SPORTURI  »  NATATIE  »  ÎNOT

EXCLUSIV Robert Glință, după argintul de la Europene: ”Vreau aurul la 100 de metri spate!”

foto: Cristi Preda
foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 05 august 2018 12:21

Vicecampion european sâmbătă seara, la Glasgow, în proba de 50 de metri spate, Robert Glință vrea mai mult în proba sa favorită. Calificările la 100 metri spate sunt azi, iar finala luni seara.

Robert Glință a doborât de două ori recordul României în proba de 50 de metri spate la Europenele de la Glasgow. A făcut-o prima dată în serii, cu acel 24,59 și apoi în semifinale cu incredibilul 24, 12! Era la doar 8 sutimi de secundă de recordul mondial, cel mai bun timp și culoarul favoritului, 4, în finală!

Presiunea a fost mare pentru fostul campion mondial de juniori, care acum începe să confirme și la seniori. După o cursă nebună, în care nici nu ai timp să clipești parcă, românul a atins peretele de la finiș al doilea, după rusul Kliment Koleșnikov. Incredibilul înotător rus, de doar 18 ani, a doborât recordul mondial, speriindu-se parcă de ceea ce poate face românul.

"Robert m-a învins în semifinale. Mi-am dat seama că dacă o să trec de el, voi deveni campion", a spus campionul european la final. O declarație flatantă pentru Robert, dar nu mulțumitoare pentru un tânăr de 23 de ani care nu se mulțumește cu locul 2.

- Robert, cum a fost finala de la 50 de metri spate?
- A fost o cursă foarte reușită din punct de vedere tehnic. Cursele de 50 de metri sunt în general curse în care nu ai timp să te dezmeticești până atingi peretele. Timpul nu a fost pe măsura așteptărilor mele pentru că în semifinale înotasem mai bine. Nu știu unde am greșit, aștept să o revăd, să reevaluez cursa, să o analizez cu antrenorul meu. Nu am timp acum însă că mai sunt în concurs. Cursa de 50 de metri am luat-o ca pe o încălzire pentru cea de la sută spate.

- Nu pari mulțumit cu acest rezultat!
- Ba da. Argintul este o medalie destul de colorată și îmi dă încredere pentru proba de 100 unde am fost și sunt mult mai încrezător! Eu cred că am mult mai mari șanse să obțin un rezultat mai bun la sută!

- Ai simțit presiune, aveai cel mai bun timp, toți ochii pe tine, pe culoarul din mijloc...
- Presiunea nu am simțit-o foarte diferită. Destul de mare era și dacă porneam pe culoarul 3 sau 5. Nu m-a afectat, m-a ajutat și m-a motiva

- Promiți aurul la 100 metri spate?
- Sper ca după acest gust ușor amar va deveni altfel. Voi încerca să-mi iau revanșa.

- Prezența pe podium rămâne, e un rezultat foarte bun nu?
- Aș minți să spun că nu sunt mulțumit cu argintul, dar când am terminat proba și m-am uitat pe tabelă, am văzut că timpul este mult mai slab decât cel din semifinale. Am fost un pic nedumerit. Dar sunt încântat pentru această medalie.

2004 este ultima ediție a Europenelor în care România câștiga un titlu european la înot. Actualul președinte al FR Natație, Camelia Potec devenea la Madrid campioană continentală la 200 metri liber

25,55 secunde a fost timpul lui Robert Glință în finala de la 50 metri spate, unul care l-a clasat pe locul 2 în spatele rusului Koleșnikov (24.00)

0 medalii de aur a câștigat România la Europene în probele băieților. La fete, avem 8

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
maxp
maxp  •  05 August 2018, 13:21

S-a vazut imediat dupa cursa ca era usor dezamagit, avrut aurul. Acum sa ramanem realisti, la suta e mai greu putin, nu-i plac foarte mult intoarcerile. Acolo medalia nu e atat de sigura, sper ca o va obtine.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează