SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - OLANDA 24-29

ROMÂNIA - OLANDA 24-29 // Ambros Martin: "Nu am ținut ritmul! Nu a mers nimic, nici apărare, nici atac!"

Foto: Marius Ionescu
Foto: Marius Ionescu

Articol de GSP - Publicat duminica, 09 decembrie 2018 20:40

Spaniolul Ambros Martin, selecționerul României, după înfrângerea cu Olanda, 29-24, la TVR:

"Nu am reușit să ținem ritmul din celelalte meciuri. Mai trebuie să ținem cont că vorbim și de Olanda, au jucătoare bune și sunt favorite în turneu. Nu a mers nimic, nici în apărare, nici în atac.

Diferențele nu sunt foarte mari, totuși. Suntem pregătiți ca echipă, dar trebuie să luptăm toate cele 60 de minute. Olanda nu ne-a surprins, fiindcă le știam potențialul, dar noi am fost tot timpul în urmă".

Urmează două confruntări decisive cu Spania (marți, ora 19:00) și cu Ungaria (miercuri, ora 19:00). 

Clasament grupa II

1. Olanda 6p 3m
2. România 4p 3m
3. Germania 4p 4m
4. Ungaria 4p 4m
5. Norvegia 2p 3m
6. Spania 0p 3m
*primele două clasate se califică în semifinale

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  10 Decembrie 2018, 11:14
Postat de adina.sorina pe 10 Decembrie 2018, 00:28

Meciul a fost pierdut inainte sa inceapa din cauza lui Martin. A enervat rau fetele cu imbratisarea aceia parintesca cu eleva lui de la Rostov. Cand joaca contra cristinei nu stie cum s-o intimideze , nu sa o incurajeze. Fetele s-au simtit respinse , ca si cum victoria cu ele nu-l interesa prea mult. Lipsa de respect. Apoi cand noi am luat conducerea la 8-7 ,el s-a gasit sa scoata toata echipa de baza( cristina, crina, eliza, melinda ) si sa bage rezervele vre-o 5 minute , ca sa fie sigur ca nu luam conducerea mai bine. Si asta dupa ce cristina tocmai se calma-se in urma gestului lui si marca-se trei goluri. Apoi ca sa fie sigur , in repriza a doua joaca cu udristoiu , cand stie ca nu prea are executii fine si o tine pe chiper pe banca. Apoi ca sa fie si mai sigur o baga pe dedu in poarta si o scoate pe perianu sau pe crina. Nu a mai jucat cu amandoua in ultima repriza . Si se apara ba cu perianu si elisei , ba cu pintea si elisei in centru. Si ca sa fie sigur ca nu castiga iarasi joaca minute bune cu bacaoan. Daca reusim sa castigam cele doua meciuri( dar traim periculos) avem si avantaje. Iese sigur norvegia , jucam cu rusia semifinala. Arbitrajul ne-a scos din joc. Daca arbitrau corect aveam sanse. Echipa asta era de batut. Dar mai sunt si alte interese peste noi. Ramane sa vedem mai departe ce reusim.

Mi s-au parut pertinente observatiile tale. Nu stiu daca fetele s-au simtit tradate, dar poate vom afla adevarul dupa incheierea competitiei. Deocamdata depindem inca de noi si ne putem califica lejer. Poate ca obiectivul a fost scoaterea Norvegiei din competitie. Cine stie?

2264101893823582
Kiss Péter  •  10 Decembrie 2018, 11:07
Postat de cneius pe 10 Decembrie 2018, 08:29

Comentariul corect, un singur lucru nu-l inteleg, afirmatia: "mai putin nationalism". Cum influenteaza acest lucru evolutia unei formatii ?

Printr-o presiune in plus !!

alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  10 Decembrie 2018, 11:07

Trei sferturi din meci n-a fost atat de rau (prima repriza si a doua jumatate a reprizei secunde, cand am recuperat de la minus 8 la minus 5). Catastrofal a fost inceputul reprizei secunde cand adversarele s-au dus de la plus 1 la plus 8. Asta ne-a terminat si ne-a luat aerul. Era clar ca meciul e pierdut. Am mai avut caderi asemanatoare cu Cehia si Germania, insa atunci conduceam noi detasat si am avut de unde scadea. Trebuie sa nu mai repetam asemenea sincope, dar oare putem? Trebuie mai multa concentrare atunci cand suntem in deficit de 2-3 goluri, ca adversarele sa nu se departeze prea mult. Ne-am grabit, ne-am precipitat si am ratat multe atacuri. Trebuia sa evitam cu orice pret ca astfel de lucruri sa se mai intample. Am dat si peste o portarita a Olandei (Tes Wester) care le-a ghicit perfect pe Neagu si Pintea. Pintea a ratat cel putin 7-8 situatii de singur cu portarul iar Neagu a avut multe aruncari parate sau peste poarta. Iata unde ar fi fost scorul in favoarea noastra (am fi avut 8-9 goluri peste cele 24 marcate). Dar asta e handbalul, va trebui sa invatam ceva din lectia predata de Olanda.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează