SPORTURI  »  HANDBAL  »  AUSTRIA - ROMÂNIA 25-28

România a învins în această seară și s-a calificat la Europeanul de handbal feminin » Condiția pentru a fi cap de serie

Articol de GSP - Publicat joi, 31 mai 2018 23:02

Naționala de handbal feminin a României s-a calificat la Campionatul European de handbal din 2018, după victoria obținută în fața Austriei, scor 28-25. 

România a intrat mai greu în ritmul partidei. Austriecele au condus în prima parte și cu două puncte, 5-3. România a revenit și a intrat la pauză cu un avantaj de două goluri.

Austria a demonstrat că victoria obținută în sala proprie contra Rusiei, scor 27-25, nu a fost o întâmplare și a ținut aproape de "tricolore". Cu 3 minute înaintea finalului a reușit chiar să egaleze. Româncele au avut nervii mai tari și s-au impus totuși în final, scor 28-25.

România are nevoie de cel puțin un egal în ultimul meci din grupă, contra Portugaliei, pentru a-și asigura primul loc în grupă. România ar fi astfel cap de serie la tragerea la sorți a Campionatului European de anul acesta, din Franța.

Clasament

1. România 8 puncte
2. Rusia  6 puncte 
3. Austria 6 puncte 
4. Portugalia  0 puncte

Lotul României

  • Portari: Yulyia Dumanska (SCM Craiova), Denisa Dedu (Siofok), Paula Vişan (HC Zalău)
  • Extreme stânga: Valentina Ardean Elisei (SCM Craiova), Cristina Florica (HCM Rm Vâlcea)
  • Interi stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Larisa Tamaş (HC Zalău)
  • Centri: Eliza Buceschi (ASC Corona 2010 Braşov), Cristina Laslo (Buducnost), Laura Pristaviţa (CSM Bistriţa), Ana Maria Ţicu (SCM Craiova)
  • Pivoţi: Crina Pintea (HC Issy Paris), Raluca Băcăoanu (HCM Rm Vâlcea), Andreea Adespii Molnar (HCM Rm. Vâlcea), Daniela Raţiu (CSM Bistriţa)
  • Interi dreapta: Melinda Geiger (Sifok), Ana Maria Drăguţ (HC Zalău), Laura Popa (ASC Corona 2010 Braşov)
  • Extreme dreapta: Laura Chiper (ASC Corona Braşov), Aneta Udriştioiu (CSM Bucureşti), Antrenori: Martin Ambros şi Horaţiu Paşca

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
sakamoto
sakamoto  •  01 Iunie 2018, 10:46

Fetele noastre sint foarte motivate. Pun mult suflet, nu se tem de adversare, de duritatile lor. Ne reprezinta cu cinste. Din pacate au ratat lovituri de la 7m. Cu adversare puternice, aceste rateuri ar putea fi decisive. Felicitari fetelor si antrenorilor.

ray51
ray51  •  01 Iunie 2018, 10:45

Bravo Eliza! Erau vreo 7-8 care te vedeau neavenita in Nationala Romaniei. Bravo si antrenorului.

sala_dalles
sala_dalles  •  01 Iunie 2018, 09:52

CR 7 al handbalului feminin romanesc = Bucuresteanca Neagu......https://www.youtube.com/watch?v=RHpClGAAvpg

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close