SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

Surpriză în ultima etapă din Liga Națională: campioana SCM Râmnicu Vâlcea, cea mai dură înfrângere din sezon + cum arată clasamentul final și cine merge în Europa

Sursă foto: Facebook Gloria Bistrița
Sursă foto: Facebook Gloria Bistrița

Articol de - Publicat sambata, 18 mai 2019 20:39

SCM Râmnicu Vâlcea, noua campioană din Liga Națională de handbal feminin, nu a mai avut motivație și a primit la Bistrița, în meciul cu Gloria, cele mai multe goluri într-un joc din actuala ediție, pierzând cu 28-31!

Măgura Cisnădie și Corona Brașov merg și ele în Cupa EHF. CSM București așteaptă wild-cardul de la federația europeană pentru a accede în Liga Campionilor.

Campioana României, SCM Rm. Vâlcea a pierdut al doilea meci din actualul sezon, la Bistrița, în ultima etapă a campionatului, iar echipa gazdă, Gloria, a rămas pe poziția a treia în Liga Florilor, primind medaliile de bronz.

După ce au primit medaliile de campioane etapa trecută, sărbătorind la Vâlcea recucerirea titlului, oltencele și-au pierdut parcă motivația. La Bistrița, antrenorul Florentin Pera nu le-a putut folosi pe Samara da Silva și Ines Khouildi, apărătoarele centrale ale echipei, iar acest lucru s-a simțit imediat.

Vâlcea a primit 31 de goluri, cele mai multe încasate într-un meci în acest sezon! Și ambiția, și dorința oaspetelor nu a mai fost aceeași de până acum. Cu gândul la vacanță, probabil, vâlcencele le-au făcut o după-amiază fericită fanilor bistrițeni, care au trăit alături de favorite prima medalie obținută în istorie de Gloria Bistrița.

Măgura Cisnădie a câștigat la Cluj Napoca 25-21 și a terminat pe locul 4, în timp ce Corona Brașov a prins ultimul loc de Europa după 24-21 cu Zalăul lui Tadici. SCM Craiova e marea perdantă a actualei ediții, fosta deținătoare a Cupei EHF terminând abia pe 6. Ca să joace în Europa, Craiova așteaptă acum o invitație din partea Federației Europene de Handbal.

Tot la mâna EHF stă și CSM București, care nu poate evolua în grupele Ligii Campionilor fără acel wild-card mult așteptat. CSM București își va încheia socotelile cu actuala ediție a Ligii Florilor azi, în disputa de la Baia Mare. Indiferent de rezultat însă, Lekici, Radicevici și compania vor termina pe locul 2.

CSM Galați a retrogradat în liga a doua, în timp ce CSM Slatina și U Cluj Napoca merg la barajul de promovare-retrogradare cu echipele din liga a doua.

Rezultate ultima etapă

Gloria Bistrița-SCM Rm. Vâlcea 31-28
SCM Craiova-CSM Galați 31-19
CSU Cluj Napoca-Măgura Cisnădie 21-25
Gloria Buzău-Dunărea Băila 26-25
Corona Brașov-HC Zalău 24-21
Minaur Baia Mare-CSM București (azi, ora 17:30, TVR HD)

Clasament final

1. SCM Rm. Vâlcea 66p
2. CSM București 63
3. Gloria Bistrița 42
4. Măgura Cisnădie 41
5. Corona Brașov 40
6. SCM Craiova 39
7. HC Zalău 33
8. Gloria Buzău 33
9. Dunărea Brăila 29
10. Minaur Baia Mare 28
11. CSM Slatina 26
12. CSU Cluj Napoca 12
13. CSM Galați 5

Vezi și: CSM BUCUREȘTI A CÂȘTIGAT CHALLENGE CUP // VIDEO Afacere românească » CSM București, a cincea echipă din istorie care câștigă Challenge Cup + primele declarații

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (5)
ceaiuri
ceaiuri  •  25 Mai 2019, 20:41

clasicul literaturii romane cand a scris(despre drobul de sare) a avut de unde sa se inspire,dovada postarea de sub....lucrurile sunt clare,csm pierde un joc pe care in cond normale nu putea sa-l piarda(salarii restanta,transport cu masini personale...luca la o nunta prin valcea)iar scm pierde un meci unde nu a gasit solutii...restul sunt povestiri,deci buzaul a trimis ..campionatul la vl

crimson.veritas
crimson.veritas  •  19 Mai 2019, 22:45
Postat de ceaiuri pe 18 Mai 2019, 22:56

se pare ca echipa din buzau a contribuit cu 50% la desemnarea campioanei(oltencele au banca lunga..doua jucatoare nu stiu cat au contat, dar astazi s-au vazut lipsurile si slabiciunile echipei iar intr-un meci cat un campionat nu stiu daca faceau fata)

Daca CSM ar avea bugetul SCM ... nu numai ca nu ar castiga titlul ... dar proababil ... ar retrograda din prima liga ...:)) Iar logica ta este fundamental gresita ... pentru ca acest campionat a fost castigat de SCM ... 50% cu o victorie clara in fata CSM-ului in tur ... diferenta de doar 3 goluri fiind mincinoasa ... iar 50% prin consistenta jocului (in special a aparatii si portii) si munca depusa in restul sezonului. Rezultatul acestui meci este complet irelevant, pentru ca obiectivul clubului ... nu numai ca a fost indeplinit deja, dar a si fost depasit ... iar motivatia a lipsit ... probabil atitudine jucatoarelor si nivelul de joc era cu totul altul ... in conditile in care meciul ar fi contat pentru titlu! Asta a fost o infrangere ... normala ... ceea ce nu si despre infrangerea drastica suferita de CSM la Buzau, la un moment in care CSM avea inca sanse la titlu! Si nu in ultimul rand ... SCM a avut nu nivel superior de joc in tur ... doinand clar adversarele si echipa din Bucuresti ... cand echipele se aflau toate la aceelasi nivel de stamina si oboseala, si cu loturile valide! Daca si cu parca ... ceea ce important de retinut ... este ca SCM a castigat in acest sezon cele mai importante 2 trofee din 3 ... in fata unui adversar cu buget de 4 ori mai mare ... nu numai rezultatelele, dar si nivelul de joc al CSM-ului fiind mult sub investie si pretentie ... numai vedeti ce medie de goluri primesc pe meci! Nici o echipa nu poate face performanta ... fara aparare! ...:))

ceaiuri
ceaiuri  •  18 Mai 2019, 22:56

se pare ca echipa din buzau a contribuit cu 50% la desemnarea campioanei(oltencele au banca lunga..doua jucatoare nu stiu cat au contat, dar astazi s-au vazut lipsurile si slabiciunile echipei iar intr-un meci cat un campionat nu stiu daca faceau fata)

Vezi toate comentariile (5)
Comentează