SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN U19

EXCLUSIV // VIDEO Dansuri și „Bella Ciao” cu steagul Ungariei pe umeri » Cum au sărbătorit maghiarele la Pitești, în miez de noapte, câștigarea Europeanului + o imagine a făcut furori

Jucătoarele din naționala Ungariei au celebrat victoria de la Europeanul U19 într-un restaurant din Pitești
Jucătoarele din naționala Ungariei au celebrat victoria de la Europeanul U19 într-un restaurant din Pitești

Articol de - Publicat marti, 18 iulie 2023 09:18 / Actualizat marti, 18 iulie 2023 09:26

„Regine” în Campionatul European U19 de handbal feminin, unde au cucerit aurul duminică după o finală dominată cap-coadă cu Danemarca, scor 35-26, jucătoarele din naționala Ungariei au mers să celebreze victoria, în miez de noapte, într-un restaurant din Pitești.

Turneul final U19, găzduit în ultimele două săptămâni în cele două săli moderne din Pitești și Mioveni, a ajuns la final week-end-ul trecut, iar pe cea mai înaltă treaptă a podiumului s-a clasat Ungaria, echipa considerată mare favorită și înainte de startul întrecerii.

O forță în handbalul feminin, naționala maghiară a excelat și în turneul găzduit în România, demonstrând cu vârf și îndesat de ce are una dintre cele mai valoroase școli de handbal din lume. În cele șapte meciuri disputate la turneul final, unguroaicele n-au simțit gustul eșecului, obținând, cum a fost cazul și-n semifinala cu România (scor 34-26), victorii la diferențe covârșitoare.

Handbalistele maghiare au sărbătorit în centrul Piteștiului victoria de la Europene

Iar după două săptămâni în care au fost intangibile pe semicerc, handbalistele maghiare au primit liber și la distracție. Duminică seara, la câteva ore după ce au câștigat finala și au fost premiate, tinerele unguroaice din națională au mers să sărbătorească la terasa unui restaurant apreciat din centru.

Unele mai vivace, cu steagul Ungariei înfășurat pe umeri și cu chef de dans, altele jos, pe scaun, extenuate probabil după finală, sportivele maghiare au fost în dispoziție de petrecere după miezul nopții, cântând în grup, „Bella ciao” sau diverse alte șlagăre săltărețe. Pe adresa redacției a sosit ieri un videoclip de la petrecerea handbalistelor din Ungaria:

Portărița Klara Zaj, centrul Petra Simon de la Ferencvárosi, desemnată MVP-ul turneului, sau extrema Emilia Varga de la Nemzeti Kézilabda Akadémia sunt trei dintre vedetele naționalei de junioare antrenate de Zoltán Szilágyi.

Exemplul maghiar. Și mișcare înainte de toate 

Europeanul găzduit de Mioveni și Pitești, două orașe deloc obișnuite cu organizarea unor competiții de o asemenea anvergură, a adus în prim-plan și câteva imagini ceva mai inedite derulate pe parcursul celor două săptămâni de întrecere. Cum a fost și cazul bărbatului din delegația naționalei maghiare surprins în fiecare dimineață la alergat prin centrul Piteștiului.

Dansuri și „Bella Ciao” cu steagul Ungariei pe umeri » Cum au sărbătorit maghiarele la Pitești, în miez de noapte, câștigarea Europeanului + o imagine a făcut furori
Fostul sportiv maghiar surprins la jogging în Pitești / Sursă foto: epitesti.ro

Site-ul epitesti.ro a publicat zilele trecute câteva imagini cu un bărbat la vârsta a doua - confirmat ca fiind parte din staff-ul Ungariei - făcând jogging pe străduțele din centrul urbei, un exemplu de conduită din sutele existente, poate, pentru care Ungaria strânge rezultate din ce în ce mai remarcabile în toate sporturile.

Fost sportiv de performanță, bărbatul cu tricou negru, inscripționat pe spate cu Magyarország, își desfășura zilnic același ritual, cu o sesiune de alergări prin oraș finalizată printr-o serie de exerciții pentru musculatură la aparatele dintr-un parc aflat în apropierea hotelului în care maghiarii erau cazați.

Dansuri și „Bella Ciao” cu steagul Ungariei pe umeri » Cum au sărbătorit maghiarele la Pitești, în miez de noapte, câștigarea Europeanului + o imagine a făcut furori
Sursă foto: epitesti.ro

Citește și alte știri din handbal:

Fetele din naționala feminină U19 vor medalie și la Mondial!+ Cum au sărbătorit bronzul: „Am dansat și am dat muzica tare!”

Ele sunt fetele care au adus bronzul la EURO 2023 » Cine a dat cele mai multe jucătoare + cine calcă pe urmele Cristinei Neagu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
Eu.Sa.Fiu.Sanatos
Eu.Sa.Fiu.Sanatos  •  18 Iulie 2023, 17:02

"șlagăre săltărețe" :)

oncica07
oncica07  •  18 Iulie 2023, 11:18

Si nu e normal asa..? O echipa, campioana mondiala, neinvinsa sa si celebreze victoria?? A facut vreun roman naios, foarte verde infarct vazand cum sa bucura echipa din ungaria..??

cirus11
cirus11  •  18 Iulie 2023, 11:03

Nu am vazut toate echipele dar Ungaria a fost singura la care chiar am vazut defensiva foarte buna si asta a facut diferenta. Au meritat titlul.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează