SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Thuringer HC - CSM București // Goana după puncte: „Jucăm în Liga Campionilor și nu întâlnim echipe slabe”

Elizabeth Omoregie (dreapta) a marcat 15 goluri pentru CSM în Liga Campionilor FOTO Raed Krishan
Elizabeth Omoregie (dreapta) a marcat 15 goluri pentru CSM în Liga Campionilor FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 09 februarie 2019 10:22

CSM București joacă în deplasare cu ultima clasată. ”Tigroaicele” nu au însă amintiri frumoase din Germania, în acest sezon.

  • Thuringer HC - CSM București este duminică, ora 15:00, pe TV Telekom Sport și TV Digi Sport

CSM București are, la prima vedere, un meci ușor în Germania, în fața ultimei clasate din grupă. Thuringer, echipa pregătită de românul Herbert Muller, cel care a antrenat în trecut și pe Rulmentul Brașov, are mari probleme de efectiv. La ultimele partide, campioana Germaniei nu a putut trece pe foaia de joc decât 10 jucătoare, doi portari și opt handbaliste de câmp. Chiar și așa, Ferencvaros Budapesta a câștigat greu la Nordhausen, acolo unde Thuringer joacă partidele din Liga Campionilor: 35-32. 

"Îmi lipsesc patru interi, dar vom lupta, vom încerca să câștigăm cu orice echipă, inclusiv cu CSM", a declarat tehnicianul.

Anne Hubinger, Alicia Stolle, cel mai bun inter dreapta la Euro 2018, Petra Popluharova și Beate Scheffknecht nu pot fi folosite de Thuringer.

"Avem nevoie de puncte"

De partea cealaltă, CSM București nu are voie la niciun pas greșit, mai ales că toate contracandidatele la calificare au învins pe Thuringer. "Mergem în Germania să câștigăm. Trebuie să ne facem jocul nostru. Eu cred că echipa este în urcare, am dovedit-o în ultimele partide. Sunt convinsă că ne vom întoarce cu toate punctele, din Germania", a declarat căpitanul Iulia Curea.
Și antrenorul Dragan Djukici nici nu concepe un alt rezultat în Germania în afara victoriei. "Trebuie să jucăm fiecare meci în parte. Nu trebuie să desconsiderăm echipele adverse. Jucăm în Liga Campionilor și nu întâlnim echipe slabe", a declarat Djukici.

CSM București a mai jucat în acest sezon în Germania, cu vicecampioana Bietigheim, și a pierdut disputa, chiar dacă pe teren erau atunci și Cristina Neagu și Amanda Kurtovic. De aceea, bucureștencele și-au luat măsuri ca să nu mai facă vreo "nesărată". Thuringer e pe locul 2 la finalul turului, pierzând un singur meci în campionat, chiar cu Bietigheim. Titlul se joacă însă, mai ales că returul e pe terenul echipei lui Herbert Muller.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  09 Februarie 2019, 18:17

cu 2 pct avem locul 2 asigurat

Vezi toate comentariile (1)
Comentează