SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF

Start în Europa! Măgura Cisnădie și Gloria Bistrița debutează în grupele Cupei EHF

Articol de - Publicat sambata, 04 ianuarie 2020 14:45

Măgura Cisnădie și Gloria Bistrița debutează duminică, 5 ianuarie, în grupele Cupei EHF. Ambele joacă în compania unor formații care vin din Liga Campionilor, Podravka Koprivnica, respectiv MKS Lublin.

Podravka Koprivnica - Măgura Cisnădie (duminică, 16:30, TV Digi Sport 2)

Într-o grupă cu Metz, Vipers Kristiansand și FTC Budapesta, campioana Croației a reușit doar o victorie în Liga Campionilor și a căzut în Cupa EHF.

Echipa pregătită de Zlatko Saracevici are câteva jucătoare de mare valoare, cel mai important nume fiind cel al slovenei Tjasa Stanko, interul stânga care a avut evoluții excelente la Campionatul Mondial din Japonia. La Podravka evoluează și Maria Ianăși, fostul centru al Craiovei, care însă a fost accidentată și nu a evoluat în Liga Campionilor. 

Măgura Cisnădie este la a doua calificare consecutivă în grupele Cupei EHF, în acest sezon echipa lui Alexandru Weber eliminând campioanele din Ucraina și Spania.

Am căpătat experiență după participarea din sezonul trecut și ne dorim să avem evoluții cât mai bune. Toți adversarii sunt puternici, dar sperăm să facem cât mai multe puncte", a declarat Weber. Siofok, deținătoarea trofeului, și FC Copenhaga sunt celelalte două formații din grupa B a Cupei EHF. 

MKS Lublin - Gloria Bistrița (duminică, 18:00)

Gloria Bistrița a luat locul Coronei Brașov în grupa C din Cupa EHF, după problemele de dopaj ale echipei de sub Tâmpa. Bistrițencele debutează pe terenul campioanei Poloniei, formație care în Liga Campionilor a pierdut toate meciurile din faza grupelor.

„E o oportunitate pentru noi să jucăm în grupele Cupei EHF. Ne-am dorit acest lucru, suporterii noștri vor putea să vadă la Bistrița cel puțin trei meciuri internaționale în compania unor formații bune din Europa. 

Avem șansa noastră și ne-o vom juca până la capăt. Dacă tot suntem aici de ce să nu speram într-o calificare mai departe și de acolo să vedem ce mai urmează", a declarat antrenorul Horațiu Pașca.

Campioana Poloniei a câștigat trofeul în 2001, antrenorul Robert Lis având în lot câteva jucătoare cu mare experiență precum Kinga Achruk, Valentina Blazevici, Marta Gega sau Weronika Gawlik. Din grupa Bistriței mai fac parte Odense (Danemarca) și Erd (Ungaria). 

vezi și:

Alicia Fraga Fernandez, una dintre vedetele de la SCM Rm. Vâlcea, interviu în exclusivitate după Mondial: „Nimeni nu a crezut că putem juca finala, nici noi chiar”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
1037235313056897
Mihai Grandori  •  04 Ianuarie 2020, 17:01

Bai Pasca , daca D-zeu nu doarme ar trebui sa cada avionu cu voi la prima deplasare ... Cum poti sa dormi noaptea cand ai nenorocit o natiune ????

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close