SPORTURI  »  HOCHEI  »  FINALA CM HOCHEI

Meci palpitant în ultimul act al Campionatului Mondial de Hochei » Cum s-a încheiat finala Suedia - Elveția

FOTO: REUTERS
FOTO: REUTERS

Articol de - Publicat luni, 21 mai 2018 13:51

Suedia este noua și vechea campioană mondială la hochei, după ce a învins duminică noapte pe Elveția cu 3-2  într-o finală palpitantă. 

Campionatul Mondial din Danemarca s-a încheiat duminică noaptea cu un ultim act spectaculos. Suedia și Elveția au oferit hochei de calitatea întins pe trei reprize regulamentare intense, una de prelungire arzătoare și lovituri de departajare cu suspans.

Naționala "Tre Kronor" a fost cea care s-a impus în cele din urmă cu 3-2 (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0) și își păstrează astfel coroana și în 2018, după ce în anul trecut câștigase în fața Canadei tot după lovituri de departajare.

"Ne-am fi dorit să ne impunem în timpul regulamentar, dar știam că va fi un meci greu. Elveția a împins multe echipe dincolo de limite. Are o apărare extraordinară și portarul lor a jucat foarte bine. Ne-am dat seama că trebuie să muncim mult pentru a ajunge la aur", a spus Filip Forsberg. El a fost unul dintre eroii Suediei transformând lovitura care a adus aurul. Ultima oară când "Tre Kronor" reușise să cucerească medaliile de aur în ani consecutivi a fost în 1991 și 1992.

Scenariu similar

Unii dintre jucătorii Elveției au plâns după terminarea meciului, mai ales că în timpul regulamentar reușiseră să fie în avantaj, 1-0 și 2-1. Pentru Suedia au marcat Gustav Nyqvist și Mika Zibanejad, în timp ce pentru Elveția marcatorii au fost Nino Niederreiter și Timo Meier.

La loviturile de departajare pentru helveți a marcat doar Sven Andrighetto, în timp ce pentru scandinavi au făcut-o Oliver Ekman-Larsson și Filip Forsberg. "Sunt foarte mândru de această echipă și de ce am reușit în ultimele două săptămâni, dar deocamdată mi-e foarte greu să trec peste această înfrângere", a spus portarul Leonardo Genoni pentru site-ul federației internaționale de hochei.

Elveția este la a doua medalie de argint mondială, după cea cucerită în 2013, când au pierdut tot în fața Suediei.

Vacanța anulată

De partea cealaltă a fost multă bucurie, iar starul echipei a fost goalkeeper-ul Anders Nilsson. "Portarul este stâlpul de bază al echipei noastre, dacă el joacă bine face lucrurile mai ușoare pentru restul formației. Nilsson a avut un turneu extraordinar", a spus Hampus Lindholm.

Portarul suedez care evoluează la Vancouver Canucks și-a anulat o vacanță la Los Angeles pentru a evolua la Campionatul Mondial. "Nu am multe cuvinte pentru a descrie ce simt, sunt doar fericit!", a spus el. În finala mică, SUA a trecut de Canada cu 4-1, iar MVP-ul turneului a fost declarat americanul Patrik Kane, care evoluează în NHL pentru Chicago Blackhawks.

12.940 de spectatori
au fost prezenți în Royal Arena din Copenhaga la finala dintre Suedia și Elveția 

11 medalii de aur
are în palmares echipa Suediei la Campionatul Mondial 

20 de jucătoride jucători suedezi din totalul de douăzeci și cinci prezenți la CM evoluează în NHL

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
saramago
saramago  •  09 Iunie 2018, 02:27

Alo, Gazeta Fotbalului, Capitals au castigat Cupa Stanley ! Intereseaza ?

1696726823707599
Radu Siminiceanu  •  21 Mai 2018, 19:13

'91 și '92: anii inegalabilului Mats Sundin care i-a bătut pe sovietici practic de unul singur (2-0 și 2-1). Amintiri frumoase. În '92 a debutat și magicianul Peter Forsberg (19 ani)...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează