SPORTURI  »  HANDBAL  »  RAPID – CSM BUCUREȘTI

VIDEO + FOTO Rapid, victorie cu CSM București după un final dramatic, într-o atmosferă incendiară

FOTO: Red Krishan (GSP) +28   FOTO
FOTO: Red Krishan (GSP)

Articol de , , , - Publicat miercuri, 07 februarie 2024 19:32 / Actualizat miercuri, 07 februarie 2024 19:47

Rapid a câștigat cu CSM București, scor 30-28, în derby-ul „Ligii Florilor”. Pentru echipa lui Adi Vasile e prima înfrângere în acest sezon, după 15 victorii consecutive.

CSM e lider în campionat, cu 45 de puncte, cu 6 mai multe decât Rapid, care e pe locul doi.

Cronica meciului Rapid - CSM București 30-28

Derby-ul Ligii Florilor, disputat în etapa a 16-a, în Sala Rapid, a stârnit, ca de fiecare dată, interes și emoție. Înainte de start, pentru gazde, lucrurile erau pe muchie în întrecerea internă – luptă mare, strânsă pentru locul secund. Pentru CSM, un parcurs fără înfrângere, fără să fie cu adevărat provocată campioana în ediția de față. 

Rapid - CSM București, în „Liga Florilor”
Rapid - CSM București, în „Liga Florilor”
Rapid - CSM București, în „Liga Florilor”
Rapid - CSM București, în „Liga Florilor”
+24 FOTO

Poate un pic surprinzător, Rapidul a început vizibil mai consistent duelul decât în multe dintre meciurile acestui sezon. A avut și în Denisa Șandru un pilon de încredere, portarul vișiniu adunând deja 4 parade inspirate în primele minute.

Pe succesiuni de faze iuți de la o poartă la alta și în ciuda unor erori de ambele părți, la un moment dat echilibrul inițial s-a fisurat. În favoarea Rapidului. Cea mai fascinantă opoziție pe teren a fost între Neagu și Șandru, goalkeeperul având capacitatea de a ghici și a o scoate din mână pe cea mai bună jucătoare română a ultimelor decenii. 

Spre finalul reprizei, se adunaseră 8-9 parade ale lui Șandru, Neagu – 4 goluri din 12 aruncări. Dincolo, la campioana României, poarta nu a fost la fel de în mână până aproape de ultimele minute, când Davidsen a ieșit în evidență.

Rapid a condus de la un cap la altul

CSM s-a văzut condusă prima dată cu două goluri în minutul 13, 6-4, apoi cu 3, la 13-10 în minutul 25, și chiar 4 lungimi, 15-11 la borna 27 a cronometrului. Per total, în același ritm alert, jumătatea întâi a meciului s-a încheiat cu două reușite ale interilor stânga, întâi Orlane Kanor pentru Rapid, apoi Arntzen în secundele finale. 

16-13 pentru Rapid, imensele steaguri vișinii fluturau încrezătoare, avea să reziste oare pentru încă o felie întreagă de meci? Lucrurile au început să se miște mai bine pentru CSM când Davidsen a prins o precizie a paradelor și avantajul a ajuns la un gol. De partea cealaltă, Șandru nu a mai strălucit. 

Parcă fiecare minut a sporit suspansul, din oboseala emergentă s-au născut momente de strălucire pentru Kanor, aruncări plus pase la pivot, inspirație în poartă pentru nou-intrata Diana Ciucă, zbor în extremă al lui Badea.

Rapid s-a dus la 4 goluri și nu a mai fost oprită

23-19 în minutul 45, Rapid stătea încă în frunte și într-o zi neinspirată total, după o bară, Neagu a ieșit singură din joc, parcă recunoscându-și neputința, 3 minute mai târziu, Adrian Vasile își chema jucătoarele la time-out pentru a le striga dezlănțuit: "Nu ați obosit să tot înscrie Kanor? La fiecare fază, nu ați obosit?". 

Nu avea să fie însă ziua CSM-ului, dimpotrivă, a fost a Rapidului. De necrezut, prima izbândă a echipei vișinii în toate înfruntările cu campioana României! Din 2015 încoace, se strânseseră 14 victorii pentru CSM și un singur meci se încheiase la egalitate. Până azi, când Rapid nu a mai pierdut în ultimele faze, dimpotrivă, a ținut emoțiile în frâu. 

Își consolidează astfel locul 2 în clasament, cel care îi asigură șansa de a primi un wildcard pentru sezonul viitor al Ligii Campionilor. Câte emoții la final! Hora rapidistelor și nervii Cristinei Neagu, cele două fețe ale unui derby care și-a meritat faima în fiecare minut.

FINAL. Rapid - CSM București 30-28

FINAL DE MECI
Min. 58: Rapid marchează la faza următoare, din nou două goluri
Min. 58: Zaadi marchează de la 7 metri pentru CSM București, rămâne un gol diferență
Min. 55: După eliminarea lui Arntzen, Neagu s-a uitat râzând ironic spre observatori. CSM a rămas cu două jucătoare în minus timp de 37 de secunde, după ce Omoregie a fost și ea eliminată.
Min. 54: Fabulos. Ciucă, portarul Rapidului, intervine salvator la aruncarea lui Mihai. CSM a ratat o șansă mare să egaleze, iar la faza următoare a rămas cu om în minus. Arntzen a fost eliminată
Min. 53: CSM marchează și se apropie la un gol, Rapid cere time-out. Final incendiar.
Min. 49: Rapid domină clar meciul, Kanor face o partidă mare. Adi Vasile a făcut o criză de nervi la un time-out. A gesticulat foarte nervos spre jucătoare, să vină mai repede la margine, apoi a țipat la ele în limba engleză.
Min. 44: Kanor marchează din nou, ajunge la 5 reușite în derby
Min. 42: Neagu pierde o nouă minge, nivelul ei e mult sub cel obișnuit
Min. 38: CSM București se apropie la un gol, după reușita lui Omoregie. Cu om în plus, Rapid se duce imediat la două goluri
Min. 32: CSM marchează primul gol al reprizei. Rapid reface imediat diferența de 3 goluri
A început repriza a doua

Rapid - CSM București, în „Liga Florilor”
Rapid - CSM București, în „Liga Florilor”
Rapid - CSM București, în „Liga Florilor”
Rapid - CSM București, în „Liga Florilor”
+24 FOTO

Pauză, Rapid conduce cu 16-13
Min. 29: Dedu, portarul Rapidului, face un meci fabulos, are 8 parade în prima jumătate de oră
Min. 24: Badea marchează din extremă, după o pasă fabuloasă a lui Polman. Rapid conduce cu 12-10
Min. 17: Kanor lovește pe contraatac, Rapid se duce la două goluri în față
Min. 14: Rapid a preluat conducerea, profită de ratările celor de la CSM București. 
Min. 10: Cele două echipe merg cap la cap în startul meciului
Min. 4: CSM ratează prin Neagu, Rapid marchează de la 7 metri
Min. 2: CSM a deschis rapid scorul, Rapid a ratat de la 7 metri la faza următoare
Min. 1: A început meciul

VIDEO. Atmosfera din Sala Giulești în derby-ul din „Liga Florilor”

VIDEO. Imnul Rapidului, cântat de întreaga sală în Giulești

UPDATE. Constantin Din a ajuns în sală

Constantin Din, președintele FRH, a ajuns la sală să vadă meciul Rapid - CSM București. S-au epuizat toate biletele, vor fi 1100 de persoane în tribună.

Rapid, victorie cu CSM București după un final dramatic, într-o atmosferă incendiară

Citește și: 

CSA Steaua și-a pus șef la handbal un impresar sârb!
LIGA ZIMBRILOR
CSA Steaua și-a pus șef la handbal un impresar sârb!
Ferencvaros denaturează realitatea » Ce au putut să scrie maghiarii în comunicatul oficial, după scandalul de rasism din Polivalentă: „Luăm măsurile necesare!”
Liga Campionilor
Ferencvaros denaturează realitatea » Ce au putut să scrie maghiarii în comunicatul oficial, după scandalul de rasism din Polivalentă: „Luăm măsurile necesare!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
MaxiP
MaxiP  •  08 Februarie 2024, 11:36
Postat de lefter_popescu pe 07 Februarie 2024, 22:11

E corect ce spui , dar tare as fi curios sa vad cum s-ar descurca primaresele în grupa rapidistelor. Chiar și în grupa actuala , dacă Gyor nu era deja calificata nu știu cum ar fi fost meciul dintre cele doua.

Hai sa fim sinceri, treceau fara probleme din grupa Rapidului. Anul trecut CSM a avut de departe grupa mai grea, de altfel 4 dintre adversarele Rapidului de acum. A fost depasita doar de Vipers, care era intr-o cu totul alta forma decat e acum. Oricat de antipatizata ar fi CSM de unii fani ai handbalului, e cea mai buna echipa romaneasca la ora actuala de departe. Nu scade asta din meritele Rapidului sau Bistritei, dar exista diferenta clara intre aceste echipe.

lefter_popescu
lefter_popescu  •  07 Februarie 2024, 22:11
Postat de MaxiP pe 07 Februarie 2024, 18:57

Acum cu tot respectul, dar nu cred ca Ferencvaros, Krim, Vipers la momentul actual, sunt echipe mult mai puternice ca Brest. Ok, Bucurestiul are o grupa mai facila prin faptul ca au 2 outsidere in ea si era cam clar din start care sunt cele 6 calificate, dar argumentul tau tinea daca CSM se califica de pe 6 fiind peste aceste 2 echipe, momentan CSM e peste inca 3 echipe in clasament si se bate pentru locul 2 in ultimele 2 etape. Asa ca nu cred ca doar asta a contat, ci si diferenta de valoare dintre cele 2 echipe. Foarte bine ca avem 2 echipe tari, de Liga Campionilor, ma bucur si pentru performantele din European League, dar CSM-ul ramane de departe echipa capabila de cele mai bune performante.

E corect ce spui , dar tare as fi curios sa vad cum s-ar descurca primaresele în grupa rapidistelor. Chiar și în grupa actuala , dacă Gyor nu era deja calificata nu știu cum ar fi fost meciul dintre cele doua.

Sport_Billy
Sport_Billy  •  07 Februarie 2024, 21:08

Păcat de prestația mai mult decât părtinitoare a arbitrilor.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează