SPORTURI  »  HANDBAL  »  TRAGEDIE

Unul dintre ucigașii lui Marian Cozma, eliberat din penitenciar » Petre Cozma, tatăl handbalistului, a făcut al patrulea infarct: "L-au scos pe ăsta, iar fiul meu putrezește în mormânt!"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 iulie 2018 18:53

Au trecut peste 9 ani de la momentul în care handbalistul Marian Cozma a decedat după ce a fost înjunghiat în inimă, pe 8 februarie 2009, la ieşirea unui club din Veszprem, oraşul maghiar pentru clubul căruia juca.

Tatăl fostului sportiv, Petre Cozma, poartă cu ultimele puteri războaie în instanță cu oamenii vinovați de moartea lui "Păsărilă". Într-un interviu acordat pentru Libertatea, Petre dezvăluie că tocmai a suferit încă un infarct. 

"Mă simt rău. Am făcut încă un infarct, al patrulea. Duminică am fost de urgență la spital. Suferința e mare, nu e ușor să știi că băiatul tău zace în mormânt. Nu doresc nimănui să fie în locul meu", a declarat Petre Cozma pentru Libertatea.

Infinit mai mare a fost supărarea în momentul în care a aflat că Sztojka Ivan, unul dintre ucigașii lui Marian, a fost eliberat condiționat, pentru bună purtare, din penitenciarul de la Szombathely.

"Nu știu nimic, sunt surprins de ce aflu! L-au eliberat pe ăsta, iar fiul meu putrezește în mormânt. El cred că era, de fapt, cel care l-a omorât pe Marian. O să vorbesc cu avocatul meu să văd ce-i de făcut. Oricum am deschis proces și la CEDO, merg până în pânzele albe cu ei", a adăugat acesta.

ELIBERAT ÎN SECRET

Ivan Sztojka, condamnat inițial pentru 13 ani, a fost eliberat în secret din închisoare. Acesta a fost eliberat cu 4 ani mai devreme pentru bună purtare. Sztojka este cel care a declanșat scandalul din clubul unde Marian Cozma și-a pierdut viața.

Sztojka s-ar fi comportat exemplar în închisoare, a muncit în permanență și ar fi primit și o licență în psihologie în spatele gratiilor. Acesta a fost eliberat în mare secret pe 19 iulie.

Conform unui martor, agresorul fostului handbalist român ar fi organizat o mare petrecere imediat după eliberare: "Sztojka a fost eliberat joia trecută, dar publicul larg nu a știut, totul a fost ținut secret. Imediat după eliberare, familia a dat petrecere. Și-a luat și un BMW nou. S-a dus la Budapesta, la Siófok, se simte bine", a declarat un martor, potrivit borosoline.hu.

UCIS CU CRUZIME

În noaptea de 7 spre 8 februarie 2009, Marian Cozma se afla în discoteca Patriota Lokal, alături de câţiva colegi de echipă. Sărbătoreau împreună naşterea copilului unuia dintre ei. Cel poreclit "Păsărilă" a murit după ce a fost atacat și înjunghiat în inimă. 

Cei trei agresori au primit inițial pedepse mari. Ivan Sztojka a fost condamnat  13 ani, în timp ce Sandor Raffael şi Gyozo Nemeth sunt condamnaţi la câte 18 ani în spatele gratiilor.

Marian Cozma a jucat în România la Dinamo, tatăl său, Petre, fiind cel care l-a îndrumat către aceste sport. La echipa bucureşteană, cu care a şi câştigat un titlu de campion al României, a evoluat între 2002 şi 2006, când s-a transferat la Veszprem. 

La formaţia ungară, Cozma a participat în Liga Campionilor, înscriind 17 goluri în meciurile din sezonul 2006-2007. În 2008, Cozma, care juca pe postul de pivot, a cucerit titlul de campion al Ungariei cu Veszprem. În acelaşi an, el a reuşit să câştige primul trofeu european din carieră, Cupa Cupelor EHF.

MARIAN COZMA

- campion al României cu Dinamo şi al Ungariei cu Veszprem
- a câştigat Cupa Cupelor cu Veszprem (2008)
- a jucat 60 de meciuri pentru echipa României, pentru care a înscris 115 goluri

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
maxp
maxp  •  25 Iulie 2018, 23:38

Eu o singura intrebare as avea, legata de justitia zilelor de azi: de ce sa mai pui in libertate asa ceva? Care e sensul? Ma doare-n cot de drepturile aluia, e un risc mai mare pentru ceilalti decat nedreptate pentru ala. Cred ca e destul de clar ca avea discernamant, cred ca e destul de clar ca a stiut ca il va ucide... eu nu pot sa inteleg, ce buna purtare?! Pai in puscarie e de multe ori greu sa te porti urat, ca nu cred ca-ti pun aia cutite la dispozitie.

maxp
maxp  •  25 Iulie 2018, 23:32
Postat de redshow pe 25 Iulie 2018, 21:54

O sticla goala de detergent lichid , o juma de litru de benzina si o bricheta. Stojka danseaza mai ceva ca pe lautareasca vreo 40 de secunde si omul isi traieste putina viata care i-a mai ramas in inchisoare . Dar ceilalti doi? Cel mai bine ar fi o sticla de 2 litri si toti 3 la un loc.

Nu m-ar mira ca beietilor sa le fi fost mai bine in puscarie decat ce i-ar putea astepta. Mai ales in Ungaria, unde lumea nu cred ca a uitat inca de Cozma si nici de colegii sai implicati.

ares123
ares123  •  25 Iulie 2018, 22:40
Postat de merace pe 25 Iulie 2018, 20:26

E trist ce i s-a intamplat lui Cozma, dar nimic nu il mai poate aduce inapoi. Tatal sau traieste acum doar pentru razbunare, daune, ura, sau ce?! Atat a inteles el din viata scurta a fiului sau, ca trebuie sa isi traiasca viata mai departe intre tribunale si infarcturi?! Asta e si mai trist, cum ajung unii sa-si iroseasca viata in dispute si suferinte inutile...

E OK ce spui tu , in teorie si daca nu esti implicat...Tu cum crezi ca ai reactiona in locul omului ?..

Vezi toate comentariile (15)
Comentează