SPORTURI  »  HANDBAL  »  RAPID

Rapid se întoarce în prima ligă după un sezon în „B”

Giuleștencele sărbătoresc promovarea alături de fani // FOTO Facebook Handbal Rapid
Giuleștencele sărbătoresc promovarea alături de fani // FOTO Facebook Handbal Rapid

Articol de - Publicat sambata, 18 mai 2019 21:08

După un singur sezon în divizia secundă, echipa de handbal feminin a Rapidului se întoarce în elită. Același drum l-a avut și Unirea Slobozia.

Rapidul se ridică, le place să spună fanilor giuleșteni ai echipei de handbal fete. Fosta campioană a României a retrogradat sezonul trecut, dar după un singur an petrecut în liga a doua, a revenit ieri între cele mai bune 14 echipe din România.

Rapid a câștigat duminică, la Ploiești, barajul de promovare cu Dacia Mioveni, 25-20, și se întoarce în Elită. Același drum l-a avut și Unirea Slobozia, echipă care a trecut în baraj de CSMTg. Mureș, 24-19. Cele două echipe sunt antrenate acum de doi foști mari internaționali, Robert Licu, la Rapid, și Gheorghe Covaciu, la Slobozia.

Rapid și Unirea Slobozia au nevoie însă de întăriri serioase pentru Liga Florilor pentru a nu face iar cale întoarsă în liga secundă. La Rapid există un proiect serios, în care este implicată și Primăria sector 6, iar echipa este manageriată de fostul președinte al CSM București, Bogdan Vasiliu.

Pentru Dacia Mioveni și CSM Tg. Mureș mai există o șansă de promovare. Ele vor susține meciuri de baraj cu prim-divizionarele U Cluj și CSM Slatina, dar misiunea e și mai grea.

„Avem nevoie de întăriri, de jucătoare cu experiență pentru a ne menține în prima ligă. Toată lumea trebuie să înțeleagă că greul abia de acum încolo începe”, a declarat Bogdan Vasiliu, managerul Rapidului.

Vasluiul și Reșița revin și ele la masculin

În barajul de promovare, la masculin, Sport Municipal Vaslui și CSM Școlar Reșița au reușit să promoveze în prima ligă. SM Vaslui a învins pe CSM Alexandria,scor 27-23 (13-10), și se întoarce în prima ligă după numai un an de absență.

În al doilea meci, CSM Școlar Reșița a trecut de CSM Sighișoara cu 25-21 (16-11), și reșițenii se întoarc și ei pe prima scenă handbalistică. Alexandria și Sighișoara vor merge la barajul de promovare-retrogradare.

 Vezi și:

CSM BUCUREȘTI A CÂȘTIGAT CHALLENGE CUP // VIDEO Afacere românească » Primele declarații după ce CSM București a câștigat Challenge Cup

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează