SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  JOCURILE OLIMPICE

De ce ar fi fost prinsă Kamila Valieva dopată. Explicațiile hilare ale avocaților ruși: „A băut după bunicul ei”

Kamila Valieva // FOTO: Imago
Kamila Valieva // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 15 februarie 2022 11:05 / Actualizat marti, 15 februarie 2022 11:18

Patinatoarea Kamila Valieva (15 ani) a oferit primele declarații după ce a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă, după un test efectuat în decembrie.

  • Tânăra rusoaica, medaliată cu aur la proba pe echipe la Jocurile Olimpice de la Beijing, a fost testată pe 25 decembrie, la Sankt Petersburg, în cadrul Campionatului Rusiei. Rezultatul evaluării nu a fost cunoscut până pe 8 februarie, la o zi după ce Valieva a cucerit aurul și a devenit prima patinatoare care a reușit sărituri cvadruple la Jocurile Olimpice. 
  • TAS a decis luni că poate concura la probele de simplu la JO, dar  decizie finală în privința vinovăției rusoaicei se va lua după competiție.

The Guardian, care citează presa din Rusia, dezvăluie cum au apărat-o avocații pe Valieva, în sângele căreia s-a găsit trimetazidina, o substanță folosită pentru combaterea problemelor cardiace. Aceasta este interzisă de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) din anul 2014. 

Denis Oswald, membru în Comitetul Olimpic Internațional, a dezvăluit că sportiva s-a apărat spunând că „s-ar fi putut contamina de la un produs pe care-l folosește bunicul ei”.

Novak Djokovic, declarații EXPLOZIVE: „Sunt gata să nu merg la Roland Garros și Wimbledon dacă trebuie să mă vaccinez” » Ce spune despre scandalul din Australia
INTERVIU
Novak Djokovic, declarații EXPLOZIVE: „Sunt gata să nu merg la Roland Garros și Wimbledon dacă trebuie să mă vaccinez” » Ce spune despre scandalul din Australia

Și avocata Anna Kozmenko ar fi folosit această explicație în timpul procesului de la TAS. „Pot fi mai multe moduri în care substanța a ajuns în corpul ei. De exemplu, bunicul ei a băut ceva din pahar, saliva a rămas pe pahar. Ulterior, ea a folosi paharul. Sau poate au rămas urme ale medicamentului”, ar fi declarat avocata.

Kamila Valieva, prima reacție după scandalul de dopaj: „A fost foarte greu, din punct de vedere emoțional”

Valieva a vorbit în presa din Rusia pentru prima dată, dezvăluind prin ce trecere după izbucnirea scandalului.

„Aceste zile au fost foarte grele pentru mine, din punct de vedere emoțional.  Sunt obosită. Dar sunt fericită că îmi pot reprezenta țara la Jocurile Olimpice.  Am primit mult sprijin și asta a fost foarte important pentru mine. Am crezut că sunt singură, dar familia și prietenii nu mă vor abandona niciodată.

Am urmărit procesul de la TAS timp de 7 ore (n.r- online, din Satul Olimpic). Am avut doar o pauză de 20 de mine.  În rest, am stat și m-am uitat. A fost foarte greu”, a spus Valieva.

Citește și: 

„Singura diferență dintre noi două? Eu sunt neagră” » Furia unei atlete după ce patinatoarea Kamila Valieva a fost lasată în continuare la Jocurile Olimpice

Aur pentru altă țară » O sportivă a reprezentat SUA la Jocurile Olimpice după ce i-a acuzat pe oficialii federației din patria natală de hărțuire fizică și mintală

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
1258861594247916
Vladimir Boerencu  •  16 Februarie 2022, 09:00

S-a contaminat cu vodca band dupa bunicul sau. Astia de la TASS sunt, ori prosti de bubuie ,ori stau pres la marile puteri. Daca era romanca era deja acasa. Ar trebui ca toti ceilalti sportivi sa nu se prezinte. Daca TASS e asa de jmecher sai dea Medalia inapoi Andreei Raducan.

967867659924378
Paul Cocos  •  16 Februarie 2022, 06:34

Ceilalti sportivi trebuiau sa se retraga din competitie.....sa-i lase pe rusi si pe chinezi sa ***-n ***.....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

injunghiatu
injunghiatu  •  16 Februarie 2022, 00:08

Ba da ce moderatori sensibili are gsp-ul, mai ceva ca niste *** ***. Pai voi sunteti in stare sa stergeti un comentariu care releva o situatie extrem de intalnita in tenisul feminin, si anume gemetele la efort ale unora. Sunteti la feli de nuli ca marele vostru expert udrea, mai bine i-ati cenzura lui articolele in care il facea pe becali antrenor!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează