SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  DERAPAJ

VIDEO Un sportiv rus a făcut semne obscene la finalul cursei câștigate în fața americanilor, apoi și-a explicat gestul

Daniil Aldoşkin a arătat semne obscene după ce a trecut linia de sosire
Daniil Aldoşkin a arătat semne obscene după ce a trecut linia de sosire

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 februarie 2022 16:00 / Actualizat miercuri, 16 februarie 2022 16:49

Patinatorul rus Daniil Aldoşkin (20 ani) a fost în centrul atenției, după ce a fluturat degetele mijlocii la finalul semifinalei de la patinaj viteză împotriva Statelor Unite ale Americii. 

Echipa Rusiei a câștigat semifinala la proba de urmărire pe echipe, însă performanța a fost umbrită de derapajul tănărului patinator rus Aldoșkin. 

Purtat de emoțiile participării la prima sa ediție a Jocurilor Olimpice, Aldoșkin a făcut un gest scandalos după ce a trecut linia de sosire. 

Semne obscene arătate de Daniil Aldoșkin la Jocurile Olimpice de la Beijing

Sportivul rus a fluturat ambele degete mijlocii în aer, chiar în semifinala cu marii rivali, americanii. Comportamentul lui Aldoșkin a dus la numeroase interpretări, multă lume considerând că gestul a fost unul care i-a vizat în mod direct pe patinatorii din America.

Conștient de greșeala făcută, una venită într-un context delicat, având în vedere tensiunile dintre SUA și Federația Rusă, patinatorul rus și-a cerut scuze pentru gestul nechibzuit. Aldoșkin a pus totul pe seama emoțiilor de la finalul probei.

„Îmi pare rău dacă am jignit pe cineva. Mi-am aruncat mâinile în aer, aceasta este prima mea medalie. Acestea sunt primele mele Jocuri Olimpice”, a declarat sportivul rus în încercarea sa de a-și motiva comportamentul.

Video cu momentul în care Aldoșkin arată semne obscene

Daniil Aldoșkin, apărat de oficialii Federației Ruse de Patinaj

Alexei Kravţov, preşedintele Federaţiei Ruse de Patinaj, şi-a cerut şi el scuze pentru gestul nefericit, dar în același timp, i-a găsit circumstanțe atenuante sportivului său.

„Emoţiile au ieşit la suprafaţă, nu a fost niciun mesaj cu subînţeles în acest gest. Ne pare rău dacă cineva a perceput altfel această situaţie”, a declarat Kravțov.

Federația Rusă, doar argint la proba de urmărire pe echipe de la patinaj viteză

În ciuda succesului din semifinala cu SUA, Aldoșkin si colegii săi nu au reușit să obțină medalia de aur. Norvegia a reușit să-i învingă pe ruși în finală, în timp ce americanii au luat medaliile de bronz.

Citește și alte știri despre Jocurile Olimpice:

VIDEO Testată pozitiv, dar cu o mână pe un nou aur! Kamila Valieva a dominat programul scurt de la Beijing

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
ertyuiop
ertyuiop  •  16 Februarie 2022, 19:39

I-au tabacit norvegienii! E bine!

rav410wrc
rav410wrc  •  16 Februarie 2022, 19:24

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

brentford
brentford  •  16 Februarie 2022, 19:17
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Hai noroc! Dar,grija mare! Nu uita sa speli paharul sau sa stergi cu maneca gura sticlei,sa nu te trezesti dopat cu trimetazidina

Vezi toate comentariile (11)
Comentează