SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARII EURO 2020

ROMÂNIA - LITUANIA 28-23 // „Tricolorii” păstrează șanse pentru calificarea la Europeanul de handbal masculin

FOTO: Facebook @FederatiadeHandbal
FOTO: Facebook @FederatiadeHandbal

Articol de - Publicat joi, 11 aprilie 2019 20:21

Naționala de handbal masculin a României a trecut de Lituania, scor 28-23, în preliminariile pentru EURO 2020.

România a obținut prima victorie cu spaniolul Montoya pe bancă. Iancu, Grigoraș, Bujor și Șimicu au fost jucătorii exponențiali ai ”tricolorilor”.

După înfrângeri la scor cu Portugalia (13-21) și Franța (21-31), "tricolorii" au găsit drumul spre victorie cu Lituania, în partida de joi, de la Târgoviște. Întoarcerea lui Alex Șimicu după aproape cinci ani a fost de bun augur pentru români, interul stânga aducând multă siguranță atât în atac, cât și în apărare.

Omul meciului avea să fie însă Demis Grigoraș, stângaciul de la Tatabanya, care a catapultat de 8 ori mingea în poarta balticilor. După înfrângeri la scor cu Portugalia (13-21) și Franța (21-31), "tricolorii" au găsit drumul spre victorie cu Lituania, în partida de azi de la Târgoviște.

Întoarcerea lui Alex Șimicu după aproape cinci ani a fost de bun augur pentru români, interul stânga aducând multă siguranță atât în atac, cât și în apărare.

„Tricolorii” au arătat multă dăruire și maturitate în fața unei echipe care a ținut piept Portugaliei în actualele preliminarii și care se baza, în principal, pe vedetele Truchanovicius și Malasinskas. Apărarea s-a bătut cu ardoare pentru orice minge. "Furăciosul" serii a fost extrema Gabi Bujor, care a făcut patru intercepții și a marcat de fiecare dată pe contraatac.

Pe final, portarul Ionuț Iancu a securizat și el victoria României cu paradele sale. Goal-keeperul a și marcat din poartă în poartă. S-a terminat 28-23, un succes care dă încredere "tricolorilor" pentru partida de duminică, de la Klaipeda. România speră la o calificare de pe locul 3, dar pentru asta are nevoie de o victorie la scor cu Portugalia, în luna iunie. Azi, tot în grupa a 6-a de calificare, la Guimaraes, s-a jucat Portugalia-Franța. 

România 28
D. Grigoraș 8, Gabi Bujor 6, Șimicu 4, Ad. Rotaru 3, Szoke 2, Negru 2, Iancu 1, Căbuț 1, Fotache 1. Antrenor: Manuel Montoya
Lituania 23
Truchanovicius 3, Dumcius 3, Babarskas 3, Malasinskas 2, Palevicius 2, Virbauskas 2, Tarcijonas 2, Urbonas 2, Pleta 1, Drabavicius 1, Stankevicius 1, Grosas 1. Antrenor: Andriuska Mindaugas

Clasament grupa 6

  1. Franța  4 puncte 
  2. Portugalia  4 puncte
  3. România 2 puncte
  4. Lituania 0 puncte
    Franța și Portugalia joacă tot azi

Surprize uriașe în alte grupe

Etapa a 3-a în preliminariile Euro 2020 a adus câteva rezultate incredibile. Cea mai mare surpriză a furnizat-o Muntenegru, naționala care a învins miercuri seara, la Podgorica, Danemarca, 32-31. A fost primul meci oficial pentru campioana mondială după titlul cucerit în luna ianuarie. O partidă în care vedetele daneze au fost de nerecunoscut, portarii Landin și Green adunând împreună trei parade! Interul Stevan Vujovici, care evoluează în România, la HCD Sud Constanța, a fost unul dintre cei mai buni jucători ai gazdelor, cu 5 reușite. În prima etapă din actualele preliminarii, Muntenegru nu reușise să treacă de Insulele Feroe, pe teren propriu, 24-24!

Seara surprizelor a continuat cu partidele Kosovo-Israel 27-24, Grecia-Turcia 22-26, Islanda-Macedonia 33-34 sau Italia-Slovacia 26-23

2 prezențe are România la Campionatul European (1994 și 1996). Lituania s-a calificat și ea o singură dată, la ediția din 1998

Vezi și: 

OFICIAL Federația a găsit până la urmă sponsor pentru Cupa României! Final Four se va juca la Bistrița + ce costuri va suporta „gazda” competiției

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
ciclistul
ciclistul  •  12 Aprilie 2019, 01:10
Postat de alexbibirica1 pe 11 Aprilie 2019, 20:20

batem portugalia pe teren propriu

Degeaba invingi Portugalia, Portugalia a invins Franta in seara asta. Ce faci, invingi Franta la ea acasa? Posibil, dar... Apropo, si atunci poti sa ratezi tot!

ali.bec
ali.bec  •  11 Aprilie 2019, 22:39

„Omul meciului avea să fie însă Demis Grigoraș, stângaciul de la Tatabanya, care a catapultat de 8 ori mingea în poarta balticilor. “ Noi, cititorii, am priceput asta din prima. Nu-i nevoie sa ni se repete. Cu alte cuvinte: voi chiar nu sunteți in stare sa respectați cele mai simple și elementare lucruri? Nu-i vorba de jurnalism. Sunt lucruri generale.

alexbibirica1
alexbibirica1  •  11 Aprilie 2019, 20:20

batem portugalia pe teren propriu

Vezi toate comentariile (3)
Comentează