 9 goluri, 21-30 la jumătatea reprizei secunde, iar HCDS risca să fie umilită în fața propriului public. Noroc că portughezii au redus motoarele și au trimis în teren rezervele, iar scorul s-a mai îndulcit spre final. "Am încercat să-i surprindem, dar am început slab jocul. Apoi, am schimbat mai multe sisteme, dar nu a mers nimic. Dacă apărarea nu merge, este imposibil să câștigi. Iar ei ne-au dominat clar la duelurile unu la unu. Este clar, au fost mai buni. Dar încă sunt șanse de calificare, de ce să nu câștigăm toate meciurile rămase?", a spus la final Zvonko Sundovski. 

HCDS Constanța - FC Porto 29 -35

HCDS Constanța: Crnoglavac 6, Kevici 5, Mladenovici 5, Nikolici 4, Buricea 3, Vujovici 2, Malinovici 2, Nistor 1, Chikovani 1.

Antrenor: Zvonko Sundovski 

FC Porto: Soares 8, R. Silva 4, Hernandez 4, Areia 4, Mbengue 3, A. Gomes 3, Magalhaes 3, M. Alves 2, Salina 2, Branquinho 2.

Antrenor: Magnus Andersson

"Jucătorii mei sunt ca niște monștri"

La final, Magnus Andersson a recunoscut că nu se aștepta ca echipa lui să se impună atât de clar, mai ales după ce văzuse evoluția constănțenilor la Holstebro. "Am făcut un meci bun, sunt mulțumit și de joc, și de rezultat. M-am temut la început, pentru că marcam mai greu și recunosc că nu mă așteptam să câștigăm așa de ușor", a spus antrenorul suedez, care a comentat cu umor superioritatea fizică a jucătorilor săi: "Am fost și eu surprins de statura lor când am venit la echipă. Sunt adevărați monștri, foarte puternici, dar nu este vorba doar despre partea fizică. Avem o echipă cu mare potențial și putem progresa". 

Bugete asemănătoare

În ciuda diferenței evidente de valoare, cele două echipe au bugete la același nivel, peste 2 milioane de euro fiecare. Oficialii portughezi au dezvăluit însă că mizează foarte mult pe departamentul de scouting, care a reușit să aducă trei jucători cubanezi de valoare, dar și pe promovarea jucătorilor tineri. "Noi nu ne permitem să plătim salarii ca Benfica sau Sporting, dar căutăm să aducem jucători de valoare pe bani mai puțini și să creștem jucători. Se pare că am reușit, ținând cont că suntem pe primul loc în campionat, cu o singură înfrângere", a explicat antrenorul Magnus Andersson.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
1037235313056897
Mihai Grandori  •  17 Februarie 2019, 17:29

Bani aruncati de constanteni pe fereastra !!!

581534618615543
Robert Ivan  •  17 Februarie 2019, 10:14

BUGETE ASEMĂNĂTOARE. DIFERENTA DE LA CER LA PAMANT. HCDS este o echipa departe de ce a fost HCM Constanta. HCDS este o echipa din iugoslavi de valoare putin peste media camionatului si atat, 3-4 jucatori romani de valoare ( IANCU, CSOG si MOCANU, hai si NISTOR).DAR are 4 portari de valoare egala si 3 jucatori cu varsta intre 38-44 de ani.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează