SPORTURI  »  HANDBAL  »  CE HANDBAL

Zi nebună la Europeanul de handbal din Croația! Germania - Slovenia a avut nevoie de 10 minute de analiză video

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat marti, 16 ianuarie 2018 10:21

Cehia a învins campioana olimpică, Danemarca, iar Germania - Slovenia a avut nevoie de 10 minute de analiză video pentru a se lua o decizie la ultima fază: Germania a egalat din 7 metri!

După fete, care au eliminat România la Mondialul de anul trecut, în "optimi", Cehia iese în evidență și la băieți, la Campionatul European. În grupa D, la Varazdin, cehii au învins uluitor campioana oimpică, Danemarca, 28-27!

Succesul e cu atât mai surprinzător intrcât nordicii au condus tot timpul pe tabelă, adversarii luând prima dată conducerea la 26-25, în minutul 55! Echipa pregătită de legendarii jucători cehi Jan Filip și Daniel Kubes a furnizat astfel cea mai mare surpriză de până acum.

Portarul Martin Galia, cu 17 intervenții excelente, dar și veteranul Ondrej Zdrahala, cu 8 reușite, au fost eroii Cehiei, ultimul celebrând cea de-a 100 prezență în tricoul naționalei țării sale! 

"Este uimitor, încă nu cred că am câștigat acest meci. Suntem puțin șocați. Este cea mai mare victorie din viața mea. Am intrat pe teren fără a avea vreo așteptare de la această partidă și am obținut o victorie senzațională", a declarat Stanislav Kasparek, interul ceh care a marcat și el de 5 ori în poarta lui Niklas Landin.

Cehia poate spera acum să treacă de grupe, dar are nevoie de cel puțin un egal în fața Ungariei, în ultimul meci din grupă. O Ungarie care a pierdut primele jocuri la Euro 2018, antrenor Ljubomir Vranjes neputând face minuni. 

Thriller la Slovenia - Germania

Meciul zilei a fost însă, indiscutabil cel dintre Slovenia și Germania. Campioana Europei a fost condusă cu 5 goluri la pauză, dar și-a revenit și a egalat. Totul s-a jucat pe final. Adică în ultimele 25 de secunde!

Tabela arăta 24-23 pentru sloveni, nemții erau în atac. Paul Drux a egalat când mai erau 11 secunde de joc. Rapunere rapidă a slovenilor și Janc Blaz își duce din nou echipa în avantaj, 25-24!

1
FOTO: Arbitrii iau decizia

26940753 1818713264814436 630053562 n
FOTO: Ultima fază a meciului

Mai erau 6 secunde. Portarul Heineveter trimite mingea la centru terenului, dar nu mai e timp de nimic. Slovenia se bucură, tocmai a trecut de campioana Europei. Sala de la Zagreb, plină de suporteri sloveni, e un vulcan.

Cei doi arbitri, lituanienii Mindaugas Gatelis și Vaidas Mazeika fac semn că vor să revadă finalul! După 10 minute de vizionări, de reluări și de parlamentări, lituanienii iau o decizie incredibilă: aruncare de la 7 metri pentru Germania! Egalează Tobbias Reichmann, 25-25, și nu mai e victoria Sloveniei! 

Lituanienii și-au explicat decizia prin faptul că slovenii nu i-au lăsat pe nemți să repună mingea de la centru și nu au păstrat distanța regulamentară! După ce pierduse dramatic, în prima etapă, 24-25 cu Macedonia, Slovenia pierde încă un punct cu Germania! Și meciul cu Muntenegru, ultimul din grupă, devine hotărâtor pentru calificarea în faza a doua a competiției!

REZULTATE CE 2018

Grupa C

Macedonia-Muntenegru 29-28,
Slovenia-Germania 25-25. 

Clasament:

1. Macedonia 4p
2. Germania 3p
3. Slovenia 1p,
4. Muntenegru 0p

Grupa D

Spania-Ungaria 27-25,
Cehia-Danemarca 28-27

Clasament:

1. Spania 4p
2. Danemarca 2p
3. Cehia 2p
3. Ungaria 0p

Meciurile de azi

Grupa A: Serbia-Islanda (19:15), Croația-Suedia (21:30)
Grupa B: Franța-Belarus (19:15), Norvegia-Austria (21:30)
* Partidele Serbia-Islanda și Croația-Suedia se pot urmări pe TVR HD

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
andrei.f
andrei.f  •  23 Ianuarie 2018, 12:58

În urmă cu evenimentele este GSP !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează