SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF

Tragere la sorți în Cupa EHF » Craiova și Zalăul își află adversarii. Urnele, echipele de evitat și cum au comentat un duel direct

SCM Craiova și-a câștigat locul în Europa după ce a jucat finala Cupei României, pierdută cu CSM București FOTO Cristi Preda
SCM Craiova și-a câștigat locul în Europa după ce a jucat finala Cupei României, pierdută cu CSM București FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 23 octombrie 2017 18:20

Cele două echipe românești rămase în Cupa EHF la feminin fac parte din urne diferite la tragerea la sorți, dar nu-și doresc un duel direct.

Marți va avea loc, la sediul EHF de la Viena, tragerea la sorți a meciurilor din turul 3 preliminar al Cupei EHF, a doua competiție ca valoare în Europa.

România mai are două echipe în cursă, din cele patru care au luat startul: SCM Craiova, calificată direct, și HC Zalău, care a eliminat-o pe Ankara Yenimahalle (Turcia).

Cele două echipe fac parte din urne diferite, oltencele fiind în grupa favoritelor, în timp ce Zalăul în cea a outsiderelor. E posibil, deci, un duel între românce, așa cum s-a mai întâmplat de multe ori, ultima dată acum două sezoane, între Corona Brașov și HCM Roman.

Nici Zalăul și nici Craiova nu vor însă o înfruntare frățească. "Ar fi bine să înfruntăm alte echipe, poate ajung ambele echipe românești în faza grupelor", a declarat antrenorul Craiovei, Bogdan Burcea.

Nume grele pe listă

Din postura de favorită, Craiova are mai multe formații cu care și-ar dori să pice. Dar sunt și echipe clar de evitat. "Nu vreau echipe din Rusia și nici din Danemarca. Sunt și valoroase, sunt și deplasări costisitoare", a adăugat Burcea. Cel mai bine pentru oltence ar fi la prima vedere BNTU Minsk, Byasen Trondheim, Besancon sau chiar Debrecen. De evitat, într-o mare măsură, ar fi Kuban Krasnodar, Issy Paris, Viborg, sau Vac.

De partea cealaltă, pentru Zalău variantele bune ar fi Kastamonu Belediyeși, că tot s-a învățat trupa lui Gheorghe Tadici cu Turcia, Banik Most, HC Gomel, ba chiar și Hypo Viena, care e umbra campioanei de altădată. Critic pentru ardelence ar fi cu Lada Togliatti, în fața căreia au pierdut finala Cupei EHF în 2012, Randers, Erd și TuS Metzingen.

Urnele la tragerea la sorți

FAVORITE
Randers HK (Dan)
Lada Togliatti (Rus)
Podravka Koprivnica (Cro)
HK 65 Hoors (Swe)
Erd (Ung)
SCM CRAIOVA (Rou)
HC Gomel (Blr)
Hypo Viena (Aut)
Kastamonu Belediyesi (Tur)
Banik Most (Ceh)
FC Copenhaga (Dan)
TuS Mietzingen (Ger)

OUTSIDERE
Kuban Krasnodar (Rus)
Issy Paris (Fra)
Dunaujvaros (Ung)
Viborg HK (Dan)
Zvezda Zvenigorod (Rus)
Besancon (Fra)
DVSC Debrecen (Ung)
HC ZALĂU (Rou)
Astrahanocika Astrahan (Rus)
Vac (Ung)
Byasen Trondheim (Nor)
BNTU Minsk (Blr)

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează