SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONAT EUROPEAN

E oficial: România găzduiește Campionatul European de handbal feminin

Lorena Ostase
Lorena Ostase

Articol de - Publicat vineri, 08 martie 2024 12:05 / Actualizat vineri, 08 martie 2024 13:44

România va fi una dintre gazdele Campionatului European de handbal feminin din 2026, a transmis FRH.

Alături de România, alte 4 țări vor fi gazdele turneului final de peste doi ani: Cehia, Polonia, Slovacia și Turcia.

România găzduiește Campionatul European de handbal feminin

„România va găzdui EHF EURO 2026, alături de Cehia, Polonia, Slovacia și Turcia.

Comitetul Executiv al Federației Europene de Handbal a decis să aloce organizarea. Campionatului European de handbal feminin din 2026 Cehiei, Poloniei, României, Slovaciei și Turciei, într-o mișcare menită să ducă handbalul feminin de top pe cât mai multe piețe europene posibil.

După încheierea procesului de depunere a candidaturilor, cu termenul de 25 octombrie 2023, EHF a primit ofertele Turciei, precum și ofertele comune ale Cehiei/Poloniei și României/Slovaciei.

În lunile care au urmat, au avut loc evaluări ale diferitelor oferte, analize ale situației Tv și posibilelor audiențe, consultări cu federațiile interesate de găzduirea campionatului, precum și vizite inițiale la fața locului.

Cu informațiile disponibile, a fost făcută o mișcare comună, evidențiind avantajele fiecărei oferte și posibilitatea de a promova și mai mult handbalul în cele cinci țări, iar federațiile au fost de acord să organizeze împreună Campionatul European EHF Euro 2026 la handbal feminin, decizie care a fost confirmată joi de Comitetul Executiv”, a transmis FRH.

EURO 2026 la handbal feminin, la Oradea și Cluj

FRH a mai transmis că turneul final se va juca, printre altele, la Oradea și Cluj:

„Campionatul European EHF EURO 2026 este programat pentru perioada 3-20 decembrie 2026. Va fi cel de-al doilea Campionat European de handbal feminin la care vor participa 24 de echipe. Runda preliminară se va desfășura cu câte o grupă în fiecare dintre următoarele orașe: Oradea, Cluj Napoca, Antalya, Brno, Katowice și Bratislava.

Grupele principale vor evolua la Cluj Napoca și Katowice. Orașul polonez Katowice, care a fost deja gazdă în cadrul EHF EURO 2016 la handbal masculin, precum și la Campionatul Mondial IHF de handbal masculin din 2023, va primi echipele din weekendul final.

Sălile alese includ, printre altele, Spodek Arena din Katowice, cu o capacitate de 11,000 de spectatori, precum și BT Arena din Cluj Napoca, având o capacitate de 10,000 de locuri. EHF EXEC a primit vara trecută mandatul de re-alocare a Campionatului European EHF EURO 2026 de handbal feminin, întrucât găzduirea acestuia în Rusia, organizatorul inițial al campionatului, nu este posibilă.

Odată luată decizia, cele mai bune echipe naționale de handbal feminin vor ajunge în unsprezece piețe europene în următorii ani. Campionatul European EHF EURO 2024 (28 noiembrie – 15 decembrie) se joacă în Austria, Ungaria și Elveția, Campionatul European EHF EURO 2026 în țările menționate mai devreme, iar Campionatul European EHF EURO 2028 în Norvegia, Danemarca și Suedia”.

Citește și:

Simona Halep, căutată de americani instant: „În clipa în care decizia TAS a fost făcută publică”
HALEP, VICTORIE LA TAS
Simona Halep, căutată de americani instant: „În clipa în care decizia TAS a fost făcută publică”
LeBron James, aproape de un record financiar cum nu s-a mai văzut în NBA » Mingea este în terenul său
NBA
LeBron James, aproape de un record financiar cum nu s-a mai văzut în NBA » Mingea este în terenul său

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
MaxiP
MaxiP  •  09 Martie 2024, 09:49
Postat de cirus11 pe 08 Martie 2024, 17:14

Halal campionat, in 5 tari...

Ce e asa halal? Sunt 6 grupe in 5 orase din 5 tari. Raman 2 tari sa tina 2 grupe mari in faza principala (si aici e reusita noastra ca gazde, organizam mult in plus fata de 3 din cele 5 gazde). Si un oras pentru meciurile finale.

ionelvancea74
ionelvancea74  •  09 Martie 2024, 09:39
Postat de paiazze pe 08 Martie 2024, 13:36

Mi se pare normal. Primaria Bucurestiului o freaca pe bani multi cu CSM-ul care are 0 rezultate, iar Europeanul merge la Oradea si Cluj.

Da, în timp ce echipa locală din Oradea joacă 3-4 finale europene în fiecare an ....

cirus11
cirus11  •  08 Martie 2024, 17:14

Halal campionat, in 5 tari...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează