SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF

Victorie amară » HC Dobrogea Sud a învins o triplă câștigătoare a Ligii, dar nu s-a calificat în grupele Cupei EHF

Dalibor Ciutura a marcat de trei ori în meciul cu SC Magdeburg FOTO GSP
Dalibor Ciutura a marcat de trei ori în meciul cu SC Magdeburg FOTO GSP

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 noiembrie 2017 20:30

HC Dobrogea Sud a trecut pe teren propriu de SC Magdeburg cu 27-26, dar nu s-a calificat în grupe pentru că în tur pierduse cu 25-27.

Într-o atmosferă ca pe vremea meciurilor istorice din Liga Campionilor ale HCM-ului, noua echipa a Constanței a fost aproape de o surpriză uriașă: să o elimine din Cupa EHF pe una dintre favoritele la trofeu, SC Magdeburg.

HC Dobrogea Sud a trecut pe teren propriu de SC Magdeburg cu 27-26, dar nu s-a calificat în grupe pentru că în tur pierduse cu 25-27.

Într-o atmosferă ca pe vremea meciurilor istorice din Liga Campionilor ale HCM-ului, noua echipa a Constanței a fost aproape de o surpriză uriașă: să o elimine din Cupa EHF pe una dintre favoritele la trofeu, SC Magdeburg.

Obligați să recupereze două goluri, după ce în tur fusese 27-25 pentru germani, handbaliștii de la malul Mării Negre au trecut peste începutul mai slab de partidă și după 20 de minute aveau marja pentru calificare, 13-10. Însă finalul primei reprize i-a trădat, aveau 15-12 și mingea era în posesia lor. Au primit trei goluri consecutive și la cabine s-a intrat la egalitate, 15-15.

La reluare, echilibrul s-a menținut doar câteva minute, apoi HC Dobrogea Sud a pus stăpânire pe meci. Cu Ciutura la timonă și cu pivotul Dragoș Soare de neoprit pe semicerc, a spart bariera uriașilor germani. S-a desprins la cinci goluri cu mai puțin de zece minute înainte de final și se părea că soarta calificării în grupe era decisă. 
În ultimele secvențe băieții lui Sandu Iacob au încercat să lungească atacurile, jucând mereu la limita pasivului, dar tocmai acest lucru i-a costat. N-au mai reușit să înscrie, au pierdut mingea prea ușor, iar germanii au lovit pe contraatac.

Speranțele s-au năruit totalmente în ultimul minut, când Damgaard Nielsen, cel mai bun jucător al oaspeților, a înscris golul care a dus-o pe SC Magdeburg în grupe, cel de 27-26. "E păcat pentru că am fost atât de aproape, ne-am zbătut până în ultima secundă, am fost convinși că putem să mergem în grupe, dar n-a fost să fie. Ne concentrăm pe campionat, iar anul viitor vom juca în grupe, vom vedea în ce competiție", a spus Predrag Vujadinovici. Rămâne însă prima victorie a unei echipe constănțene în fața unei echipe germane, umbrită de amărăciunea pierderii unei calificări miraculoase.

6 goluria înscris pivotul Dragoș Soare, cel mai bun marcator al HC Dobrogea Sud alături de interul dreapta Nikola Crnoglavac, în timp ce pentru SC Magdeburg cele mai multe reușite le-au avut Nielsen și Zelenovici, câte șapte

"Publicul acesta minunat merita o calificare și noi cred că o meritam, am condus tot meciul, am jucat împotriva unei echipe extrem de puternice. Este o victorie frumoasă, suntem la început și sunt convins că vor veni și altele"
Laurențiu Toma

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
581534618615543
Robert Ivan  •  26 Noiembrie 2017, 22:25

Cu 10 minute înainte de final, HCDS Constanţa a avut un avans de 5 goluri: 25-20 ! În minutul 55, HCDS încă era bine în cărţile calificării: 26-23 şi atacul. La acea acţiune, Pedrag Vujadinovic a transformat excelent în al doilea pivot, defensiva lui Magdeburg a fost făcută şah-mat, dar extrema stângă a tras în portar.Calificarea a fost decisă de un gol al oaspeţilor marcat în minutul 59.

palincarul
palincarul  •  26 Noiembrie 2017, 22:04

Slabi Magdeburg, dar parca mai slabi Constanta. Totusi, pe undeva era nedrept sa ajunga in grupe niste *** cu 3 clase si niste batranei vai de capul lor si sa nu ajunga Magdeburg.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

581534618615543
Robert Ivan  •  26 Noiembrie 2017, 21:09

Foto GSP este de un joc u DINAMO. Sala sporturilor plina 1800 de spectatori , SC Magdeburg cea mai slaba echipa germana venita la Constanta din 2001 pana in prezent. (7 goluri Damgaard si 7 goluri Zelenovic au fost cei mai buni de la oaspeti)

Vezi toate comentariile (4)
Comentează