SPORTURI  »  HANDBAL  »  DINAMO-STEAUA, MIERCURI, 18:00, TV DIGI, TV TELEKOM

Totul pentru titlu! Dinamo poate deveni mâine campioană în fața Stelei

Articol de - Publicat marti, 22 mai 2018 13:46

Dinamo poate deveni a treia oară consecutiv campioană dacă învinge Steaua. Steliștii pot avea opțiunea meciului trei dacă bat în Ștefan cel Mare și atunci decisivul va avea loc la Chiajna, pe 30 mai.

Campioana ultimelor două ediții, Dinamo București poate să-și păstreze coroana a treia oară consecutiv dacă va învinge miercuri, în sala proprie, pe Steaua. Din anii 50 și 60 nu au mai avut "alb-roșiii" o serie de trei titluri consecutive câștigate!

Primul meci al finalei, disputat la Chiajna, a avut un dramatism aparte, Dinamo impunându-se după aruncările de la 7 metri, 27-25. În timpul regulamentar însă, Steaua a condus cu două goluri pe final, și a ratat de puțin victoria.

"Să fie sărbătoare!"

Daniel Georgescu, președintele secției de handbal al celor de la Dinamo, e optimist. "Toată suflarea dinamovistă așteaptă titlul. E cel mai important meci pentru noi. Sper ca băieții să joace serios, pentru că la Chiajna ne-a trecut glonțul pe la ureche.

Am jucat foarte slab, au fost o serie de împrejurări nefavorabile, portarul Saied Heidarirad abia ieșise din spital... Acum sper să fie altfel, avem de partea noastră publicul, galeria noastră minunată. Va fi sala arhiplină, vor rămâne oameni pe afară după cererea de bilete. Să fie sărbătoare miercuri seara", a declarat oficialul "câinilor".

Dinamoviștii își doresc să sărbătorească titlul alături de fani, mai ales că la jumătatea campionatului nimeni nu mai miza pe "alb-roșii". Dinamo căzuse undeva pe locul 6, terminând în cele din urmă sezonul regular pe locul 3.

"Mergem să câștigăm!"

De partea cealaltă, Stealei nu i-a picat deloc bine înfrângerea de la Chiajna. "Nu Dinamo a învins acolo, noi am pierdut ca proștii. Dar sunt lucruri care se întâmplă în sport. Eu am încredere în băieți, știu că pot face o surpriză. Am mai întors și meciul cu CSM București, din semifinale, putem să întoarcem și acum", spune Vasile Stângă, managerul Stelei.

Steaua a terminat prima sezonul regular și a fost surpriza plăcută a campionatului. "Pentru noi va fi meciul sezonului, jucăm la totul sau nimic. Oricum, avem medaliile de argint asigurate. Și câți mizau pe acest lucru la începutul campionatului. E un plus, încă o dată repet, am încredere în echipă și în staff", a subliniat Stângă. 

Meciul de adio pentru patru jucători importanți

Dacă finala se va încheia în două partide, patru dintre jucătorii dinamoviști vor juca pentru ultima dată în tricoul "alb-roșu". Este vorba de frații Esteki, Sajad și Allahkaram, care au semnat cu rivala CSM București, de pivotul Marius Mocanu, care a semnat cu Dobrogea Sud Constanța, dar și de bielorusul Vadim Gaiducenko, cel care părăsește campionatul românesc după numai un sezon.

"Vor veni alți jucători, avem echipa pregătită, dar nu vom anunța nimic decât după ce se termină finala", a declarat Daniel Georgescu. "Proiectul va continua la Dinamo, vom încerca sezonul viitor să ieșim din grupele Ligii Campionilor", spune oficialul dinamovist.

"La Steaua va fi continuitate!"

De partea cealaltă, Steaua își va păstra în mare parte același nucleu de jucători. "90 la sută din băieți vor rămâne. Mie imi place continuitatea și numai așa se pot face performanță. Va rămâne și stafful tehnic, nu va pleca nimeni. Vor veni doar 2-3 jucători", a anunțat Vasile Stângă. Steaua a acontat deja doi jucători străini, care vor îmbrăca din sezonul viitor tricoul "roș-albastru". 

Întâlnirile directe în acest sezon
Steaua-Dinamo 31-28 etapa a 10-a
Dinamo-Steaua 31-23 etapa a 23-a
Steaua-Dinamo 25-27 primul meci al finalei

2008 e anul în care Steaua a câștigat ultimul titlu de campioană. Steliștii au în palmares 28 de trofee, Dinamo exact jumătate

Arbitri din Constanța

Adrian Georgescu și Mihai Moldoveanu e cuplul desemnat de federație să arbitreze al doilea meci al finalei. Cei doi au oficiat în acest sezon trei partide ale Stelei și două ale celor de la Dinamo, nici una dintre echipe necunoscând înfrângerea.

Steaua a câștigat cu cei doi arbitri 28-23 cu CSM Focșani, în etapa a 12-a, 27-20 la Timișoara, în etapa a 19-a, dar și meciul decisiv din "sferturi", la Baia Mare, cu Minaur, 23-21. Dinamo are însă un egal cu cei doi, 26-26 cu Dunărea Călărași, acasă, în etapa a 16-a, și o victorie, 32-27 cu Potaissa Turda, primul meci din semifinale. 

 

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
chris_bu67
chris_bu67  •  23 Mai 2018, 13:39

Forza,Dinamo București!Hai băieți,din nou campioni!

lobbyone
lobbyone  •  22 Mai 2018, 18:28

Ar fi un dezastru total sa ne bata steaua in stefan cel mare . Echipa lor e mult mult sub echipele csm din ultimii 2 ani . Oricum , atmosefera o sa fie incredibila , mult peste teatrul pentru *** de la chiajna .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează