SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARII CE

România, debut cu dreptul în preliminariile EURO 2024 » Elevele lui Florentin Pera, succes la 32 de goluri diferență în fața Bosniei

Crina Pintea și colegele ei vor un start bun pentru calificarea la EURO Foto Sorin Pană
Crina Pintea și colegele ei vor un start bun pentru calificarea la EURO Foto Sorin Pană

Articol de , - Publicat miercuri, 11 octombrie 2023 19:07 / Actualizat joi, 12 octombrie 2023 12:59

Naționala feminină de handbal a României s-a impus clar, scor 49-17, în fața Bosniei, în primul meci din preliminariile EURO 2024. 

România s-a reunit încă de sâmbătă la Pitești și se pregătește în sala de la Mioveni, unde se va juca partida cu Bosnia Herțegovina. Handbalistele tricolore s-au relaxat duminică după amiază la un club de bowling, iar de luni și-au reluat pregătirea pentru meciul de miercuri.

Start la Euro 2024 » Mariana Târcă, deținătoarea recordului all-time pentru România: „Aș fi venit la națională și pe jos! Este ceea ce am iubit exagerat”
România - Bosnia Herțegovina
Start la Euro 2024 » Mariana Târcă, deținătoarea recordului all-time pentru România: „Aș fi venit la națională și pe jos! Este ceea ce am iubit exagerat”

România, victorie clară în fața Bosniei în preliminariile EURO 2024 

Naționala României a avut azi o misiune la îndemână, în prima partidă disputată în grupa 1 de calificare la Campionatul European de anul viitor cu un adversar în premieră. 

Bosnia Herțegovina nu are un trecut sonor în handbalul european, abia de puțin timp încearcă să-și deseneze profilul, însă înfruntarea cu „tricolorele” nu a ajutat prea mult în acest sens. 

Uneori e dificil când te duelezi pentru prima dată cu un oponent, individual sau echipă. Măcar până prinzi ritmul. Așa a părut că s-a întâmplat pentru românce preț de câteva minute, după ce golul inaugural a venit repede, în minutul 1, un contraatac finalizat de extrema stânga Dincă. 

Antrenorul Florentin Pera a trimis din prima pe teren linia de forță, Dincă, Neagu, Laslo, Pintea, Bucur, Badea și Șerban în poartă, ca să asigure un avantaj rapid, asigurator, pentru ca apoi să poată rula și restul jucătoarelor.

Cu 10 minute trecute de la start, lucrurile au început să se așeze, Neagu avea deja 3 goluri marcate, iar desprinderea nu a mai putut fi oprită de adversarele timorate, copleșite. Rând pe rând au intrat pe parchetul de la Mioveni toate handbalistele române aflate pe foaie. 

Și până la urmă toate au înscris măcar un gol într-o primă repriză debordantă. Inclusiv debutantele Boiciuc și Necula, care au sărbătorit cu zâmbete sclipitoare aceste reușite în premieră. 

Din toate pozițiile au marcat „tricolorele”, ajungând la un avans de 10 goluri în minutul 21, 17-7. Era doar un reper lăsat repede în urmă fiindcă prima repriză s-a încheiat cu un scor astronomic, 26-11 în favoarea României.

Din tabăra adversă, doar 4 jucătoare au ajuns pe lista marcatoarelor, toate plecând însă spre vestiar cu privirile plecate.

Cristina Neagu, lăsată pe bancă la pauză 

La reluare, Cristina Neagu a rămas pe margine, aplaudând fiecare nou gol și palmele i-au fost solicitate fiindcă s-a stârnit un fluviu de reușite. Aproape fiecare atac a însemnat modificare de tabelă în favoarea naționalei României, multe goluri venind pe contraatac sau faza a doua, rapid, eficient, fără milă. 

În minutul 44, scorul era 41-14, oaspetele marcând doar de 3 ori în partea secundă, de două ori prin Demic și o dată Isici, din 7 metri, care s-a și accidentat apoi. Imediat, Popa a fructificat un contraatac, iar în acel moment toate jucătoarele tricolore aveau măcar două goluri de fiecare. 

Seraficeanu face 45 pe tabelă cu o execuție tehnică, învârtită, tot pe contraatac, pe bancă colegele îi laudă abilitatea, pare că totul e posibil, e permis în fața unei adversare prăbușite complet. Doar portarul Anica Gudelj, de la Corona Brașov, mai are câte o intervenție, iar scorul stă pe loc la 46-14 câteva minute. 

Diferența e uriașă, pe teren sunt tinerele Necula, Boiciuc și Popa pe linia de 9 metri, nu mai poate fi vorba decât de stabilirea rezultatului final. 

Iar acesta este 49-17, cu motoarele turate mai puțin în ultimele minute, o victorie așteptată, o victorie livrată, urmează duminică următorul meci din grupa 1, contra Greciei, în deplasare.

Final: România - Bosnia Herțegovina 49-18

Min 47: Seraticeanu punctează pentru a patra oară la Mioveni. România conduce cu 45-14

Min 36: Galop de sănătate al României la Mioveni. Naționala mărește diferența la 20 de goluri, 33-13

Min 31: A început repriza a doua!

Pauză la Mioveni: România conduce autoritar Bosnia, 26-11

Min 22: România se distrează la Mioveni contra Bosniei. „Tricolorele” au un avantaj de 11 goluri, 18-7

Min 13: Cristina Neagu marcheză pentru a patra oară în acest meci. 8-3 pentru România

Min 7: România trece din nou în avantaj, prin Cristina Neagu. 3-2 pentru „tricolore”

Min 1: Elevele lui Florentin Petra încep bine meciul și deschid scorul prin Dincă

Citește și: 

FIA va lua măsuri pentru protejarea piloțiilor de condițiile extreme » Căldura din Qatar a provocat probleme semnificative, inclusiv un abandon
MARELE PREMIU AL QATARULUI
FIA va lua măsuri pentru protejarea piloțiilor de condițiile extreme » Căldura din Qatar a provocat probleme semnificative, inclusiv un abandon
Avertisment pentru „tricolore” » Narcisa Lecușanu: „Nu e ușor să joci în fața unor adversari pe care pare că-i desconsideri”
România - Bosnia Herțegovina
Avertisment pentru „tricolore” » Narcisa Lecușanu: „Nu e ușor să joci în fața unor adversari pe care pare că-i desconsideri”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (2)
MaxiP
MaxiP  •  12 Octombrie 2023, 12:47

Meciuri inutile. Mai util era un turneu amical inainte de CM, dar organizarea EHF merge pe ideea sa bage impreuna echipele de elita cu astfel de echipe de semiamatoare si sa trimita si 24 de echipe la Euro, eu nu vad rostul. Adica din aceasta grupa exista posibilitatea ca Grecia sau Bosnia & Hertegovina chiar sa ajunga la Euro, pentru ca din 31 echipe aflate in calificari, 20 merg la Europene.

Misu1950
Misu1950  •  12 Octombrie 2023, 09:33

Am schimbat canalul la scorul 6-3, cand o bosniaca i-a pasat... arbitrei si aia nu a stiut ce sa faca cu mingea!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close