SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINALA CAMPIONATULUI / STEAUA-DINAMO (JOI, ORA 20:30, DIGI, TELEKOM)

Ultimele detalii înaintea meciului decisiv din finala la handbal masculin, Steaua - Dinamo

Articol de - Publicat marti, 29 mai 2018 17:19

Clasicul handbalului românesc în anii 70-90, Steaua-Dinamo a revenit promițător în acest an. Primele două meciuri ale finalei campionatului au fost pline de dramatism, de încrâncenare, de ambiții, dar și de handbal de un nivel mai ridicat decât cota campionatului.

  • Cele două echipe și-au împărțit victoriile în primele două meciuri ale finalei: Steaua- Dinamo 25-27 și Dinamo-Steaua 26-27
  • Titlul la handbal masculin se va decide în meciul decisiv de joi, ora 20:30, în direct pe TV Digi, TV Telekom, liveTEXT+FOTO pe GSP.ro

S-au impus în deplasare

Steaua pornea din start cu avantajul terenului propriu, elevii lui Ovidiu Mihăilă terminânând sezonul regulat pe primul loc. Dinamo a fost pe 3 după cele 26 de etape!

La fel cum începuseră și seria din semifinale, cu CSM București, steliștii au pierdut primul meci al finalei contra marii rivale, la Chiaja. "Militarii" au condus cu 2 goluri pe final, au avut om în plus pe teren, dar s-au văzut egalați. La aruncările de la 7 metri, "alb-roșiii" au avut nervii mai atri.

"Roș-albaștrii" nu au cedat însă și au mers în Ștefan cel Mare, în meciul doi, hotărâți să-și ia punctul înapoi. Și au reușit. Dinamoviștii au părut copleșiți de miză, de atmosfera incendiară creată de proprii fani și au pierdut șansa de a deveni a treia oară consecutivi campioni.

Fără Sajad?

Primele două meciuri dintre marile rivale s-au jucat la un nivel fizic extrem de ridicat, jucătorii dând totul pentru a termina învingători. Acest lucru a lăsat urme în ambele formații. Dinamo a avut mari probleme după jocul al doilea. La finalul meciului, portarului iranian Saied Heidarirad i s-a făcut rău, leșinând în drumul spre vestiare.

Deși s-au speriat, crezând că e vorba de un infarct, doctorii au constatat că e vorba doar de o neoxigenare corespunzătoare, pusă pe seama răcelii puternice de care suferise Saied. Heidarirad va fi pe teren la Chiajna, încercând să fie din nou omul providențial din primul meci al finalei.

Probleme mai mari sunt la Sajad Esteki, interul stânga al lui Dinamo. Vedeta "alb-roșilor" nu a jucat în meciul al doilea decât câteva minute, suferind apoi o contuzie puternică la coaste. Dinamovistul susține că a fost lovit de estonianul Martin Johansson.

A fost dus la spital cu dureri foarte mari. Pentru Sajad, ca și pentreu fratele său, Allahkaram, meciul cu Steaua e ultimul în tricoul lui Dinamo, cei doi iranieni semnând din sezonul viitor pentru CSM București.

Steaua se va baza pe golgeterul său, sârbul Stefan Vujici. Accidentat la gât, în semifinale, cu CSM București, Vujici a jucat și în meciul doi și va fi pe teren și în partida decisivă. 

Primele transferuri pe tapet

Dinamo București îi va pierde la finalul acestui sezon pe frații iranieni Esteki, pe pivotul Marius Mocanu, dar și pe bielorusul Vadim Gaiducenko. În Ștefan cel Mare au "respirat" însă primele mutări.

Se zvonește că vor îmbrăca tricoul alb-roșu al "câinilor" Nicușor Negru, extrema dreapta de la CSM București, Andras Szasz, pivotul care a început sezonul la HC Odorhei și l-a încheiat la CSM București, dar și interul Florin Acatrinei, de la Dunărea Călărași. Steaua are și ea în curte deja acontați doi jucători străini, pe care îi ține secret. E vorba însă de un pivot și de un inter stânga. 

"Indiferent de ce se va întâmpla în al treilea joc, sunt extrem de mândru că am făcut parte din această echipă în acest sezon. Steaua a arătat valoare, caracter, ambiție. Cred până la capăt în băieții mei" Ovidiu Mihăilă, antrenor Steaua

"Ne așteptăm la un meci foarte, foarte greu. Steaua e favorită după părerea mea, are o bancă mai lungă, l-a recuperat și pe Vujici. Mergem însă la Chiajna să ne apărăm titlul" Constantin Ștefan, antrenor Dinamo

28 de titluriare în palmares Steaua București, exact dublu față de Dinamo. Steliștii nu au mai câștigat însă campionatul din 2008

Decisiv și în meciul pentru bronz

Și meciul pentru locul al treilea al Ligii Naționale va avea nevoie de meci decisiv. Asta după ce CSM București s-a impus în meciul doi, pe teren propriu, cu 36-30. În primul meci, Potaissa Turda trecuse de echipa din Capitală cu 26-24. Meciul 3, cel decisiv, va avea loc la Turda, pe 31 mai. 

Primele meciuri
Steaua-Dinamo 25-27
Dinamo-Steaua 26-27

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
maxp
maxp  •  29 Mai 2018, 21:02
Postat de Eugen Qy pe 29 Mai 2018, 18:48

Poate reuseste sa piarda in decisiv !!!

Pai la cum i-am vazut, Steaua e favorita.

zecs93
zecs93  •  29 Mai 2018, 18:53

deplasare la chiajna ?? Hai cainilooor !!!

10202925648180625
Eugen Qy  •  29 Mai 2018, 18:48
Postat de maxp pe 29 Mai 2018, 18:14

Absolut tot sezonul Dinamo a dat vina pe jucatori indisponibili, sau pe o banca scurta pe care ar avea-o. Mi se pare penibil, sa ia exemplul lui Buducnost la fete, care au castigat Liga in vreo 9 jucatoare, ca restul erau de un nivel net inferior titularelor. Faptul ca absolut toate echipele adverse trec prin aparatorii tai ca prin branza si ca in atac nu te bazezi pe un joc cursiv absolut deloc, ci mai in totalitate pe calitatile individuale ale unor jucatori, nu mai tine de lungimea bancii. Intr-un campionat ca al nostru, mai ales impotriva unei echipe ca Steaua, ar fi trebuit sa defileze cu lotul pe care il au la dispozitie acum.

Poate reuseste sa piarda in decisiv !!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează