SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  BEIJING 2022

Cursă dramatică la Beijing » A cedat fizic când se apropia de linia de sosire și a ratat medalia

Ingrid Landmark Tandrevold // Foto: Imago
Ingrid Landmark Tandrevold // Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 februarie 2022 18:33 / Actualizat duminica, 13 februarie 2022 19:13

Ingrid Landmark Tandrevold (25 de ani) s-a prăbușit, după ce a trecut linia de sosire în proba de biatlon urmărire, la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing. 

Conform AS.com, cu doar un kilometru rămas de parcurs, sportiva din Norvegia avea un avantaj solid față de următoarea clasată și era văzută drept câștigătoare a medaliei de bronz. Oboseala a răpus-o însă pe Tandrevold, care a cedat fizic și a fost depășită de mai multe rivale. 

Norvegianca a tras de ea și a reușit totuși să treacă linia de sosire, terminând pe locul 14. La scurt timp, Tandrevold s-a prăbușit la pământ, stârnind panică în rândul celorlalte competitoare, care i-au sărit imediat în ajutor.

Ingrid Tandrevold s-a prăbușit după ce a trecut linia de sosire la biatlon

Coechipiera Marte Olsbu Roeiseland, noua campioană olimpică, a reacționat imedait, grăbindu-se să-i acorde primul ajutor. Tandrevold nu a reacționat în niciun fel, iar expresia feței sale, de-a dreptul înlemnită, a accentuat îngrijorarea celor prezenți.

Staff-ul medical a intervenit imediat, iar după câteva minute bune în care i-au fost acordate îngrijiri, sportiva a fost scoasă pe brațe. Medicii norvegieni au dat asigurări că Tandrevold și-a revenit, confirmând că epuizarea a fost cauza problemelor biatlonistei.

„Ingrid a reușit să se îmbrace singură, acum e la masă, se relaxează. Îi pare foarte rău că nu a reușit să obțină poziția pe care și-a dorit-o. A avut mari probleme, dar nu și-a pierdut cunoștința”, a spus Lars Kolsrud, medicul echipei Norvegiei, conform Eurosport.

Citește și alte știri despre Jocurile Olimpice de iarnă.

Reacția Comitetului Internațional Olimpic după mesajul politic afișat de Vladyslav Heraskevych

Ce fac românii la Jocurile Olimpice de la Beijing » Andreea Grecu, prestație bună la monobob

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează