SPORTURI  »  HOCHEI  »  CM, DIVIZIA I, GRUPA B

CM HOCHEI // VIDEO România, premieră istorică! Victorie cu Olanda, 3-1, și calificare în a doua grupă valorică a hocheiului mondial

Articol de - Publicat sambata, 04 mai 2019 14:07

România a câștigat azi meciul cu Olanda, 3-1, în Estonia, la Tallin, și s-a calificat în a doua grupă valorică a hocheiului mondial (Grupa A a Diviziei I), indiferent de rezultatul Poloniei, care joacă tot azi, cu Japonia. 

  • Băieții antrenați de Julius Penzes au avantajul meciului direct în ecuația promovării, în cazul în care va fi egalitate de puncte cu Polonia;
  • E pentru prima oară când „tricolorii” promovează în al doilea eșalon valoric al hocheiului mondial, în actualul format introdus în 2012!
  • Cele două echipe care vor promova și cea care va retrograda se vor afla la finalul acestui weeekend

video / România - Olanda 3-1 (Biro, Goga, P. Balazs/ Boer)

România avea nevoie de victorie cu Olanda, în ultimul meci din grupă. Elevii slovacului Julius Penzes au avut o evoluție excelentă și au dominat startul întâlnirii.

„Tricolorii” au condus la un moment dat cu 2-0. Olandezii au redus din diferență și au forțat egalarea pe final, dar Peter Balasz a dat lovitura, trimițând pucul din propria treime în poarta goală. 

„Ne vom face praf!” :)

Roberto Gliga, atacantul de 26 de ani al României și al Coronei Brașov, a reacționat după calificare și a explicat secretul prestației excelente a „tricolorilor”.

„E incredibil ce am reușit! Aveam așteptări înalte, dar nu ne gândeam chiar atât de sus. Ne doream o prezență în Top 3, nu ne așteptam să promovăm. Încrederea a venit de la joc la joc, ne-am descurcat din ce în ce mai bine. Încă nu realizăm că la anul vom juca în grupa A a Diviziei I!

În meciul cu Olanda nu cred că am fost sută la sută pregătiți din punct de vedere mental! Presiunea s-a simțit, dar până la urmă am reușit să ne ridicăm. Ne-am apărat foarte bine, de fapt tot turneul am făcut-o, iar eficiența noastră în fața porții a fost la un nivel înalt.

 

Pentru hocheiul românesc este un rezultat imens. Sper că o dată cu acest rezultat lucrurile se vor schimba în materie de infrastructură în România, că vor fi construite mai multe patinoare pentru că această generație merită. Am arătat că avem potențial și că el poate fi împlinit”, a declarat Roberto Gliga.

„Cum vom sărbători? Ne vom face praf!"Roberto Gliga

Lotul României

Portari: Polc Patrik (ASC Corona Brașov), Toke Zoltan-Laszlo (ASC Corona Brașov)

Fundași: Bors Huba-Ferenc (ASC Corona Brașov ), Borisenko Pavlo (ASC Corona Brașov), Farkas Tamas (SC Miercurea Ciuc), Goga Attila (ACSH Gheorgheni), Gyorfy Tihamer- Laszlo (SC Miercurea Ciuc), Mihaly Ede (ASC Corona Brașov), Sallo Alpar (SC Miercurea Ciuc), Iemelianenko Ievgen (CSM Galați)

Atacanți: Biro Gergo (ASC Corona Brașov), Butocinov Anton (CSM Galați), Căsăneanu Eduard (SC Miercurea Ciuc), Constantin Mircea-Cristian (ACSH Gheorgheni), Csergo Hunor (ACSH Gheorgheni), Gliga Roberto (ASC Corona Brașov), Irimia Adrian (CSM Galați), Molnar Zsombor (ASC Corona Brașov), Peter Balazs-Szabolcs (ASC Corona Brașov), Reszegh Tamas (SC Miercurea Ciuc), Rokaly Szilard (SC Miercurea Ciuc), Tranca Daniel (ASC Corona Brașov)

Antrenor principal: Julius Penzes
Antrenor secund: Marius Trandafir

Meciurile din ultima etapă, azi

România-Olanda 3-1
Polonia-Japonia, ora 16:30
Estonia-Ucraina, ora 20:00

Rezultatele României la Tallinn

România - Estonia 4-3 (2-0, 0-2, 1-1, 0-0, 1-0)
România - Japonia 3-2 (0-2, 2-0, 1-0)
România - Polonia 3-2 (1-0, 0-0, 1-2, 1-0)
România - Ucraina 5-1 (2-0, 1-1, 2-0)
România - Olanda  3-1 (1-0, 1-1, 1-0)

cLSAMENT

clasament

* prima clasată promovează în Grupa A a Diviziei I, ultima clasată retrogradează în Grupa A a Diviziei II

16jucători din 22 de componenți ai lotului Românei s-au născut după 1990

4jucători naturalizați are România în lot: Polc, Borisenko, Butocinov și Iemelianko, toți născuți în anii '80

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (56)
105662257060988
Eugen Qy  •  05 Noiembrie 2019, 02:11
Postat de 7manuel pe 04 Mai 2019, 21:20

Bai asta de la ochiu' si timpanu', baga bine la capatana, eu n-am facut altceva decat sa-i laud pe maghiari/secui pentru performanta obtinuta pt. Romania. Ca romani nationalisti ca tine si ca alti cativa de pe aici n-au capacitatea recunoasca evidenta, si anume ca fara acesti sportivi de etnie maghiara noi eram acum in ultima grupa valorica la kochei e doar problema voastra. Repet eu am spus, si nu o data, sa-i dam cezarului ce-i al cezarului. Cu alte cuvinte sa- felicitam pe machiarii din Romania care ne-au promovat in grupa doua valorica la hochei. Si cu asta am terminat.

Asa cum de altfel ti-ai dat singurel seama, acesti baieti sunt ROMANI si au jucat pentru ROMANIA ! Are vreo importanta DEOSEBITA faptul ca sunt etnici maghiari ? NU CRED ! EI evolueaza in tara noastra si JOACA pentru EA ! Rezultatele lor deosebite ne fac MANDRI si ii FELICITAM cu multa BUCURIE pe TOTI acesti bravi SPORTIVI ROMANI !!!

caminero
caminero  •  06 Mai 2019, 15:41
Postat de 7manuel pe 04 Mai 2019, 15:08

Felicitari!!!! Totusi, daca am numi aceasta echipa Tinutul Secuiesc n-ar fi nicio gresala. Multumim etnicilor maghiari din Romania pt. aceasta performanta!

Cred că tu faci parte din Ținutul Securist, responsabil cu agitația și propaganda. :D

magura
magura  •  05 Mai 2019, 03:50

BRAVO BAIETI! HAI ROMANIA!

Vezi toate comentariile (56)
Comentează
Close