SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORESPONDENȚĂ DIN FRANȚA

ROMÂNIA LA EURO 2018 » Surprize mari în Franța! Două meciuri dramatice decise în ultima secundă! Norvegia e avantajată

Articol de - Publicat duminica, 09 decembrie 2018 17:33

ROMÂNIA LA EURO 2018. Ziua surprizelor la turneul final din Franța! Ungaria bate Germania, 26-25, iar Suedia ţine Franţa în şah, la Nantes, 21-21.

Franța - Suedia 21-21

Franţa nu a putut învinge Suedia, la Nantes, în al doilea joc din grupa I principală. Campioana mondială a tremurat să scoată şi egalul, fiind condusă aproape tot timpul. 

Portarul nordicelor, Filippa Idehn a făcut meciul vieţii, terminând cu un procentaj de 41%! Meci excelent şi pentru Isabelle Gullden, fosta jucătoare a CSM-ului, care a marcat de 6 ori. Franţa a ratat exasperant, cele mai multe situaţii venind pe extrema stângă, acolo unde Dembele şi Houette nu au fost deloc în mână.

Dembele a avut şansa victoriei în ultima secundă, la 21-21, dar Idehn s-a opus. 

Un rezultat catre complică serios lupta pentru semifinale, Franţa având acum neapărat nevoie de victorie în ultimul joc, contra Serbiei.

Clasament grupa I

  1. Franţa 5p (4j)
  2. Rusia 4p (2j)
  3. Suedia 3p (4j)
  4. Serbia 2p (2j)
  5. Muntenegru 2p (3j)
  6. Danemarca 2p (3j)

UNGARIA - GERMANIA 26-25

Germania s-a încurcat şi ea de Ungaria, în partida de la Nancy. Maghiarele nu mai aveau ce pierde şi şi-au jucat şansa în faţa unei echipe a Germaniei care, cu o victorie, ar fi făcut un pas mare spre Paris. Meciul a fost unul foarte echilibrat, cu răsturnări de scor.

Germania a fost pe final la conducere, dar unguroaicele au refuzat să se predea. Noemi Hafra a marcat golul victoriei, cu 9 secunde înainte de final, dintr-o aruncare de la 9 metri, într-o fază în care Kim Rasmussen a riscat totul şi a scos şi portarul.

Rezultatul oferă şanse minime Ungariei de a prinde semifinalele, dar scoate aproape definitiv din luptă Germania. Norvegia este din nou echipa cea mai avantajată, campioana Europei având acum nevoie de victorii cu Olanda şi Spania, iar România să învingă diseară Olanda! 

Clasament grupa II

  1. România 4 (2j)
  2. Olanda 4 (2j)
  3. Germania 4 (4j)
  4. Ungaria 4 (4j)
  5. Norvegia 2 (3j)
  6. Spania 0 (3j)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
2264101893823582
Kiss Péter  •  10 Decembrie 2018, 08:30

Nu sint sanse minime sau maxime.Echipele sint de valoare cam egala,diferentele fac concentrarea, starea de moment.Sportul este o competitie, oricare echipa poate sa bate pe cealalta.Trebuie un pic de modestie,mai putin nationalism si un joc mai concentrat.Daca am batut Norvegia,nu inseamna ca sintem si mai bune ca ele.Trebuie si noroc,de care avem parte,deoarece sintem in grupa mai usoara.De aceasta grupa trecem,Ungaria avand o echipa prea tanara si mult accidenata,iar Spania nu este intr-o forma buna.Dar probleme se vor ivi cand intram in hora cu echipele din cealalta grupa:Rusia si Franta ne vor elimina imediat !Umilinta de aseara nu este ceva iesit din comun,echipa noastra fiind cam de locul 5-8 in acest moment.Norvegia,Olanda,Franta si Rusia conduc careul de asi!

lionforever
lionforever  •  09 Decembrie 2018, 21:16

Bai baiatule sunteți varză la ținut evidenta jocurilor, pai rusia nu a jucat 3 jocuri în grupă s.a.m.d.

traian_v
traian_v  •  09 Decembrie 2018, 19:25

Pai daca e asa poate e mai bine sa NU invingem Olanda.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează