SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM RM. VÂLCEA - CSM BUCUREȘTI

SCM RM. VÂLCEA - CSM BUCUREȘTI // Cristina Florică e gata de finala campionatului cu CSM: „Tradiția Oltchimului ne obligă să aducem titlul acasă”

FOTO: Dan Potor
FOTO: Dan Potor

Articol de - Publicat marti, 12 martie 2019 19:43

Extrema stânga a "naționalei" României, Cristina Florică așteaptă cu nerăbdare finala campionatului, meciul cu CSM București. O simplă rotiță în angrenajul gândit de antrenorul Florin Pera, Cristina spune că, la fel ca și până acum, Vâlcea poate învinge CSM București doar prin dăruire, prin voință, prin forța grupului.

  • SCM Rm. Vâlcea - CSM București e miercuri, de la ora 21:00, pe TVR 1 și liveTEXT pe GSP.RO.

"Noi nu avem vedete în echipă, dar știm să ne ajutăm una pe cealaltă. Suntem conștiente că e șansa vieții noatre și vrem să o fructificăm", spune Cristina. Duelul ei cu Jovanka Radicevici ar putea fi unul hotărâtor pentru disputa de azi, una în care fiecare detaliu contează.

- Cristina, cum aștepți meciul ăsta?
- Ooo, toată lumea îl așteaptă ca pe un adevărat derby, deși o să fie supergreu. O să facem tot ce ne stă în putință pentru a câștiga. Ne dorim enorm ca la final să ne bucurăm alături de suporterii noștri.

- Simți presiune suplimentară?
- Nu pot să zic asta. cred că presiunea e mai mare pe CSM. Noi nu aveam obiectiv câștigarea titlului. Dacă l-am câștiga însă, ar fi ceva extraordinar. Ne dorim să ne depășim.

- Aveți un avantaj moral pentru faptul că le-ați învins de două ori, la București?
- Cred că da. Avem un moral bun în fața lor, contează pentru încrederea noastră. Așteptările sunt mari, dar acum va fi alt meci. Nu mai contează ce a fost.

"Ne gândim la o singură variantă, nu la trei!"

- Le-ați învins cu toată echipa în Supercupă, în campionat a lipsit Lekici, acum nu va fi Neagu și Kurtovic. Cât de mult va conta?
- CSM are un lot valoros, cu multe jucătoare de același nivel. Nu cred că va conta foarte mult. Vom vedea ce va fi, m-aș bucura să conteze aceste absențe.

- Ați avut un parcurs incredibil, cu 17 victorii. Acum aveți trei variante din 4, victoria, egalul și înfrângerea la maximum două goluri diferență!
- Am muncit foarte mult ca să ajungem în acest moment. Personal, eu nu iau în calcul decât o singură variantă, cea a victoriei. Nu m-am gândit la celălalte și cred că ar fi greșit să pornim gândindu-ne că putem pierde.

- Ce ar însemna pentru tine să câștigi campionatul României?
- E o premieră pentru multe dintre noi. Pentru mine a fost un sezon foarte bun, am câștigat Supercupa, am jucat cu naționala o semifinală la Europene, dacă aș câștiga și campionatul ar fi ceva mai mult decât mi-aș fi dorit.

- Pe partea ta va juca principala marcatoare a CSM-ului, Jovanka Radicevici. O puteți anihila pe muntenegreancă?
- Ne-am pregătit pentru a stopa contraatacurile și a o opri pe Jovanka. Eu am încredere că vom reuși. Suntem gata să facem față oricărei provocări.

- Meciurile de până acum le-ați câștigat ca o echipă, s-a văzut unitate, coeziune, ajutor. În asta constă puterea voastră, în grup?
- Pot să spun că da. Noi poate nu avem individualitățile CSM-ului, dar am compensat prin unitatea noastră, asta contează foarte mult. Fiecare dintre noi se simte utilă în echipă, pune umărul la fiecare rezultat. Știi că lângă tine ai întotdeauna un sprijin. Multă lume ne spune că arătăm foarte bine din exterior, ca echipă!

"Publicul nostru e fabulos. Ne va ajuta să câștigăm"

- Dacă îți spunea cineva la începutul sezonului că o să fii campioană, ce i-ai fi spus?
- Nu m-am gândit la varianta asta, mai avem până acolo, dar pot spune că anul trecut, după ce am terminat pe locul 4, am fost dezamăgită că nu am câștigat o medalie, că nu am terminat pe podium. Acum îmi doresc enorm o medalie și dacă tot am ajuns aici, de ce să nu fie de aur?

- Ce ai face ca să fii sigură că o să fii campioană?
- Orice! Absolut orice pe teren. Meciul ăsta e cât un campionat și suntem conștiente de asta.

- Sala va fi cu voi, oamenii vor însă totul acum, vor titlul!
- Oamenii la Vâlcea au fost obișnuiți cu performanța Oltchimului. Așteaptă acum ca și noi să câștigăm, să reînnodăm tradiția. Publicul nostru e fabulos. La toate meciurile sala a fost plină. Pentru ei, pentru fani, ne dorim să câștigăm, să trăim la final satisfacția muncii noastre. E tot ceea ce-mi doresc.

23 de goluria marcat Cristina Florică în actualul sezon al Ligii Naționale

CITEȘTE ȘI:

Titlul se decide miercuri! Meciul anului în handbalul feminin va stabili în mare măsură campioana României! Poate fi oprită CSM?

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (3)
bellosguardo
bellosguardo  •  13 Martie 2019, 15:55

Cu Valcea pana in F4! Dedu,Perianu,Pintea,Buceschi...la anul va vrem la Valcea CSM Firea sa-si faca echipa din Balcani.

phlorinn
phlorinn  •  13 Martie 2019, 07:42

La ceea ce au jucat pina acum CSM poate cistiga acest meci doar daca joaca de una singura si nici atunci nu e sigura de victorie.

crimson.veritas
crimson.veritas  •  12 Martie 2019, 22:31

Forza SCM Rm. Valcea! Aveti cea mai puternica echipa din Campionat si cea mai buna aparare ... individualitatile si aerele CSM-ului .... nu fac o echipa! Florin Pera ... a dejucat in 2 randuri ... tactica CSM-ului ... care s-a rezumat la atat ... 'Toate mingile la Neagu' ... imo ... fata Neagu ... CSM poate fi o echipa mai periculoasa ... pentru ca este nevoita sa improvizeze si are ... cu cine! Din fericire pentru noi ... au un antrenor slabut! Succes! ...:))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close