SPORTURI  »  HANDBAL  »  EURO 2020

Șansă în plus pentru România » Naționala de handbal masculin poate merge la EURO după 24 de ani! Ce decizie s-a luat

Articol de - Publicat joi, 22 martie 2018 14:20

Naționala de handbal masculin a României speră să ajungă la Euro 2020 după ce forul european a ridicat numărul de participante de la 16 la 24. ”Tricolorii” sunt însă la tragerea la sorți, în urna a 4-a!

România nu s-a mai calificat la un turneu final european din 1996! Au trecut astfel 22 de ani și vor trece cel puțin 24, până în 2020. "Tricolorii" speră însă ca, odată cu trecerea la 24 de echipe, de la ediția din 2020, să revină între marile puteri de pe continent.

Calificările rămân însă la fel de complicate având în vedere că echipa pregătită de Xavier Pascual, tehnicianul Barcelonei, a fost plasată pentru tragerea la sorți în urna a patra valorică! 

Tragerea la sorți va avea loc pe 12 aprilie la Trondheim (Norvegia). Tot în premieră, ediția din 2020 va fi găzduită de trei țări: Norvegia, Austria și Suedia. Cele trei țări și campioana en-titre, Spania, sunt calificate direct.

În urma tragerii la sorți se vor forma 8 grupe a câte patru echipe. Primele două clasate, plus cele mai bune 4 locuri 3 vor obține biletele pentru turneul final. Practic, din cele 32 de echipe care vor lua startul în calificări, 20 vor fi la Euro! 
Românii sper să nu se numere printre cele 12 națiuni care rămân acasă. 

Urna 1: Franţa, Croaţia, Germania, Danemarca, Slovenia, Belarus, Ungaria, Macedonia
Urna a 2-a: Rusia, Cehia, Polonia, Islanda, Serbia, Muntenegru, Bosnia, Olanda, Portugalia
Urna a 3-a: Letonia, Lituania, Elveţia, Slovacia, Ucraina, Israel, Turcia
Urna a 4-a: România, Finlanda, Belgia, Estonia, Grecia, Italia, Kosovo şi Insulele Feroe.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
maxp
maxp  •  23 Martie 2018, 01:14

Eu nu inteleg care e ideea asta de a trimite toata Europa la turneul final. Si asta se intampla intr-un moment cand chiar handbalul masculin e intr-un regres, adica efectiv nu exista prea multe echipe de mare calitate. Pai mie si la 16 mi se parea ca vreo 2-3 n-au ce cauta la un turneu final. Dar 24?! Hai ca la fotbal mai e cum mai e, acolo au crescut totusi multe echipe, dar la handbal, 24 de echipe efectiv inseamna peste jumatate dintre toate, multe nationale fiind totusi la nivel de amatori.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  22 Martie 2018, 16:31
Postat de Cristian Baltaru pe 22 Martie 2018, 16:10

Alooo,băieții del a GSP?Vedeți că în articolul vostru,la prezentarea urnelor valorice,în urna a doua valorică sunt 9 echipe,în timp ce în urna a treia valorică sunt doar 7 echipe,cu alte cuvinte trebuie să vă corectați articolul și să treceți o echipă din urna a doua valorică în cea de-a treia pentru a fi 8 echipe în fiecare urnă valorică(probabil Portugalia).Corectați-vă articolul,pentru a putea fi înțeles bine de cititorii voștrii.

Nu e o greseala (sau nu a gsp-ului). Bosnia, Olanda si Portugalia au punctaj egal si se va face o tragere la sorti in urma careia 2 vor fi plasate in urna a 2-a iar a treia in a 3-a! Tragere la sorti la EHF, sa nu ne miram.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  22 Martie 2018, 16:28

Ca de obicei felul in care sunt stabilite urnele de catre EHF e o enigma totala (si la IHF e cam la fel). De pilda Letonia si Ucraina in urna a 3-a, Romania in a 4-a. La ultimele preliminarii pentru europene Romania a fost pe 3 in grupa peste Polonia (care e in urna a 2-a!) , Letonia pe 4 cu 0 puncte si Ucraina tot pe 4. La ultimele preliminarii pentru mondiale Romania si-a castigat grupa in fata Ucrainei (care e in urna a 3-a!) iar Letonia nu si nici nu s-a calificat in play-off. Ma rog, nu e deloc o noutate. La turneul final mondial din 2015 Australia, calificata, a fost anuntata pur si simplu ca i s-a luat locul care a fost dat Germaniei, ce ratase calificarea! A fost si un ditamai scandalul... se stie. Iar in privinta algoritmului dupa care se stabilesc capii de serie... e lunga povestea, n-are nicio logica.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează