SPORTURI  »  HANDBAL  »  TRANSFERURI

FOTO Vremea transferurilor spectaculoase și a despărțirilor emoționante în handbalul feminin » Crina Pintea, Denisa Dedu și Laura Chiper în prim-plan

FOTO: Facebook @Laura Chiper +4   FOTO
FOTO: Facebook @Laura Chiper

Articol de - Publicat luni, 20 mai 2019 19:17

Marile campionate ale Europei s-au terminat. A venit vacanța în handbalul feminin. Echipele sunt conturate însă pentru sezonul viitor, care se anunță deja și mai atractiv.

Pentru ceva mai mult de o lună de zile, handbalul feminin ia vacanță. S-a tras cortina peste marile campionate ale lumii. Mai sunt câteva necunoscute care se vor stabili în această săptămână. În Danemarca și Norvegia nu se cunosc încă echipele campioane.

În cele mai puternice ligi ale Europei, nu au fost mari surprize. Gyor continuă să domine cu autoritate în Ungaria, cucerind al 15-lea titlu, Rostov Don s-a impus și ea în Rusia pentru a 5-a oară, Metz e regină în Franța și nu a putut fi detronată. Bietigheim s-a mai impus o dată în Germania. În Danemarca va fi o campioană nouă, Esbjerg și Ikast Herning jucând marea finală, iar în Norvegia Vipers Kristiansand e favorită, conducând la general cu 1-0 în disputa cu Storhamar.

Duelul transferurilor

Înainte de a se termina sezonul, echipele au început să anunțe transferuri care mai de care mai spectaculoase. Destinații noi pentru vedetele de pe semicerc care trebuie acum să se adapteze noilor stiluri de joc și noilor campionate.

În România, CSM București și SCM Rm. Vâlcea au fost cele mai harnice formații, reușind transferurile cele mai sonore. Un contingent serios de handbaliste a venit din Ungaria, campionatul considerat la ora actuală cel mai puternic din Europa în handbalul feminin. Repatrieri de jucătoare, antrenori noi, lucruri care fac și mai interesant sezonul care vine. 

Un număr 8 cu ochi albaștri

Laura Chiper, extrema dreapta a naționalei României, s-a hotărât după 8 ani să părăsească pe Corona Brașov. Un pas înainte pentru blonda cu ochi albaștri care ajunge la cea mai bogată echipă din România și speră să câștige și primul titlu din carieră. La Brașov, Laura a fost doar vicecampioană. Coincidență sau nu, numărul 8 se desparte de Corona după 8 sezoane.

„Mulțumesc Corona Brașov. Au fost 8 ani frumosi petrecuți alături de voi. Țin să vă mulțumesc tuturor pentru susținerea pe care am avut-o. Mă simt onorata și fericită că am făcut parte din acest grup”, a scris Laura Chiper pe contul său de facebook. A primit un tricou cu numărul 8, normal, cu semnăturile tuturor colegelor. Laura, din păcate, nu a mai putut juca în ultima parte a campionatului, fiind accidentată. 

chiper

Cu trei medalii la gât

Crina Pintea, pivotul „naționalei” României se va întoarce după patru ani de pelerinaj din nou în campionatul României. Nu o face însă cu mâna goală, ci cu trei medalii la gât. Crina Pintea a încheiat conturile cu Gyor, dar a devenit campioana Ungariei, campioana Europei și a primit titlul de cel mai bun pivot al Ligii Campionilor.

„Pentru mine tocmai s-a încheiat un an uimitor, a fost cu suişuri şi coborâşuri, fericire şi tristeţe, dar cu toate acestea, a fost cel mai impresionant an din viaţa mea. N-am crezut niciodată că se pot întâmpla atât de multe lucruri în doar un an. Visul meu s-a împlinit şi vreau să spun un mare MULȚUMESC tuturor celor care m-au ajutat să fiu ceea ce sunt astăzi. Mulțumesc Paris 92 pentru toată perioada pe care am petrecut-o acolo, mulțumesc naționalei României, mulțumesc tutror celor care m-au votat și susținut întotdeauna, care au fost de partea mea”, a fost mesajul Crinei Pintea. Din sezonul viitor o vom vedea îmbrăcând tricoul CSM București. 

pintea

Un an plin și pentru Denisa

Denisa Dedu a avut și ea un an extrem de bun, un an agitat, cu multe meciuri, dar care s-a încheiat excelent. Goalkeeperul „tricolor” a câștigat Cupa EHF cu Siofok, dar și medaliile de bronz în campionatul ungar. A trăit această experiență nouă alături de o altă româncă, Gabriela Perianu. Cele două vor reveni în Liga Florilor după doi ani petrecuți în Ungaria și vor juca pentru CSM București. „A fost o onoare și o plăcere să joc pentru acest club. Să am coechipieri extraordinari, suporteri senzaționali, un staff profesionist. Mulțumesc! Hajra Siofok!”, a transmis și Denisa Dedu. 

perianu si dedu

Un nume sonor la Vâlcea

Campioana României, SCM Rm. Vâlcea a reușit multe transferuri pentru sezonul viitor. Cel mai important dintre ele pare a fi însă cel al interului dreapta Mireya Gonzalez. Iberica a avut o evoluție incredibilă în ultimii doi ani. A câștigat Liga Campionilor și titlul în Ungaria cu Gyor, în 2018, iar în acest sezon, a cucerit Cupa EHF cu Siofok. Spaniola a avut numai cuvinte frumoase la plecarea de la Siofok. "Sincer, nu cred că acum există o ligă la fel de competitivă ca cea maghiară. În ultimii ani a crescut și nu văd limite. Am trecut prin trei cluburi, unul mai profesionist ca altul. Este ceva de invidiat", a scris ea. Mireya a jucat în Ungaria la Erd, Gyor și Siofok și vine acum să îmbrace tricoul cu numărul 99 la Vâlcea. 

mirela

Merci beaucoup!

Adriana Țăcălie Crăciun va juca în sezonul viitor la Măgura Cisnădie. Fostă câștigătoare de Liga Campionilor cu Buducnost, interul stânga a jucat în ultimii doi ani în campionatul Franței, la Fleury. Duminică ea a evoluat pentru ultima dată în tricoul roz, cu numărul 7, al echipei din centrul Franței. La finalul partidei cu Toulon a avut parte de o surpriză, primind din partea echipei un tablou cu poza sa drept mulțumire pentru ceea ce a realizat la Fleury. Fostă jucătoare la Oltchim și Corona Brașov, Adriana speră să revină la Cisnădie la evoluțiile care au propulsat-o la echipa națională. 

tablou

Vezi și: 

SCM Râmnicu Vâlcea, campanie impresionantă de achiziții: 6 vedete vin în „Zăvoi” pentru visul Champions League

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
robotucigas
robotucigas  •  21 Mai 2019, 12:10

Care este cel mai bogat club? CsM București, ca nu vă cred! Clubul care nu plătea jucătoarele, și care tine cea mai buna jucătoare a lumi pe un salariu de ***? Oameni buni vorbiți serios! Chiar ai scris asa ceva omule? Este doar o echipă de primărie, dacă primarul vrea sa bage bani, baga. De nu la revedere! Credeți ca acele jucătoare de pleacă chiar meritau? Le-a plecat cea mai buna jucătoare a lor de a luptat singura de a ajuns pana a ajuns, acuma o dați pe românce? Sa întrebam româncele de ce s-au întors acasă, asa ca sunt patrioate. Nu cred ca asta este motivul, și ca nu prea mai sunt căutate. Stau ele acolo sa ia mai mulți bani, asta este viața. Cel mai bogat club acuma aduce petarde! Nu zic ca este ceva rău în a face echipa românească, dar cel puțin una din cele care a plecat, niciodată nu trebuia lăsată. A fost sufletul echipei, iar romani în orice sport fac greșeală asta. Își vând imediat lideri! Cine va mai rămâne, sportivi cu fițe, care se cred buni dar mai mult este lauda de ei? Anul asta nici pe dacă prindeți locul 2 în România este perfect, iar în Europa mai mult de grupe nu veți trece! Nu sunteți profesioniști, echipa se sudează în timp. Ce nu merge schimbam, restul rămân!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

blackseacoast
blackseacoast  •  20 Mai 2019, 21:21

Managementul 'ulii la CSM...Ciuca batailor anul asta. Ce a fost sezonul abia incheiat,dar cel ce va urma,chin si jale ! In frunte cu antrenorul din umbra,number one-ul mondial. Pretentii de Champions League pe ritmuri de tzurca ! Vai de cucu' lor...

iosif53
iosif53  •  20 Mai 2019, 21:14

Dedu si Perianu au fost ovationate la despartire de fanii din Siofok,au facut treaba buna acolo.Ciudat ca Pintea nu aminteste de cele trei trofee castigate la Gyor,a fost apreciata acolo,aminteste doar de Paris 92 si nationala Romaniei.Clubul Gyor prelungea intelegerea,Crina a ales CSM-ul,ramane de vazut cine a gresit.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close