SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Ungaria eliminată. Cehia continuă surprizele! » Franța e singura echipă care a câștigat toate meciurile după faza grupelor

Articol de - Publicat joi, 18 ianuarie 2018 12:13

Cehia scrie istorie la Campionatul European din Croația. Echipa pregătită de foștii jucători ai "naționalei", Jan Filip și Daniel Kubes, s-a calificat în Main Round-ul competiției după ce a trecut miercuri seara cu 33-27 de Ungaria!

Și ce start de turneu avuseseră cehii, învinși de spanioli cu 32-15! A venit apoi victoria incredibilă în fața campioanei olimpice, Danemarca, și Cehia și-a recăpătat încrederea și motivația.

Ondrej Zdrahala (34 de ani), veteranul echipei cehe, a fost omul care dat încredere coechipierilor. A marcat de 14 ori, devenind al doilea ceh din istorie care reușește la un Campionat European o astfel de performanță, după Filip Jicha. Recordul este deținut însă de norvegianul Kjetil Strand, care la Euro 2006, a marcat de 19 ori în poarta Islandei!

Ungaria a început mai bine, a condus până la 8-7, dar apoi cehii au preluat inițiativa. Nu au mai cedat-o până la final, în ciuda jocului bun al portarului Roland Mikler și al lui Mate Lekai (9 goluri).

Cehia merge astfel în Main Round și nu cu zestrea goală, ci cu cele două puncte din partida cu Danemarca. Ungaria nu-și revine din zona neagră în care a intrat, numirea lui Ljubomir Vranjes pe banca tehnică, un antrenor plătit, se spune, cu 500.000 de euro/anual, neasigurând neapărat succesul.

Demonstrație de forță

Danezii au trecut peste înfrângerea cu Cehia și au trecut de Spania, 25-22. Omul meciului a fost incredibilul Peter Balling, un inter dreapta astfel rezervă în echipa lui Nikolaj Jacobsen.

Balling a marcat de 8 ori și a fost, alături de Mikkel Hansen (6 reușite) și de portarul Jannick Green, decisiv în obținerea victoriei. În aceste condiții, toate cele trei echipe calificate din grupa D cu câte două puncte în Main Round.

Al doilea egal

După 25-25 cu Slovenia, acel rezultat cu cântec decis de decizia arbitrilor după 10 minute de analiză video, Germania a mai bifat un rezultat identic: 25-25 cu Macedonia.

A fost o partidă în care cele două echipe au condus pe rând, au întors scorul când de-o parte, când de cealaltă, iar pe final a fot ca un joc de șah în care mutările au fost bine gândite, pentru a nu pierde disputa.

A ieșit remiză, un rezultat care aduce Macedoniei, dar și Germaniei, încă un punct pentru runda a doua a competiției. În disputa directă pentru calificare, din grupa C, Slovenia a trecut clar de Muntenegru cu 28-19 și merge în Main Round. Muntenegru e eliminată.

Rezultate
Grupa C: Germania-Macedonia 25-25, Muntenegru-Slovenia 19-28.
Clasament final: 1. Macedonia 5p, 2. Germania 4p, 3. Slovenia 3p, 4. Muntenegru 0p

Grupa D: Cehia-Ungaria 33-27, Spania-Danemarca 22-25.
Clasament final: Spania 4p, 2. Danemarca 4p, 3. Cehia 4p, 4. Ungaria 0p.

Clasament Main Round I
1. Suedia 4p
2. Franța 4p
3. Croația 2p
4. Norvegia 2p
5. Belarus 0p
6. Serbia 0p

Clasament Main Round II
1. Macedonia 3p
2. Spania 2p
3. Danemarca 2p
4. Germania 2p
5. Cehia 2p
6. Slovenia 1p
* primele două echipe din fiecare grupă se califică în semifinale

Toate drumurile duc la Zagreb

Europeanul din Croația a intrat în partea a doua a competiției, azi având loc primele două partide din Main Round, prima grupă. Sunt două meciuri cu favorite clare, la prima vedere. Gazda Croația înfruntă Belarus (ora 21:30), iar vicecampioana mondială Norvegia are drept oponent Serbia, formația calificată in-extremis. Ambele partide pot fi urmărite în direct pe TVR HD.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează