SPORTURI  »  HANDBAL  »  PROBLEME

Salarii incredibile în handbalul din Norvegia » Sportivele unui club de top, obligate să își găsească și alte joburi: „Avem nevoie de bani!”

Frida Brandbu Andersen, jucătoarea lui Fredrikstad / FOTO: Instagram
Frida Brandbu Andersen, jucătoarea lui Fredrikstad / FOTO: Instagram

Articol de - Publicat marti, 12 martie 2024 19:22 / Actualizat marti, 12 martie 2024 19:27

Handbalul feminin din Norvegia traversează momente dificile din punct de vedere financiar.

Vipers Kristiansand, câștigătoarea ultimelor trei ediții din Liga Campionilor la handbal feminin, a fost salvată de la faliment de câteva firme locale. Problemele financiare nu sunt o excepție, ci regula în handbalul norvegian.

Probleme în handbalul din Norvegia

Situația este și mai complicată la Fredrikstad, revelația actualei ediții de campionat, locul 3, după granzii Kristiansand și Storhamar.

Potrivit publicației daneze Europamaster, media salarială în cadrul lotului lui Fredrikstad este de sub 900 de euro lunar.

Handbalistele sunt nevoite să aibă joburi suplimentare pentru a-și rotunji veniturile.

Naționala de handbal feminin a Norvegiei a dominat competițiile internaționale în ultimele decenii. Are în palmares două titluri olimpice, 4 medalii mondiale de aur și 9 titluri europene.

Se cere o revoluție în handbal

Mads Fredriksen, reprezentant al Ligii de handbal din Norvegia, cere schimbări importante, astfel încât sportul să atragă mai mulți fani:

Cluburile, Liga și Federația trebuie să recunoască. Handbalul nu e cel mai popular sport din lume. Dacă am fi fost, banii erau aici. Trebuie să facem ceva în această privință, să atragem mai mulți oameni la televizor, să aducem oamenii în săli. Atunci vor veni și sponsorii. Avem nevoie de bani, dar pentru asta trebuie să facem lucrurile mai interesante
- Mads Fredriksen

Vipers Kristiansand, salvată de o fabrică de înghețată

Vipers Kristiansand, câștigătoarea ultimelor 3 ediții din Liga Campionilor la handbal feminin, a fost salvată pentru moment de la faliment. O fabrică de înghețată din Norvegia a contribuit cu o sumă importantă. 

La începutul anului 2024, Katrine Lunde, cea mai mare portăriță din istorie, a pus mâna pe telefon și a sunat suporterii. La fel au făcut și colegele ei.

„Situația este destul de dificilă. Nu îmi pasă prea mult de jobul meu, dar mă gândesc ce lovitură ar fi pentru oraș și pentru copiii din comunitate dacă nu găsim o soluție. Am un nod în gât, nici nu pot să plâng”, a spus Lunde.

VIDEO. Constantin Din, președintele FRH, anunță organizarea unui meci de retragere pentru Cristina Neagu: „S-a discutat în Consiliul de Administrație” 

Citește și alte știri din handbal:

Gloria 2018 Bistrița Năsăud transferă de la Rapid! » Mutare importantă la echipa selecționerului Florentin Pera
TRANSFERURI
Gloria 2018 Bistrița Năsăud transferă de la Rapid! » Mutare importantă la echipa selecționerului Florentin Pera
Steaua, umilită de Dinamo la handbal » Cea mai mare diferență din istoria derby-ului
Liga Zimbrilor
Steaua, umilită de Dinamo la handbal » Cea mai mare diferență din istoria derby-ului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
zalmolxis
zalmolxis  •  16 Martie 2024, 19:55
Postat de Ubi_Mortus pe 13 Martie 2024, 12:35

In Norvegia, se pare, banii pentru sportul public au fost redirectionati catre... stim noi ce fel de oameni.

Banii pt sportul public a ramas pentru public , iar din ligile profesioniste sa se descurce. Mergi la o scoala din Novergia si vezi ce conditii au pentru sport. Pe cand la noi primaria da bani la cateva persoane/cluburi , ca sa dea frumos , si restul cipsuri in fata televizorului , sau scoti bani din buzunar sa faci un sport.

ceaiuri.
ceaiuri.  •  13 Martie 2024, 18:08

imi amintesc de primul articol(am zis ca echipa termina campionatul cu rezervele ,jucand gratis,singura provocare ramanand jocurile din C.L.)si iata ca echipa si-a rezolvat pb financiare(vor renunta si la jucatoare straine ,unele aflate la sf de contract si cheltuielile se vor reduce..clubul achita toate cheltuielile legate de sala de joc,nu au nici o dispensa) pot elimina Gyor pt F.F(au pierdut si cupa in fata rivalelor)daca A.J. amintea de restul tarilor unde jucatoarele au si un job pt rotunjirea veniturilor,articolul era ok(la noi e un eldorado al handbalului pt multe jucatoare si multi jucatori )

ccristian0
ccristian0  •  13 Martie 2024, 13:55

Credeti ca la noi se castiga foarte mult din handbal?!? Doar unii! Si mai ales jucatoarele straine si jucatoarele din Romania ce sunt protejatele cuiva! De ce credeti ca cele mai multe jucatoare se lasa de handbal dupa 18-20 de ani? Pentru ca sunt platite cu niste sume derizorii! Pentru ca altii sunt cei ce incaseaza sumele mari la cluburi!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează