SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORESPONDENȚĂ DIN FRANȚA

ROMÂNIA - OLANDA // Jucătoarele noastre sunt optimiste înaintea duelului de diseară: "Dacă jucăm cum a făcut-o până acum, nimeni nu ne poate bate!"

Foto: Marius Ionescu
Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat duminica, 09 decembrie 2018 11:03

Cristina Florică e foarte optimistă înaintea jocului cu Olanda şi are încredere în forţa echipei României.

  • Cele 12 echipe calificate au fost împărțite în două grupe de 6 echipe. Primele două din fiecare grupă se califică în semifinale;
  • România debutează în grupa principală azi, de la 19:00, împotriva Olandei. Partida e liveTEXT cu video și foto pe GSP.ro și în direct pe TVR 1;
  • Marian Ursescu e corespondentul GSP în Franța și transmite cele mai noi informații de la Campionatul European.

Extrema dreapta bifează al doilea Campionat European consecutiv, în Franţa, după CE Suedia 2016. A început să joace tot mai mult, meciurile bune făcute cu SCM Rm. Vâlcea, în campionat, dându-i multă încredere. Formată la Centrul de Excelenţă de la Vâlcea, Cristina, 26 de ani, a crescut sub auspiciul marii echipe a Oltchimului şi a visat întotdeauna că va ajunge să joace şi ea la un nivel ridicat.

- Cristina, mai sunt emoţii pentru tine după ce ai adunat câteva meciuri la Campionatul European?
- Sunt emoţii mereu, dar mai mici. Eu mă bucur însă că fac parte din acest lot, că totul merge excelent şi că atmosfera este una extraordinară. Sper să nu se schimbe nimic până la final.

- Ai crezut că prinzi lotul pentru Euro?
- Mi-am dorit foarte mult şi, când îţi doreşti ceva cu adevărat, ţi se împlineşte. Tot timpul m-am gândit la echipa naţională şi uite că am ajuns la turneul final.

- Cum ai caracteriza parcursul naţionalei până acum?
- A fost un parcurs foarte bun. Ne-am propus să câştigăm fiecare meci în parte, să jucăm în funcţie de adversar, de ce ni se cere şi am obţinut trei victorii.

- Care a fost cel mai greu meci? Sau cum ţi s-a părut ţie?
- Cred că au fost două. Meciul de debut cu Cehia, pentru că era intrarea în competiţie, ziua României, multă presiune, lumea avea numai aşteptări de la noi. Apoi disputa cu Norvegia. Am alergat în acel meci cât pentru două partide. Am muncit mult şi mă bucur că a ieşit ceva senzaţional.

- Ce făceai acum 18 ani, când echipa României învingea ultima dată Norvegia la un turneu final?
- Ohoo, aveam doar 8 ani. Nu ştiu ce făceam. Handbal sigur nu, pentru că de handbal m-am apucat prin clasa a treia, la Drăgăşani, dusă de sora mea care era cu un an mai mare.

- Ai crescut la Vâlcea, la Centrul de Excelenţă, dar ai debutat în Liga Naţională la Craiova.
- Acasă, în Oltenia (râde). Da, aşa e, am mers din clasa a 8-a la Centrul de Excelenţă de la Rm. Vâlcea şi acolo am stat patru ani. Am ajuns apoi la Craiova şi am jucat şi acolo 5 ani. Mi s-a făcut dor de casă şi am ajuns iar la Vâlcea.

- Unde e casa ta?
- La Rm. Vâlcea, bineînţeles!

- Cum aţi fost primite voi, fetele noi, de către veterane la lot?
- Foarte bine, au încercat să ne integreze. Eu una mă simt relaxată şi nu simt presiune din partea jucătoarelor cu experienţă. De aici şi atmosfera extraordinară dintre noi.

- Voi, extremele, aţi avut mult de alergat în primele meciuri!
- Aşa e, am avut ceva! Şi cu Germania, şi cu Norvegia, dar suntem patru şi ne-am completat reciproc. Nu mă simt prea obosită pentru că atunci când iese bine, nu te mai gândeşti la oboseală. 

- Vine meciul cu Olanda, cel mai important de până acum!
- Cum am spus, fiecare meci luat în parte e important. Sigur că ne gândim şi noi că dacă vom câştiga acum, Parisul va fi şi mai aproape. Dar nu mi-e teamă, sincer. Dacă echipa României joacă la fel cum a făcut-o până acum, nimeni nu ne poate bate!

1:33,56e timpul petrecut pe teren de extrema stânga, Cristina Florica. A marcat de 3 ori, două goluri cu Germania şi unul cu Cehia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
1502525783399990
Cornel Solomon  •  09 Decembrie 2018, 14:34

Cam slabă această "floricică". De fapt, ea și înlocuitoarea acesteia (cea cu... "pentru cine jucăm noi?"), sunt de departe veriga slabă a echipei. Nu e doar o părere personală, cifrele spun adevărul.

peluza
peluza  •  09 Decembrie 2018, 11:54

Extrema dreapta, Ursescule? Nu corectezi? Sau nu urmaresti handbal?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează