SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Rostov Don a câștigat Supercupa Rusiei » Motivul pentru care Per Johansson nu a ajuns la meci

Rostov Don a câștigat Supercupa Rusiei
Rostov Don a câștigat Supercupa Rusiei

Articol de - Publicat joi, 03 septembrie 2020 13:40 / Actualizat joi, 03 septembrie 2020 15:08

Rostov Don, campioana Rusiei, a trecut la pas de CSKA Moscova, 27-20. Două jucătoare ale echipei s-au retras. Una dintre ele a jucat și în România, la Oltchim Rm. Vâlcea. 

Rostov Don, adversara lui CSM București în grupa A a Ligii Campionilor, a câștigat al doilea trofeu în decurs de două săptămâni. După ce s-a impus în finala Cupei Rusiei, 29-26, pe 20 august, cu CSKA Moscova, Rostov a cucerit miercuri seara și Supercupa Rusiei, după 27-20 cu același adversar. CSKA Moscova joacă și ea în grupele Ligii Campionilor, fiind în aceeași grupă cu SCM Rm. Vâlcea.

Conduse de "secundul" Tomaș Hlavati

Per Johansson, suedezul care a semnat cu Rostov Don, nu a ajuns încă în Rusia, neprimind încă viza de intrare. În aceste condiții, echipa a fost condusă de pe margine de secundul Tomas Hlavati. Rostov nu a avut însă emoții. A condus în permanență și avea deja la pauză, 7 goluri avantaj: 16-9. Evoluții excelente pentru Anna Viahireva (7 goluri), Iulia Managarova (6), dar și pentru portarul Victoria Kalinina. 

De partea cealaltă, CSKA s-a lovit de apărarea gazdelor, foarte bine coordonată de Anna Sen. Daria Dmitrieva, Elena Mihailicenko și Antonina Skorobogacenko au marcat fiecare câte 3 goluri.

Retragere cu lacrimi în ochi

La finalul partidei, Rostov Don a organizat festivitatea de retragere pentru două jucătoare. Este vorba de centrul Regina Șimkute (34 de ani), centru care a evoluat în carieră și la Oltchim Rm. Vâlcea, și de pivotul Maia Petrova (38 de ani), campioana olimpică în 2016 cu "naționala" Rusiei. Cu lacrimi în ochi, cele două jucătoare au mulțumit fanilor prezenți în sală și au urmărit pe ecranul sălii imagini din cariera lor.

Citește și alte știri din handbal: 

GSP a aflat care sunt jucătoarele de la Dunărea Brăila cu test pozitiv de COVID-19

Cristina Laslo a semnat cu noua echipă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează